Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 2. kola Ligy majstrov: Smrtiaci útok BVB, dominancia Atalanty v defenzíve

Karim Adeyemi získal najvyššiu možnú známku.
Karim Adeyemi získal najvyššiu možnú známku.Joachim Bywaletz / Profimedia / Flashscore
Najprestížnejšia klubová súťaž v Európe má za sebou druhý týždeň. A to je ideálny čas na vyhodnotenie najlepšej zostavy jej 2. kola v novom formáte.

Na základe Flashscore známok sa do zostavy v rozostavení 4-2-3-1 dostalo 11 najlepších hráčov. V najnovšom vydaní výrazne vyčnieva Adeyemi, ktorý dosiahol najvyššie možné hodnotenie (10). Zastúpenie má aj prekvapenie z Brestu či pevná defenzíva Atalanty s dvomi miestami. 

Zostava 2. kola Ligy majstrov.
Zostava 2. kola Ligy majstrov.Flashscore

Brankár

Peter Vindahl (Sparta Praha) 8,3

Dánsky brankár Peter Vindahl sa dostal do tímu týždňa Ligy majstrov po skvelom zápase proti nemeckému Stuttgartu. Vindahlova Sparta Praha väčšinu zápasu zaostávala, ale deväť jeho zákrokov umožnilo spoluhráčom vrátiť sa do českej metropoly s ťažko vybojovaným bodom.

Vindahl bol v Nemecku takmer nepriestreľný.
Vindahl bol v Nemecku takmer nepriestreľný.Opta by StatsPerform / Profimedia / Markus Ulmer

Obrancovia

Alvaro Carreras (Benfica) 8,1

Benfica sa postarala o jedno z najväčších stredajších prekvapení, keď doma na Estadio da Luz rozdrvila Atlético Madrid 4:0. Ľavý obranca Carreras má za sebou slušný zápas. V defenzíve si počínal na výbornú a zároveň predviedol niekoľko umných ofenzívnych akcií. Zaslúžené miesto v tíme týždňa.

Carreras dominoval na svojej ľavej strane proti Atléticu.
Carreras dominoval na svojej ľavej strane proti Atléticu.Miguel Riopa / AFP /Opta By Stats Perform

Iñigo Martínez (Barcelona) 8,3

Martínez, napriek svojmu veku (33) toho v Lige majstrov stále neodohral veľa. V utorok večer však stopér Barcelony predviedol proti Young Boys skvelý výkon, keď sa postaral o gól i asistenciu. Španiel bol tiež neuveriteľne silný v súbojoch a vo všeobecnosti veľmi sťažoval ojedinelé útoky Young Boys.

Berat Djimsiti (Atalanta) 8,6

Atalanta pokračovala vo svojom skvelom štarte do Ligy majstrov výrazným víťazstvom 3:0 nad ukrajinským Šachtarom. Albánsky futbalista Djimsiti odohral síce iba prvý polčas, ale za to mu vyšiel na výbornú... 

Skúsený hráč bol v súbojoch pevný ako skala a po 21 minútach hry dokonca prispel k úvodnému zásahu. Málokedy sa stane, že sa do tímu týždňa dostane niekto, kto odohrá len polčas, ale Djimsiti to dokázal a nie je jediný.

Raoul Bellanova (Atalanta) 8,4

Taliansky obranca má za sebou s Atalantou skvelý zápas proti Šachtaru. Bellanova si počínal v defenzíve skúsene, ale najmä v ofenzívnej časti hry ukázal 24-ročný hráč svoje kvality. Talian bol veľmi aktívny na pravej strane a dobrý výkon okorenil gólom na 3:0, ktorým pečatil konečný rezultát.

Bellanova výrazne podporoval ofenzívu Atalanty.
Bellanova výrazne podporoval ofenzívu Atalanty.Ina Fassbender / AFP /Opta by Stats Perform

Stredopoliari

Martin Baturina (Dinamo Záhreb) 8,6

Dinamo bolo blízko k tomu, aby sa doma proti Monaku postaralo o veľké prekvapenie. Chorváti viedli 2:0, ale nakoniec sa museli uspokojiť s remízou 2:2. Najväčšou hviezdou domácich bol stredopoliar Baturina, ktorý gólom a asistenciou držal Záhrebčanov pri živote až do konca stretu.

Ilkay Gündogan (Manchester City) 8,5

Citizens dosiahli v utorok očakávané vysoké víťazstvo nad Slovanom Bratislava a to aj vďaka spoľahlivému výkonu Gündogana. Nemec strelil gól a zároveň svojím typickým spôsobom držal pevne stred poľa pod svojou taktovkou.

Nemec sa predviedol v Bratislave vo výbornom svetle.
Nemec sa predviedol v Bratislave vo výbornom svetle.Opta by StatsPerform / Profimedia / MICHAL FAJT,ZOSPORTU.SK

Od svojho letného návratu z Barcelony podáva skúsený špílmacher výkony na stabilne vysokej úrovni. Pre Pepa Guardiolu je to určite kľúčové, keďže sa dlhšie musí zaobísť bez zranenej opory Kevina De Bruyneho.

Útočníci

Karim Adeyemi (Borussia Dortmund) 10

Málokedy sa stane, že hráč dostane na Flashscore najvyššie možné hodnotenie 10/10, ale presne to sa podarilo Karimovi Adeyemimu. A to len za niečo vyše pol hodiny hry. Nemecký útočník v utorok večer vyrazil Celticu dych hetrikom v prvom polčase.

Adeyemi bol následne na začiatku druhého dejstva vystriedaný, ale rýchly zakončovateľ bol kľúčom k impozantnému víťazstvu Dortmundu nad škótskym majstrom 7:1.

Adeyemi bol proti Celticu pri chuti.
Adeyemi bol proti Celticu pri chuti.INA FASSBENDER/AFP/ Opta by Stats Perform

Raphinha (Barcelona) 8,9

Raphinha ukázal v utorok večer v drese Barcelony veľké schopnosti a v neposlednom rade nesporný talent. Brazílčan zažiaril gólom aj asistenciou pri triumfe 5:0 s Young Boys. Bývalý hráč Leedsu riadil útok Blaugranas počas celého zápasu a vrátil španielskych gigantov na správnu cestu po prehre s Monakom v prvom kole.

Raphinha bol v ofenzíve pri všetkom dôležitom.
Raphinha bol v ofenzíve pri všetkom dôležitom.Opta by StatsPerform / Profimedia / Sergio Ruiz / Imago

Abdallah Sima (Brest) 8,7

Brest mal ťažký štart do sezóny v domácej Ligue 1, ale v Lige majstrov vyzerá takmer nezastaviteľne. Po utorňajšom presvedčivom víťazstve 4:0 nad Salzburgom vyhrali aj svoj druhý stret v milionárskej súťaži.

Mužom zápasu sa stal útočník Sima, ktorý dvoma gólmi ukázal presnosť. Pre Brest je zjavením odkedy prišiel na hosťovanie z Brightonu.

Sima bol hráčom zápasu v Salzburgu.
Sima bol hráčom zápasu v Salzburgu.Flashscore / Profimedia

Serhou Guirassy (Borussia Dortmund) 9,5

Podobne ako Adeyemi, aj útočník Dortmundu Serhou Guirassy podal proti Celticu vynikajúci výkon. Dvadsaťosemročný kanonier znepríjemňoval život škótskej obrane a dvoma zásahmi a rovnakým počtom asistencií pomohol k vysokej výhre.