Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola sa teší, že spozná Slovensko. Pred Slovanom má rešpekt

Guardiolu čaká v podobe Slovana neznámy súper.
Guardiolu čaká v podobe Slovana neznámy súper.ČTK / imago sportfotodienst / Mark Cosgrove/News Images
Futbalisti Manchestru City sú pred 2. kolom ligovej fázy Ligy majstrov na pôde Slovana Bratislava veľkými favoritmi. Uvedomuje si to aj ich tréner Pep Guardiola (53). Úspešný kouč verí, že jeho zverenci túto rolu zvládnu a pripíšu si tri body. Na pondelkovej tlačovej konferencii hovoril aj o legende slovenského futbalu.

Citizens túto súťaž v sezóne 2022/2023 vyhrali a pravidelne v nej už roky hrajú v neskorších termínoch vyraďovačky. Sú však oslabení, keďže im chýbajú Rodri, Oscar Bobb, Nathan Aké a aj režisér hry Kevin De Bruyne. Belgičan má svalové zranenie. "Zrejme bude k dispozícii až po reprezentačnej prestávke, neviem," uviedol tréner anglického šampióna.

Guardiola potom dostal viaceré otázky od britských novinárov k jeho hráčom, no zaujala najmä tá, čo hovorí na súpera. "Videl som zápas proti Celticu v Glasgowe, výsledok nebol pre Slovan dobrý. Ale v určitých momentoch sa nebál hrať a robil správne veci. Neviem ako budú hrať zajtra v defenzíve, či budú opatrnejší, ale neboja sa hrať a spojenie s útočníkmi majú naozaj dobré. Ja mám veľký rešpekt pred všetkými tímami, najmä keď hráme vonku. Ale dúfam, že sa nám opäť podarí byť agresívnym mužstvom a uhráme výsledok, ktorý potrebujeme."

Videopreview zápasu Slovan Bratislava - Manchester City.
Flashscore

Tréner Slovana Vladimír Weiss zložil na predzápasovej tlačovej konferencii Guardiolovi kompliment, keď ho prirovnal k jeho krajanovi Gaudímu - architektovi monumentálneho barcelonského kostola Sagrada Família. "Je to pre mňa veľký kompliment, ďakujem zaň," uviedol 53-ročný Španiel.

Slávny tréner prekvapil aj tým, že spomenul meno slovenskej legendy: "Veľa toho neviem, ale bol tu jeden úžasný futbalista, ktorý prišiel o život pri tragickej nehode – Peter Dubovský. Práve dnes sme o ňom hovorili, pretože bol to hráč Juanmu Lilla," hovoril o svojom asistentovi, ktorý Dubovského trénoval v Oviede.

"Skoro sa rozplakal, keď si na neho spomenul a aké nešťastie sa mu stalo. Bol to úžasný človek a tiež musím povedať, že som začal viac spoznávať túto krajinu vďaka jej športovcom a hráčom, pretože som tu ešte nikdy nebol. Možno sem v budúcnosti prídem ako turista," doplnil Guardiola.

Víťaz uplynulých štyroch ročníkov najvyššej anglickej súťaže chce po bezgólovej remíze s Interom Miláno v ouvertúre novej edície LM uspieť. "Začíname za stavu 0:0 a hrať bude jedenásť hráčov proti jedenástim. Máme rovnaké poveternostné podmienky. Takže musíme dokázať, že sme lepší. Slovan má svoju silu, ale má aj slabiny. Je to pre nás veľmi dôležitý trojbodový zápas," povedal španielsky kouč.