Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslín má Ligu majstrov so Spartou na dosah. Galatasaray musí doháňať manko

Radujúci sa Sparťania na čele s Haraslínom.
Radujúci sa Sparťania na čele s Haraslínom.Profimedia
Futbalisti Sparty Praha zvíťazili v prvom zápase play-off Ligy majstrov na pôde švédskeho Malmö FF 2:0. V základnej zostave úradujúceho českého šampióna nastúpil aj Lukáš Haraslín (28). Slovenský krídelník patril k najaktívnejším hráčom na ihrisku, hral do 83. minúty.

Sparta sa ujala vedenia po polhodine hry, pokus Veljka Birmančeviča z pravej strany pokutového územia si nešťastne zrazil do vlastnej brány domáci obranca Jens Stryger Larsen. Pohybom ho pomýlil aj pred ním stojaci Haraslín. Slovenský reprezentant hýril aktivitou, v 40. minúte si potiahol loptu do stredu a zo svojej typickej pozície zakončil pravačkou tesne vedľa vzdialenejšej žrde.

V 53. minúte sa ocitol v ešte väčšej šanci, po prihrávke Matěja Ryneša sa výborne uvoľnil v šestnástke, ale minul bránu. Švédsky tím predviedol tiež niekoľko nebezpečných akcií, ale čistejšie šance mali hostia, v 67. minúte mohol zvýšiť náskok Martin Vitík, zblízka však poslal centrovanú loptu nad bránu. Hráčom Sparty to vyšlo o 20 minút neskôr, keď Ryneš vydarenou krížnou strelu z 20 metrov spečatil na 2:0.

V ďalšom stredajšom zápase Young Boys Bern zdolal Galatasaray Istanbul 3:2. Švajčiarsky klub si v prvom polčase vytvoril dvojgólový náskok zásluhou presných zásahov Joela Monteira, hostia z Turecka však v druhom dejstve manko zmazali, keď sa presadil ďalší dvojgólový strelec Michy Batshuayi.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Flashscore

O triumfe domáceho tímu rozhodol napokon v 86. minúte z pokutového kopu Filip Ugrinič. Výbornú východiskovú pozíciu pred odvetou si vytvoril rakúsky Salzburg, ktorý vyhral nad Dynamom Kyjev 2:0. Zápas sa hral v poľskom Lubline, kde ukrajinský tím našiel prechodný domov. Odvety sú na programe v utorok 27. augusta. Úspešnejší z dvojzápasov postúpia do hlavnej fázy Ligy majstrov.

Prvé zápasy play-off:

Dynamo Kyjev - Red Bull Salzburg 0:2

Malmö FF - Sparta Praha 0:2

Young Boys Bern - Galatasaray 3:2