Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hetrik proti tímu svojho otca. Vavrov spoluhráč hviezdil pri 9-gólovom divadle v Kodani

Óskarrson zažil výnimočný večer.
Óskarrson zažil výnimočný večer.Profimedia
Druhé predkolo Ligy majstrov napísalo v Kodani krásny príbeh. Okrem výhry 6:3 a postupu domácich, ktorých dres oblieka aj slovenský reprezentant Denis Vavro (27), videli tamojší priaznivci aj hetrik Orriho Óskarssona (18). A nie hocijaký.

Vavro odohral v odvete proti Breidabliku celý duel a bol svedkom magického scenára. V prvom meraní síl na pôde islandského súpera Kodaň zvíťazila 2:0. Domáci súboj však pre ňu nezačal ideálne a už v deviatej minúte prehrávala.

Všetko sa však začalo meniť od 33. minúty - dánsky káder ešte pred prestávkou predviedol fanúšikom šnúru štyroch presných zásahov. Polčasový rezultát uzavrel Orri Óskarsson, ktorý ešte netušil, aký príbeh napíše neskôr.

Hoci o výsledku už asi bolo rozhodnuté, mladý Islanďan sa stal hviezdou predstavenia. Svoj ďalší gólový zápis pridal krátko po štarte druhej polovice a trojgólový koncert spečatil v 56. minúte. Čerešničkou na torte preňho bolo, že sa mu to podarilo pred zrakom svojho otca.

Ten však prežíval zmiešané pocity. Je totiž trénerom Breidabliku a musel sledovať, ako ho jeho syn vyradil z Ligy majstrov. Na druhej strane ale Óskar Hrafn Thorvaldsson určite pociťoval aj hrdosť na svojho potomka.

Kodaň si tak aj vďaka mladému Óskarssonovi pripravila dvojité stretnutie so Spartou Praha v rámci tretieho predkola prestížnej európskej súťaže. Na islandský káder čaká Zrinjski Mostar, ktorý do boja o Európsku ligu poslal bratislavský Slovan.

Strelci duelu v Kodani
Strelci duelu v KodaniFlashscore