Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je výnimočný, vyhrá Zlatú loptu. Na Viníciusa pískajú, pretože robí rozdiel, tvrdí Ancelotti

Reuters
Vinícius sa blysol hetrikovým koncertom.
Vinícius sa blysol hetrikovým koncertom. REUTERS / Susana Vera
Dlho to vyzeralo na nepodarenú reprízu posledného finále. Lenže Real Madrid v Lige majstrov zabral, na domácej pôde otočil stretnutie s Borussiou Dortumund a zvíťazil. Vrchovatou mierou sa pod skvelý druhý polčas, v ktorom Los Blancos nasúkali počas polhodiny päť gólov, podpísal Vinícius Júnior (24).

Brazílsky ofenzívny univerzál zaznamenal hetrik. Jeho fantastický výkon nenechal bez povšimnutia tréner Carlo Ancelotti. "Je vzácne vidieť niekoho hrať tak, ako hral v druhom polčase Vinícius. Nie pre tri góly, ale charakter. Je výnimočný," nešetril chválou skúsený kouč a dodal: 

"Vinícius vyhrá Zlatú loptu - nie za to, čo predviedol teraz, ale za to, čo predvádzal minulú sezónu. Tieto tri góly už sa budú počítať na budúci rok, to je isté. Je to hráč, na ktorého sa píska, pretože dokáže urobiť rozdiel."

Ancelotti zároveň dodal, že v kabíne Realu nebola počas polčasovej prestávky žiadna panika. Biely balet pritom prehrával s Dortmundom v repríze posledného finále Ligy majstrov o dva góly. Podľa slov talianskeho stratéga je jeho tím natoľko vyspelý a skúsený, aby dobre vedel, čo musí pre návrat do zápasu urobiť. "Prežívali sme to v pokoji, v pohode. Zmenili sme systém a začali hrať intenzívnejšie," opísal.

"Hovorili sme o malých detailoch, ako sú dobré prihrávky, vyhrávanie súbojov... Museli sme ovládnuť dynamiku hry, od nej vedie cesta k úspechu. V prvom polčase sme boli bojazliví, neboli sme intenzívni na lopte. V druhom sme si počínali lepšie, mali sme väčšiu kvalitu aj tlak. Bol to najlepší druhý polčas v sezóne,“ chválil Ancelotti.

"Musíme sa poučiť z toho, čo sme predviedli v druhom polčase. Cieľom je začať hrať a nečakať, kým nám dajú dva góly. Nemyslím si, že môžeme hrať 90 minút s takou intenzitou, ale môžeme byť vyrovnanejší," uzavrel taliansky kouč, ktorého zverenci majú v novom formáte Champions League po troch zápasoch na konte šesť bodov.

Real Madrid - Dortmund 5:2