Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Infarktové stavy. Jednou nohou som už bol na ARO, vraví Weiss st. po synovej penalte

Líder mužstva preukázal poriadnu dávku sebavedomia.
Líder mužstva preukázal poriadnu dávku sebavedomia.TASR
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si na pôde luxemburského majstra FC Swift Hesper vybojovali postup do 2. predkola Ligy majstrov. Napriek dominantnému hernému prejavu domácich v prvom polčase, dokázal Slovan ustáť tlak. O triumfe 2:0 a očakávanom postupe "belasých" rozhodol dvoma gólmi z pokutových kopov Vladimír Weiss ml. (33).

Kapitán Slovana si v prvom prípade trúfol na zakončenie "panenkovským" spôsobom, čo tréner Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii okomentoval, že už bol "jednou nohou na ARO".

Domáci tím v prvom polčase na ihrisku od úvodu dominoval. Jeden zo zlomových okamihov duelu však prišiel už v 10. minúte, keď v pokutovom území fauloval kapitán Vladimír Weiss ml. a jeho náprotivok Dominik Stolz si zopakoval penaltový mikrosúboj s Milanom Borjanom z úvodného duelu na Tehelnom poli. Tentoraz brankár Slovana trafil smer strely a dokázal ju zlikvidovať. 

"Strávili sme dosť času nad analýzou kam to kope. Bol som na to pripravený," uviedol tridsaťpäťročný kanadský reprezentant.

Kanaďan podržal slovenského majstra
Kanaďan podržal slovenského majstraTASR

"Boli sme nervózni, keby bolo video z kabíny, mali by ste dobrú päťminútovku. Potom som to však upokojil, aj Vlada, pretože znovu bol premotivovaný. Nebol spokojný so sebou ani s výkonom mužstva. Bola tam nejaká kritika pre všetkých. Musel som však tlmiť hlavne jeho, pretože je to emotívny človek," priblížil tréner Weiss.

Kľúčové momenty duelu sa odohrali v rozmedzí siedmich minút druhej polovice. V 55. minúte Tigran Barseghjan spadol v šestnástke a hlavný arbiter nariadil pokutový kop, ktorý "panenkovským" spôsobom premenil Weiss mladší.

V pozápasovej reakcii potvrdil, že sa mu naplnila predtucha o nariadení jedenástky pre Slovan: "Pred zápasom som cítil, že budem kopať penaltu. Písal som kamarátovi, že dám gól z penalty a kopnem 'Panenku'."

Celá situácia sa zopakovala o necelých 7 minút, keď domáci opäť faulovali Barseghajana a kapitán tímu z hlavného mesta Slovenska uspel z bieleho bodu aj druhýkrát. Aj Weiss st. pred zápasom tušil penaltový verdikt pre jeho mužstvo.

Weiss ml. sa postaral o všetky góly Slovana v 1. predkole LM
Weiss ml. sa postaral o všetky góly Slovana v 1. predkole LMTASR

"Vlado zariskoval, ja už som bol jednou nohou na ARO. Má obrovské sebavedomie v rozhodujúcich momentoch, takisto kopol výborne aj druhú. Nie je ľahké premeniť penalty v takýchto zápasoch, o to viac, keď sa vám dovtedy nedarí. Kľúčovým okamihom bola Borjanova chytená penalta a Vladove dve premenené," vravel kouč bratislavského mužstva.

Slovanisti dokázali urobiť prvý krok na ceste k cieľu, ktorým je účasť v skupinovej fáze v jednej z európskych pohárových súťaží. "Pre nás to bol osudový zápas. Keby sme nepostúpili, bolo by to veľmi zlé, vládlo by veľké sklamanie. Takto žijeme ďalej v nádeji pohárovej Európy. Snívame sen o Lige majstrov, ale ten je ešte veľmi ďaleko," poznamenal kormidelník Slovana.

Slovenský šampión sa v 2. predkole stretne so HŠK Zrinjski Mostar. Prvý duel proti majstrovi Bosny a Hercegoviny je na programe už päť dní po stretnutí v Luxemburgu. Slovan má konfrontáciu s Mostarom v čerstvej pamäti. Práve cez tohto súpera postúpil vlani do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy.

Termín duelu Zrinjski Mostar - Slovan
Termín duelu Zrinjski Mostar - SlovanFlashscore