Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hanckov Feyenoord schytal debakel od Leverkusenu. Netuším, v čom bol problém, hovorí Priske

Priske zatiaľ na lavičke Feyenoordu nepresvedčil.
Priske zatiaľ na lavičke Feyenoordu nepresvedčil. Joris Verwijst/Orange Pictures/S / Shutterstock Editorial / Profimedia
Brian Priske (47) má za sebou ďalší neúspešný večer na lavičke Feyenoordu. Dánsky tréner, ktorý pred sezónou zamieril do Rotterdamu zo Sparty Praha, musel pri svojom debute v Lige majstrov pretrpieť debakel 0:4 proti Bayeru Leverkusen. "Netuším, v čom bol problém. Viem, že chlapci majú kvalitu a vlastnosti na to, aby boli úspešní. Navyše majú skúsenosti s Ligou majstrov. Dnes to jednoducho nevyšlo," zhodnotil.

Feyenoord - Leverkusen 0:4

Feyenoord inkasoval v úvodnom polčase štyri góly, takže v druhej 45-minútovke sa len dohrávalo. Celé stretnutie odohral aj slovenský krajný obranca Dávid Hancko. Napriek hrozivému skóre sa Priske snažil v prvom dejstve hľadať pozitíva. "Nezačali sme zle, ale bohužiaľ, v kľúčových momentoch sme urobili niekoľko chýb," prezradil dánsky tréner.

Jeho slová potvrdil aj Xabi Alonso, ktorý priznal, že Leverkusen si chvíľu nevedel poradiť s nátlakovou hrou Feyenoordu. "Nebolo to jednoduché, ale podali sme veľmi efektívny výkon," poznamenal tréner, ktorého tím strelil štyri góly zo štyroch striel na bránu.

"Keď sme Leverkusen pustili do šance, využil ju. Súper potvrdil, prečo bol v minulej sezóne taký úspešný. Sú dobre štruktúrovaným tímom, ktorý dokáže potrestať každú chybu. Vedeli sme, že musíme odohrať perfektný zápas a nepodarilo sa to," ľutoval Priske.

Dánsky tréner, ktorý chce nadviazať na prácu Arneho Slota v Rotterdame, bol rád aspoň za sympatický výkon v druhom polčase. "Snažili sme sa fanúšikom ukázať, že si vieme obliecť montérky a aj za nepriaznivého stavu zápas odmakáme. Bohužiaľ to však nestačí. Výsledok nie je dobrý. Ešte nedosahujeme úroveň potrebnú na Ligu majstrov," povedal Priske.

Feyenoord potvrdil svoj zlý vstup do sezóny. V prvých štyroch kolách holandskej Eredivisie stratil už šesť bodov a na začiatku sezóny zaostal za vedúcim PSV Eindhoven. "Viem, že to nie je dobré, ale som len človek. Verím, že to môžeme zvrátiť. V nedeľu potrebujeme vyhrať nad Bredou. Každá výhra totiž tímu veľmi pomôže," povedal Priske s nádejou v hlase.

"Nie sme v ľahkej situácii, ale verím, že práve v takýchto chvíľach sa ukáže vaša sila ako človeka a tiež ako hráča či trénera," povedal kouč. "Zajtra vstanem a urobím všetko pre to, aby som chlapcov pripravil na lepšie výkony," dodal odhodlane.