Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslína som radšej stiahol, vraví Friis. Spartu chválil za výkon v prvom polčase

Jakub Dvořák
Friis a Guardiola počas zápasu City - Sparta.
Friis a Guardiola počas zápasu City - Sparta.Martin Rickett / PA Images / Profimedia
PRIAMO Z MANCHESTERU - Chcel sa poučiť zo stretnutia v Liverpoole a prehry 1:6, ale nakoniec si kouč Lars Friis (48) vezie do Prahy podobný výsledok ako jeho predchodca Brian Priske (47) z Anfield Road. Dánsky tréner označil vysokú prehru s Manchestrom City ako cennú skúsenosť.

Pán tréner, čo ste si hovorili zhruba v tretej minúte, keď ste inkasovali prvý gól?

"Uznávam, že hlavou mi šlo veľa myšlienok. Nakoniec som bol rád za to, ako sme si poradili s prvým polčasom. Myslím, že to od nás nebolo zlé. Mali sme náznaky nejakých šancí z brejkov."

Nebolo to veľmi pasívne?

"Vedeli sme, že bude veľmi zložité vypracovať si šance z otvorenej hry. Nemali sme na to dostatok kvality, aby sme z tých pár príležitostí udreli. Inak si však myslím, že prvý polčas bol dobrý. V druhom to už bolo zložité, ale nemôžem viniť ani jedného hráča za dnešný výkon. Hrali sme proti najlepšiemu tímu sveta."

Čo si z takého zápasu vezmete do budúcna?

"Najprv chcem povedať, že to nie je výsledok, z ktorého by sme mali radosť, ale máme veľa poznatkov. Ukázalo nám to, že je pred nami ešte niekoľko krokov k tomu, o čom snívame a ako by sme chceli hrať."

Takže to beriete pozitívne?

"Bola to dobrá skúsenosť. Počas prestávky som tím za výkon chválil. Teraz sa musíme posunúť a ísť ďalej. Uznávam, že to mohlo byť lepšie, ale proti City sa hrá naozaj ťažko. Keď inkasujete takéto góly, je to zložité."

Čo vravíte na výstavný zásah Erlinga Haalanda, ktorý bol naozaj nevídaný?

"V podstate s vami súhlasím, bolo to niečo neuveriteľné. Pritom si myslím, že do tohto momentu ho hráči celkom zvládali ubrániť. Dobre k nemu pristupovali, všímali si ho. Ale ako som už hovoril pred zápasom, je to útočník svetovej kvality. Top trieda. Ťažko sa s ním niečo robí."

Počas prestávky striedal Lukáš Haraslín a držal sa za stehno. Ako vážne to s ním je?

"Cítil bolesť v nohe po konci prvého polčasu, takže sme ho radšej stiahli, aby sme zbytočne neriskovali. Ako veľmi vážne to je, teraz nedokážem povedať, pretože to neviem."

Manchester City - Sparta Praha 5:0