Kitka favorizuje vo finále LM Manchester City, vyzdvihol fyzickú pripravenosť tímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kitka favorizuje vo finále LM Manchester City, vyzdvihol fyzickú pripravenosť tímu

Kitka prezradil svoje pocity pred finále.
Kitka prezradil svoje pocity pred finále.Profimedia
Finále najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klope na dvere. Manchester City je v súboji s milánskym Interom jasným favoritom, futbal nám však v minulosti ponúkol aj väčšie prekvapenia. Tréner Boris Kitka (52) z bratislavského Slovana sa síce prikláňa na stranu verejnosti, ocenil ale aj cestu talianskeho celku.

Kitka v rozhovore pre Flashscore Správy vyzdvihol pri hodnotení sezóny z pohľadu slovenského majstra hlavne fakt, že mužstvo nemuselo bojovať s rozsiahlou maródkou najdôležitejších hráčov. Reč však padla aj na prestížne finále v Turecku.

"Stabilita, ktorú ukazuje Manchester City, je skvelá. Je obdivuhodné, ako sa Pepovi Guardiolovi podarilo vysporiadať s dvomi náročnými súťažami. Mužstvo je silné, hráči vyzerajú, že sú perfektne fyzicky pripravení, čo je kľúčové, pretože im vydržali zdravé opory, rovnako ako nám počas ročníka. Tím sa môže pochváliť veľmi dobrou formou, futbalisti majú vysoký štandard individuálnych výkonov. Pre mňa sú veľkým favoritom na víťazstvo," nechal sa počuť.

Zápas sprevádza obrovská pozornosť verejnosti.
Zápas sprevádza obrovská pozornosť verejnosti.Flashscore

Milánčania budú obrovským outsiderom, klub je však zvyknutý zvládať dôležité zápasy. Z triumfu v milionárskej súťaži sa naposledy tešil v roku 2010.

"Klobúk dole pred Interom. Napriek nenápadnej sezóne z hľadiska postavenia v lige, v ktorej dominoval Neapol, sa v Lige majstrov potichu dostával ďalej z kola na kolo, až sa možno trochu prekvapujúco ocitol vo finále. Je to jeden zápas, stať sa môže všetko. Vieme, že Inter veľmi dobre bráni. Tipovať síce nezvyknem, ale City má aktuálne takú formu, že na to, aby nezvládli finále, by museli mať podpriemerný deň," uzavrel asistent trénera Vladimír Weissa st.