Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je neuveriteľný. Takého hráča som nikdy netrénoval, žasne Flick po hetriku Raphinhu

Reuters
Raphinha zničil Bayern tromi zásahmi.
Raphinha zničil Bayern tromi zásahmi.AA /ABACA / Abaca Press / Profimedia
Barcelona v domácom prostredí porazila Bayern Mníchov a nepopulárneho nemeckého súpera zdolala iba tretíkrát z ostatných 16 zápasov. Veľkú radosť z výhry mal aj tréner katalánskeho veľkoklubu Hansi Flick (59), ktorý v rokoch 2019 až 2021 pôsobil práve na lavičke Bavorov. Chválou nešetril na brazílskeho krídelníka Raphinhu (27).

Barcelona - Bayern Mníchov 4:1

Barcelonu čaká v sobotu na madridskom Estadio Santiago Bernabéu tradičný duel s Realom. "Myslím si, že sme pred sobotou získali sebavedomie. Je to neuveriteľné víťazstvo. Bayern je výborný tím so skvelými hráčmi, ktorí hrajú výborný futbal. Keď porazíte takéto mužstvo, musíte oslavovať," povedal Flick.

Blaugranas prehrali s mníchovským klubom posledných šesť duelov, v ktorých inkasovali 22 gólov. Pred štyrmi rokmi ich Bayern rozprášil vo štvrťfinále Ligy majstrov 8:2. Tentokrát bolo všetko inak. Katalánci po skvelom ofenzívnom výkone vyhrali a mohli sa radovať z vydarenej odplaty.

"Ak budeme ďalej hrať na takejto úrovni, môžeme dokázať neuveriteľné veci. Hrali sme odvážne, čo ma naozaj teší. Tím sa chce stále učiť. Pred El Clásicom máme síce o deň kratšiu pauzu, ale som presvedčený o tom, že sa dokážeme pripraviť. Hráči sa do Madridu tešia," priznal kouč Barcelony.

Stredajšiu výhru nad Bayernom režíroval troma gólmi Brazílčan Raphinha, ktorý do duelu naskočil s kapitánskou páskou. "Je výborným príkladom toho, aký môže mať hráč vplyv na fungovanie tímu. Ako na tréningu, tak aj v zápase je vždy výborne nastavený a je pre nás veľmi dôležitý. Jeho dynamika a technika sú neuveriteľné. Nikdy som takého hráča netrénoval," pripustil Flick po skvelom predstavení svojho zverenca.