Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Každým zápasom sa cítim lepšie, netají Mbappé. Real naštartovalo striedanie Endricka

Kylian Mbappé sa dostáva do skvelej streleckej formy.
Kylian Mbappé sa dostáva do skvelej streleckej formy. TASR / AP Photo / Manu Fernandez
Kylian Mbappé (25) skóroval vo svojom prvom vystúpení za Real Madrid v Lige majstrov. Španielsky gigant v utorok začal obhajobu trofeje víťazstvom 3:1 nad Stuttgartom.

Real Madrid - Stuttgart 3:1

Kylian Mbappé sa presadil už krátko po príchode z kabín. Na jeho presný zásah ešte dokázal odpovedať Deniz Undav, no 15-násobných šampiónov poslal opäť do vedenia stopér Antonio Rüdiger. Víťazstvo favorita zavŕšil v nadstavenom čase Endrick, ďalší z debutantov v Lige majstrov. 

Stuttgart bol v úvode zápasu lepší. Zverenci Carla Ancelottiho však majú vo zvyku vybojovať víťazstvo v situáciach, keď sú pritlačení k múru. Napriek pôsobivej snahe hostí získali tri body.

Letná akvizícia Realu Madrid zaznamenala od príchodu z francúzskeho PSG už piaty presný zásah v siedmom dueli naprieč všetkými súťažiami. "Viem, že mám na viac, každým zápasom sa cítim lepšie. Teraz strieľam góly a som tu šťastný. Stretnutie bolo náročné, ale to je Liga majstrov. Súťaž sa zmenila, preto je dôležité rýchlo zbierať víťazstvá, aby sme vedeli, či sa môžeme kvalifikovať," hovoril spokojný Mbappé.

Pozíciu stopéra netypicky zaujal Dani Carvajal, keďže Eder Militao nebol dostatočne fit. Jude Bellingham a Aurélien Tchouaméni sa naopak vrátili po zranení a pripadlo im miesto v strede poľa. Madridčanom chýbala určitá rovnováha po tom, čo v lete do futbalového dôchodku odišiel Toni Kroos. Na štadióne Santiago Bernabéu sa hral futbal z jednej strany na druhú.

Po zákroku Maximiliana Mittelstadta nariadil hlavný rozhodca pokutový kop. Rozhodnutie však zrušil okamžite po tom, čo VAR odhalil, že ku kontaktu s Rüdigerom nedošlo. 

Len 21 sekúnd po prestávke sa presadil Mbappé, ktorému loptu naservíroval Rodrygo. Mnohí fanúšikovia sledovali tento gól ešte počas svojej cesty späť na miesto z bufetu. Bývalému útočníkovi Paríža Saint-Germain sa počas pôsobenia vo Francúzsku nepodarilo vyhrať najväčšiu klubovú súťaž a jeho túžba zdvihnúť ušatú trofej nad hlavu sa zhoduje s posadnutosťou Madridu.

Hodnotenia hráčov.
Hodnotenia hráčov.Flashscore

Ancelotti poslal na záverečných desať minút do hry 18-ročného brazílskeho útočníka Endricka, ktorý sa usiloval o víťazstvo Realu a dokonalý štart v ceste za obhajobou trofeje. Gól prišiel rýchlo, ale nie od plejády madridských útočných hviezd. Po rohu Luku Modriča sa v 83. minúte presadil stredný obranca Antionio Rüdiger.

Vinicius ešte príležitosť na spečatenie triumfu nevyužil, ale jeho krajan Endrick sa pri svojej jedinej šanci nemýlil. V závere duelu sa presadil z hranice šestnástky, keď sa rozhodol neprihrať skúsenejším spoluhráčom, čím nachytal brankára súpera. "Je to chlapec s veľkou kvalitou a ukázal ju. Tým, že neprihral, ale sám vystrelil, načrtol svoju osobnosť," chválil svojho mladšieho kolegu Thibaut Courtois.