Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Inter takticky eliminoval ofenzívnu Benficu a do odvety si vezie dvojgólový náskok

Romelu Lukaku prišiel na trávnik, postavil sa k penalte a vystrelil Interu dvojgólový náskok.
Romelu Lukaku prišiel na trávnik, postavil sa k penalte a vystrelil Interu dvojgólový náskok.Profimedia
Milánsky Inter vstupoval do prvého štvrťfinále so šiestimi súbojmi bez víťazstva. Na trávniku Benficy predviedol ale skúsený výkon, ustál šance domácich a z Portugalska si vezie do domácej odvety dvojgólovú výhodu. Talianskemu celku chýbal zranený Milan Škrianiar (28).

Benfica - Inter 0:2 (0:0)

Gól: 51. Barella, 82. Lukaku (11 m)

Na oboch stranách bolo cítiť, že ide o dôležitý súboj. V úvode nechcel nikto urobiť chybu. Aktívnejšie pôsobili futbalisti Interu, no do zakončenia sa nedostali. Naopak, na konci pätnástej minúty takmer inkasovali. Po centri Grimalda odvrátila defenzíva hostí iba do svojej šestnástky, odkiaľ pálil, bez prípravy, Rafa Silva do Onanu.

Obraz hry sa v prvom dejstve nemenil. Dominovali chyby vo finálnej fáze na jednej či druhej strane. Zverenci Simoneho Inzaghiho si skôr zavadzali, ako pomáhali na trávniku. V koži nebol Edin Džeko, ktorý sa viackrát hneval na svojich spoluhráčov za prihrávky. Benfica držala loptu na svojich kopačkách, ale výraznejší tlak si nevypracovala. Stroskotali na skúsenej a pevnej talianskej defenzíve. Ich zakončenia z diaľky neboli nebezpečné.

 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Po zmene strán sa vrátili aktívnejšie z kabíny domáci futbalisti. Chýbalo im znova kvalitnejšie zakončenie. Na druhej strane sa tak z ničoho nič ozvali „Nerazzurri“. Zľava odcentroval Bastoni prudko na zadnú žrď, kde sa oprel do vzduchu a hlavičkou do protipohybu prekonal brankára Barella.

Benfica sa nevzdala. Zdvihla hlavu a v 56. minúte si vypracovala najväčšiu príležitosť stretnutia. João Mário poslal center sprava pred bránu, no tam sa do zakončenia Ramosa vložil Dumfries.

V 77. minúte centroval Dumfries sprava do pokutového územia a zasiahol ruku Mária. Arbiter po kontrole cez systém VAR ukázal na biely bod. Loptu naň si postavil striedajúci Romelu Lukaku a umiestnenou strelou k ľavej žrdi prekonal brankára Vlachodimosa

V samom závere mal na kopačke zníženie Ramos, no zblízka Onanu neprepálil. Aj vďaka kamerunskému strážcovi svätyne si futbalisti Interu udržali v deviatom dueli Ligy majstrov šieste čisté konto. "Orlov" čaká v odvete náročná úloha. Tá je na programe 19.4. v Miláne.