Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus nepoložili zranenia ani červená karta. Motta vyzdvihol odvahu a odhodlanie

Juventus napriek oslabeniu otočil duel v Lipsku.
Juventus napriek oslabeniu otočil duel v Lipsku.TASR / AP Photo / Ebrahim Noroozi
Juventus ukázal skvelého tímového ducha, keď napriek dvom skorým zraneniam a červenej karte pre brankára Michela Di Gregoria (27) otočil stredajší duel Ligy majstrov proti Lipsku.

Lipsko - Juventus 2:3

Juventus, ktorý v tejto sezóne talianskej Serie A v šiestich vystúpeniach ešte neinkasoval gól, musel dvakrát doťahovať manko súpera. Víťazstvo po dokonalom obrate napokon zabezpečil presným zásahom Francisco Conceicao.

"Som naozaj šťastný, najmä za celý tím. Stávame sa skutočnou jednotkou, bojovali sme spolu, pokračovali v tlaku, aj keď sme dohrávali v desiatich. Nakoniec sme si zaslúžili vyhrať. Bol to skvelý zápas a my sme sa našťastie presadili," povedal útočník Dušan Vlahovič, ktorý dvakrát vyrovnal stav duelu.

Taliani, ktorí v úvodnom zápase ligovej fázy zdolali PSV Eindhoven, mali katastrofálny vstup do stretnutia. Kapitána Gleisona Bremera vystriedal pre zranenie už v šiestej minúte Federico Gatti. Nútené musel ihrisko opustiť taktiež Nicolás González. Po hodine hry bol vylúčený Michele Di Gregorio, keď zahral rukou mimou šestnástky. 

"Bolo to dobré stretnutie, dokonca aj v prvom polčase, kde sme urobili niekoľko chýb v detailoch. V druhom dejstve sa nám darilo lepšie, aj keď sme hrali s 10 mužmi, bol to skvelý výkon a výhra. Chlapci boli odvážni, odhodlaní tlačiť sa dopredu a tlačiť na súpera. Aj v oslabení sme na to mali, tak prečo cúvať? Do poslednej chvíle sme dobre vyvíjali tlak," povedal hlavný tréner Thiago Motta.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Opta by Stats Perform