Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane strelil štyri z deviatich gólov Bayernu. Real sa natrápil, Liverpool uspel v Miláne

Aktualizované
Bayern a hlavne Kane boli v utorok večer na nezastavenie.
Bayern a hlavne Kane boli v utorok večer na nezastavenie.TASR/AP
Futbalisti Juventusu vyhrali v úvodnom zápase novej sezóny Ligy majstrov proti holandskému PSV Eindhoven hladko 3:1. Aston Villa potvrdila pozíciu favorita vo švajčiarskom Berne. Bayern Mníchov rozobral Dinamo Záhreb deviatimi gólmi. Liverpool vyhral v Miláne proti AC, zatiaľ čo Real Madrid sa proti Stuttgartu natrápil, no uspel.

Juventus - PSV Eindhoven 3:1

Turecký mladík Kenan Yildiz sa v 21. minúte postaral o prvý gól novej sezóny Ligy majstrov, keď si naviedol loptu na hranicu pokutového územia a potom ju výstavne poslal do rohu svätyne. Vo veku 19 rokov a 136 dní prekonal rekord Alessandra Del Piera a stal sa najmladším hráčom Juventusu s presným zásahom v milionárskej súťaži.

Legendárny kapitán Starej dámy mal v septembri 1995 počas stretnutia proti Dortmundu 20 rokov a 308 dní. Zatiaľ iba Cristiano Ronaldo dokázal streliť otvárací gól v sezóne Ligy majstrov dvakrát. Podarilo sa mu to v sezónach 2009/10 (Real Madrid) a aj 2021/22 (Manchester United).

Skóre zvýšil premiérovým gólom na klubovej úrovni od 25. októbra 2022 americký stredopoliar Weston McKennie. Vtedy sa trafil takisto v Lige majstrov a to proti Benfice. Krátko po zmene strán definitívne o výhre turínskeho celku rozhodol svojím prvým zásahom v LM argentínsky futbalista Nicolas González.

Zaknihoval aj jednu asistenciu a stal sa prvým hráčom tejto sezóny, ktorému sa to podarilo. Juventus do zápasu nastúpil so svojou najmladšou otváracou jedenástkou v histórii (25 rokov a 149 dní). V závere pokazil domácim čisté konto Ismael Saibari, pričom taliansky celok inkasoval v tejto sezóne až po 450 minútach.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Young Boys Bern - Aston Villa 0:3

Bern vstúpil do stretnutia s vekovým priemerom 25 rokov a 20 dní, svojím najmladším v histórii LM, aktívnejšie, ale potom prebrala taktovku Aston Villa a stretnutiu dominovala. Kapitán John McGinn vďaka asistencii prispel priamo na gól ako prvý Škót pri debute v milionárskej súťaži od roku 2012, keď Tony Watt zo Celticu napol sieť Barcelony.

Ako prvý skóroval Youri Tielemans, pridal sa k nemu prvým gólom v LM Jacob Ramsey. Predchádzala tomu trochu komická situácia, pretože Camara namiesto odkopnutia lopty prihral na brankára von Ballmoosa, čo vystihol Watkins, gólman ho fauloval, bola ponechaná výhoda. Anglický útočník spadol na loptu.

Tú spod neho Ramsey vydoloval a vystrelil do prakticky prázdnej brány, aj keď mu musela pomôcť tyč. Do polčasu sa síce trafil aj spomínaný Watkins, jeho gól nakoniec VAR pre ruku zrušil. Napriek tomu má od štartu minulej sezóny v TOP 5 ligách alebo troch európskych pohárových súťažiach na konte 41 gólov či asistencií.

Lepší sú iba Salah (42), Mbappé (45), Haaland (48) a Kane (62). Aston Villa po polčase viedla o dva góly, čo sa spomedzi anglických tímov podarilo v novodobej Lige majstrov pri debute iba Newcastlu proti Barcelone (1997) a Leicesteru v súboji s Bruggami (2016).

Konečný výsledok uzavrel strelou z diaľky presne k žrdi Amadou Onana, bol to jeho prvý gól v LM a už tretí počas tejto sezóny, čo je vyrovnanie jeho osobného maxima. Teraz však na to potreboval iba päť duelov a len dvakrát odohral plný počet 90 minút. Tielemans ukončil duel s bilanciou 1+1.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

AC Miláno - Liverpool 1:3

Domáci mali výborný vstup, nakoľko Christian Pulisic sa presadil už po troch minútach. V Lige majstrov skóroval za AC druhý raz, znova proti anglickému súperovi. Pred rokom sa trafil do siete Newcastlu. Morata si pri jeho zásahu pripísal premiérovú asistenciu v milánskom drese a priamo na gól prispel v LM už za piaty klub.

Rekord v tomto smere drží Zlatan Ibrahimovič (6). Liverpool otočil výsledok vďaka stopérom. Do streleckej listiny sa zapísali ako Ibrahima Konaté, tak Virgil van Dijk. Jednu prihrávku zaznamenal Trent Alexander-Arnold, bola jeho jedenásta v LM. Spomedzi anglických obrancov ich má viac iba Ashley Cole.

Ďalší zásah pridal Dominik Szoboszlai, na klubovej úrovni čakal od marca tohto kalendárneho roka. Tréner Arne Slot prvýkrát v LM na pôde súpera bodoval, zatiaľ čo AC ukončilo štvorzápasovú sériu bez prehry proti anglickým tímom. LFC je jediným tímom, ktorý hral na San Sire viac ako raz a zakaždým vyhral, podarilo sa mu to štvrtýkrát.

Bayern Mníchov - Dinamo Záhreb 9:2

Bayern sa postaral o gólovo najlepší výkon histórie tejto súťaže. Harry Kane zažil fantastický zápas a stal sa najlepším anglickým strelcom v Lige majstrov, prekonal Rooneyho (30), keďže po štyroch góloch má na konte 33 zásahov. Až trikrát premenil pokutový kop, čo sa v Lige majstrov ešte nikdy nikomu nepodarilo.

Naposledy strelil štyri góly anglický hráč v LM ešte v roku 1991 a to Alan Smith za Arsenal proti Austrii Viedeň. Hráči Bayernu sa dokopy postarali o neuveriteľných deväť gólov, čo je najviac v novodobej histórii tejto súťaže, doposiaľ bolo maximom jedného tímu osem.

V tejto sezóne dal Kane už 10 gólov, potreboval na to päť duelov. Bol to jeho prvý štvorgólový zápas v drese bavorského veľkoklubu. Druhý raz po sebe ale priamo prispel na štyri zásahy, keďže cez víkendu proti Kielu mal bilanciu 3+1. Dva razy sa presadil Michael Olise, ten v milionárskej súťaži debutoval.

Spomedzi francúzskych hráčov sa naposledy dva razy pri premiérovom štarte v LM trafil Thierry Henry (1997). Thomas Müller nastúpil na 152. zápas v Lige majstrov a prekonal rekord Xaviho (151) v počte stretnutí v LM za jeden klub. Celkovo je pred ním už len trio Lionel Messi (163), Iker Casillas (177) a Cristiano Ronaldo (183).

Škvrnou na výsledku je pre Bayern zranenie brankára a kapitána Manuela Neuera. Do druhého polčasu už nenastúpil, nahradil ho Ulreich. Bavori natiahli šnúru bez prehry v základnej skupine/ligovej fáze na 41 vystúpení.

Real Madrid - Stuttgart 3:1

Keďže stopér Militão nebol po zranení pripravený na plných 90 minút, tak s Rüdigerom nastúpil v strede defenzívy krajný obranca Carvajal. Na druhý polčas už ale Brazílčan naskočil. Asi hlavne pre to, že Stuttgart bol v úvodnom dejstve nesmierne nebezpečný a nebyť Courtoisa, tak mohol pokojne vyhrávať. Za Belgičanom sa triaslo aj brvno.

Outsider hral naozaj dobre, lenže hneď po zmene strán prišla prihrávka za obranu a Rodrygo pripravil prvý gól v Lige majstrov za biely balet pre Kyliana Mbappého. Bol to jeho 49. presný zásah v milionárskej súťaži, čím sa v historickej tabuľke dotiahol na deviateho Alfréda Di Stéfana.

Zároveň sa stal 15. hráčom Realu Madrid, ktorý skóroval pri debute v LM a druhým Francúzom. Pred ním to dokázal v roku 1998 stredopoliar Christian Karembeu. Los Blancos na európskej scéne v domácom prostredí nestrelili gól iba raz v posledných 75 stretnutiach.

Hostia každopádne zbrane nezložili. Keďže na svoj návrat do LM čakali až 14 rokov a 184 dní, čo je nadlhší rozostup spomedzi nemeckých tímov, tak spravili všetko pre dobrý výsledok. Útočník Deniz Undav pri debute v Lige majstrov rozvlnil sieť za Courtoisom. Nakoniec to ale nestačilo.

Po centri striedajúceho Modriča sa hlavou po rohovom kope presadil obranca Antonio Rüdiger. Zaujímavejšie je to tým, že tento nemecký reprezentant práve v Stuttgarte prvý raz nazrel do seniorského futbalu. Mladý Endrick ešte pri debute vsietil premiérový gól. Stal sa najmladším hráčom Realu v histórii so zásahom v LM.

Sporting - Lille 2:0

Švédsky útočník Viktor Gyökeres vletel ako víchor aj do Ligy majstrov, nakoľko skóroval hneď pri svojom debute v tejto súťaži. Skóroval v každom z doposiaľ ôsmich odohraných zápasov tohto ročníka vrátane štartov za národný tím. Jeho celková bilancia je pritom famózna (12+3).

V 40. minúte videl červenú kartu Ángel Gomes, stal sa prvým hráčom tejto sezóny, ktorému sa to stalo. Sporting tak razom mal otvorenú cestu k víťazstvu. To podčiarkol famóznou strelou obranca Zeno Debast.