Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslín vyzve anglického premožiteľa Slovana, Hancko na horúcej portugalskej pôde

Haraslín sa so Spartou pokúsi o prekvapenie kola.
Haraslín sa so Spartou pokúsi o prekvapenie kola. Profimedia / Vlastimil Vacek / Právo
V stredajšom programe základnej fázy Ligy majstrov láka najmä zápas medzi Barcelonou a Bayernom Mníchov. Dvojica tímov má dovedna 11 titulov v prestížnej súťaži a absolvujú šiesty vzájomný duel v horizonte uplynulých piatich rokov. Slovensko bude mať zastúpenie vďaka Lukášovi Haraslínovi (28) i Dávidovi Hanckovi (26). Celkovo je na programe deväť meraní síl.

Zápas na barcelonskom Estadi Olimpic Lluis Companys má zaujímavú príchuť pre domáceho trénera Hansiho Flicka, ktorý prišiel do katalánskeho klubu toto leto. Päťdesiatdeväťročný kouč pôsobil necelé dve sezóny práve v Bayerne a vyhral s ním Ligu majstrov, Bundesligu, Nemecký pohár i superpohár, a taktiež Superpohár UEFA. Práve pod jeho vedením Bavori rozdrvili Barcelonu 8:2 v sezóne 2019/20, keď zároveň získali "ušatú trofej". Nad Barcelonou vyhrali šesťkrát v rade.

Katalánci získali naposledy titul v LM v ročníku 2014/15. Prvú ligovú sezónu pod Flickom začali deviatimi víťazstvami v desiatich stretnutiach napriek absenciám viacerých hráčov. Z nich sa vrátil v nedeľu do diania mladý stredopoliar Gavi. Z tábora španielskeho celku zaujal streleckou formou v úvode sezóny Robert Lewandowski, ktorý pôsobil v Mníchove osem rokov. V tomto ročníku vsietil vo všetkých súťažiach 16 gólov, čo sú dve tretiny z počtu jeho presných zásahov v celom minulom ročníku.

Program nadchádzajúceho kola Ligy majstrov.
Program nadchádzajúceho kola Ligy majstrov.Flashscore

Manchester City sa vôbec prvýkrát stretne so Spartou Praha, v úvodných dvoch dueloch získali oba tímy po štyri body. Anglický tím vyhral v nedeľu 2:1 nad Wolves a ťahá šnúru dvanástich zápasov bez prehry vrátane duelu na Tehelnom poli proti Slovanu Bratislava (4:0).

V prípade výhry alebo remízy so Spartou vytvoria nový rekord v počte zápasov v LM i Európskom pohári majstrov bez prehry v riadnom hracom čase (26). Pokiaľ neprehrajú, prekonajú taktiež zápis Realu Madrid z roku 1990 v počte domácich stretnutí bez prehry (32).

Preview Girona – Slovan Bratislava
Flashscore

Sparta je v Lige majstrov po 20 rokoch a urobila dojem výhrou 3:0 nad Salzburgom a remízou 1:1 na pôde Stuttgartu. Proti Salzburgu mal asistenciu pri víťaznom góle Haraslín, ktorý skóroval v sobotnom dueli Sparty proti Libercu (2:1) a aj počas asociačného termínu na pôde Azerbajdžanu v Lige národov (3:1). Oba góly boli víťazné.

Gironu máme prečítanú a pokúsime sa ju prekvapiť, zdôraznil tréner Weiss

Feyenoord Rotterdam sa predstaví na pôde portugalskej Benficy Lisabon pravdepodobne aj s kľúčovým slovenským obrancom Hanckom. Ten prispel k výhre svojho tímu v predošlom dueli LM na pôde Girony (3:2), keď nastrelil pred bránku loptu, ktorú poslal do siete domáci Ladislav Krejčí a rozhodol o prehre svojho tímu. Holandský tím si tak napravil chuť po prehre 0:4 s Bayerom Leverkusen.

Feyenoord i Benfica prehrali v tomto ročníku len po jednom zápase, v prípade druhého menovaného klubu na začiatku ligovej sezóny na pôde Famalicaa. Na úvod LM zvládli duel pred búrlivým publikom Crvenej Zvezdy Belehrad a nadviazala naň triumfom 4:0 nad Atléticom Madrid. V prípade ďalšej výhry by boli stopercentní po úvodných troch dueloch LM premiérovo od sezóny 1989/90, keď postúpili do finále.

Program nadchádzajúceho kola Ligy majstrov.
Program nadchádzajúceho kola Ligy majstrov.Flashscore

Tím vedie od septembra nový tréner Bruno Lage a darí sa mu napriek špekuláciám ohľadom údajného manipulovania zápasov zo strany klubu. S Feyenoordom sa stretnú na európskej úrovni prvýkrát od roku 1972, ich súper bude mať v prípade víťazstva dva triumfy na pôde súpera v rade na kontinentálnej scéne prvýkrát od roku 1971.

V úvodných dvoch stredajších zápasoch s výkopom o 18:45 sa predstavia úradujúci šampióni Európskej ligy Atalanta Bergamo proti Celticu Glasgow, ktorý na úvod LM deklasoval Slovan Bratislava 5:1. Francúzsky Stade Brest, ktorému zatiaľ vychádza historická európska premiéra, narazí na doposiaľ svojho najkvalitnejšieho súpera Bayer Leverkusen.

Takáč v Lige majstrov dominuje počtom zákrokov. Pozitívna emócia z derby ako pomoc, vraví

Francúzsky tím vyhral na úvod 2:1 nad Sturmom Graz a 4:0 na pôde Salzburgu. Leverkusen útočil v predošlej sezóne na treble a po 11 rokoch zosadil z bundesligového trónu Bayern. V Lige majstrov je doposiaľ taktiež stopercentný.

Madridské Atlético, ktoré vyhralo len dva z uplynulých šiestich zápasov vo všetkých súťažiach, preverí Lille a v tabuľke posledný tím Young Boys Bern privíta Inter Miláno. Vyrovnaný duel je na programe v Salzburgu - rakúsky tím je zatiaľ bez bodu a o 21.00 h zvedie súboj s Dinamom Záhreb. To si po úvodnej prehre 2:9 na pôde Bayernu napravilo chuť remízou 2:2 s Monakom.