Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Girona poriadne vytrápila PSG. Horšie ako pôrod, prirovnával napínavý duel Luis Enrique

Luis Enrique nechal Milana Škriniara len na lavičke náhradníkov.
Luis Enrique nechal Milana Škriniara len na lavičke náhradníkov. TASR / AP Photo / Christophe Ena
Luis Enrique (54) priznal, že napínavé stredajšie víťazstvo Paríža Saint-Germain nad Gironou v Lige majstrov sa mu sledovať nepáčilo.

PSG - Girona 1:0 

Nešťastným hrdinom hostí sa stal Paulo Gazzaniga. Brankár španielskeho celku síce v priebehu duelu zákrokmi zmaril mnohé snahy francúzskeho majstra, no v záverečných minútach sa dopustil katastrofálnej chyby, po ktorej jeho mužstvo inkasovalo jediný gól stretnutia. 

"Myslím si, že sme boli lepší. Girona však s nami hrala v kruhu a zamotala nám hlavu. V polčase sme si povedali, že ak nebudeme pressovať, budeme trpieť. Museli sme vyhrať a bolo to veľmi ťažké. Povedal som Míchelovi (hlavný tréner Girony pozn. red.), že je to horšie ako pôrod, pri všetkej úcte,“ zvolil zaujímavé prirovnanie Luis Enrique pre Movistar Plus.

V novom formáte Ligy majstrov odohrajú tímy osem zápasov proti ôsmim rôznym súperom. Osmička najlepších tímov z 36-člennej fázy automaticky postúpi do osemfinále, ďalších 16 tímov predtým odohrá ešte jedno vyraďovacie kolo.

Luis Enrique poznamenal, že z hľadiska významu výsledkov tento formát vytvára neistotu. "Vyhrať duel alebo akýkoľvek titul je ťažké, ale pri tomto formáte nepoznáme rozmer súťaže. Budeme musieť odohrať zápasy proti tímom, ktoré majú ľahší program ako my. Koľko bodov budeme potrebovať? Je tu veľa neznámych, ktoré treba objasniť," myslí si.

Napriek víťazstvu utrpeli domáci menšiu komplikáciu. Tesne pred prestávkou odkríval Marco Asensio. Luis Enrique si však bol istý silou svojho tímu. "Pocítil kŕč. Marco začal sezónu dobre. Toto je profesionálny futbal a my máme veľmi dobré mužstvo," stručne objasnil Luis Enrique.

Slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar sledoval celé vystúpenie svojho zamestnávateľa iba z lavičky náhradníkov. Po tom, čo uplynulý víkend dostal proti Brestu príležitosť v základnej zostave, tentoraz do hry nezasiahol. PSG sa najbližšie predstaví v sobotu v Ligue 1 na pôde Reims.