Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Inter neumožnil Haalandovi dosiahnuť rekord, City sa strachujú o kapitána

Erling Haaland si bude musieť na ďalší míľnik počkať.
Erling Haaland si bude musieť na ďalší míľnik počkať. TASR / AP Photo / Dave Thompson
Inter Miláno v stredajšom zápase Ligy majstrov prekvapujúco remizoval na Etihad Stadium s Manchestrom City 0:0, čím si vynútil malú odplatu za tesnú finálovú prehru z roku 2023.

Manchester City - Inter 0:0

Oba tímy v dychberúcom zápase premárnili množstvo šancí. City do veľkej miery zastavila pôsobivá disciplína Interu v obrane, zatiaľ čo zverenci Simoneho Inzaghiho, ktorí boli nebezpeční najmä z brejkov, boli pri zakončovaní nerozhodní.

"Stretli sme sa s naozaj náročným konkurentom. Aj tak som veľmi, veľmi spokojný so zápasom, ktorý sme odohrali. Najmä s tým, ako súper bránil, sú v tom majstri, neuveriteľne si pomáhajú. Takže nemôžete očakávať, že si vytvoríme veľa šancí," zložil po stretnutí kompliment talianskemu celku Pep Guardiola.

"Chlapci podali obrovský výkon, za ktorý som ich pochválil. Požiadal som ich, aby hrali presne tak, ako hrali. Všetci poznáme Manchester City, vieme, čoho sú schopní. Vedeli sme, že musíme obetovať všetky sily, odohrať skvelý zápas a to sa nám podarilo," netajil spokojnosť s výkonom svojho mužstva Simone Inzaghi. 

Ak by Erling Haaland skóroval, stal by najrýchlejším hráčom v histórii, ktorý dosiahol 100 presných zásahov za európsky klub. Gólová mašina City si však bude musieť na dosiahnutie tohto míľnika počkať. 

Nór, ktorý v štyroch zápasoch Premier League rozvlnil sieť deväťkrát, sa počas prvého polčasu dostal do niekoľkých sľubných príležitostí. Yann Sommer na čiare zlikvidoval jeho hlavičku a neskôr sledoval tvrdú prízemnú strelu, ktorá tesne míňala bránu.

Fanúšikovia domácich si mohli poriadne vydýchnuť po zakončení Henricha Mchitarjana. V závere spálil tutovku zo zhruba ôsmich metrov, po čom sa iba neveriacky držal za hlavu. Na opačnej strane vyvolal vzruch Ilkay Gündogan, keď v posledných sekundách neuspel dvomi hlavičkami z bezprostrednej blízkosti. Prvú strelu namieril priamo do brankára, druhá krátko pred záverečným hvizdom preletela tesne nad brvno.

"Veľmi intenzívny zápas proti naozaj silnému súperovi. Aj oni sú špičkový tím, zvyknutý vyhrávať a vedeli sme, že nás nečaká ľahká práca. Nakoniec mužstvo podalo skvelý výkon, boli sme veľmi blízko k tomu, aby sme skórovali," povedal stopér anglického giganta Rúben Dias pre TNT.

Jedným z negatívnych momentov večera bolo možné zranenie Kevina De Bruyneho. Kapitán Citizens si v závere prvého polčasu zrejme privodil zdravotné komplikácie a v druhom dejstve už nehral. "Ešte som nehovoril s lekármi,“ nevniesol viac svetla do celej situácie hlavný tréner celku z ostrovov.