Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kľúč k postupu Slovana cez Midtjylland? Nenechať sa strhnúť emóciami, hovorí Grendel

Grendel v októbri 2014 počas zápasu EL proti Sparte.
Grendel v októbri 2014 počas zápasu EL proti Sparte.Profimedia / Martin Sekanina / CNC / Profimedia
Slovan Bratislava je posledný krok od prieniku do hlavnej fázy Ligy majstrov. Naposledy bol takto blízko pred 10 rokmi, keď mu odveta play-off nevyšla a bola z toho jesenná účasť v skupine Európskej ligy. Hráčom vtedajšieho kádra bol aj Erik Grendel (35), ktorý si exkluzívne pre Flashscore Správy zaspomínal na dané obdobie a uviedol, čo by mohlo byť kľúčom k triumfu nad Midtjyllandom.

Slovan si v predkolách počas leta 2014 najprv poradil s tímom The New Saints z Walesu, potom so Šerifom Tiraspoľ z Moldavska. "Na tieto zápasy mám pozitívne spomienky. Podarilo sa nám postúpiť, splnili sme vtedajšie očakávania klubu. Vzhľadom na to, aký sme mali káder a možnosti, sme dosiahli fajn výsledok. S odstupom času je to však veľká škoda, že sme si nezahrali skupinu Ligy majstrov," hodnotil na úvod Grendel.

Po dvoch postupoch nasledoval domáci súboj s BATE Borisov, v ktorom sa zrodila remíza 1:1. V odvete na bieloruskej pôde sa hostiteľ ujal vedenia v 41. minúte, tento rezultát svietil na tabuli ešte dlho. Pre Grendela sa meranie síl skončilo v 83. minúte, keď ho vystriedal Lester Peltier. Slovan prakticky ihneď po tejto zmene dvakrát rýchlo za sebou inkasoval, prehral 0:3 a sen o LM sa rozplynul.

"V tom čase ešte rozhodujúci gól u súpera platil za dva. Po domácej remíze sme teda vedeli, že v Borisove musíme skórovať, presne s týmto cieľom sme vstupovali do odvety. Boli sme síce blízko, ale chýbala nám potrebná kvalita na to, aby sme to dotiahli ďalej," povedal k danému dvojzápasu.

Grendel sa v roku 2014 z postupu cez BATE tešiť nemohol.
Grendel sa v roku 2014 z postupu cez BATE tešiť nemohol.TASR / Profimedia

Nasledovala účasť v skupinovej fáze Európskej ligy, v ktorej boli protivníkmi slovenského majstra pražská Sparta, Young Boys Bern a Neapol na čele s Marekom Hamšíkom. Tímu z Bratislavy sa však počas šiestich skupinových zápasov podarilo zaknihovať iba jeden presný zásah. 

"Vtedy to všetci považovali za blamáž, že sme v skupine dostali 20 gólov a strelili sme len jeden. Mám však pocit, že to bolo iba reálne odzrkadlenie stavu nášho mužstva aj kvality súperov, proti ktorým sme nastupovali. Rozdiel bol viditeľný, robili sme všetko pre to, aby nebol až taký markantný, ale niekedy kvalitu neoklamete. Bol to na nás vysoký level," konštatoval Grendel.

Grendel sa v ostrej európskej akcii predstavil aj proti Hamšíkovi.
Grendel sa v ostrej európskej akcii predstavil aj proti Hamšíkovi.TASR / Profimedia

Terajší výber belasých si z Dánska priniesol nádejný výsledok 1:1, teda totožný, ako uhrali predchodcovia v roku 2014 v prvom súboji play-off o LM. Čo bude v odvete s Midtjyllandom na domácom ihrisku podľa bývalého hráča klubu kľúčové?

"Nenechať sa strhnúť emóciami, byť pokojný a hrať svoju hru, ktorá Slovanu prináša úspech od začiatku sezóny. Majú dobre poskladané mužstvo. Vedia, čo majú hrať a čo od seba navzájom očakávať. S podporou tribún zažil Slovan už veľa krásnych zápasov a všetci čakáme, že jeden z nich príde aj teraz," vravel.

Futbalistom sa vždy len veľmi ťažko porovnávajú hráči a mužstvá z iných dekád. V čom však Grendel vidí podobnosť medzi súčasným kádrom Slovanistov a tým spred 10 rokov? "Súdržnosť a tímovosť. Toto tam je a je to prvý predpoklad na to, aby mohla vyniknúť kvalita individualít. Bez stmeleného kolektívu v šatni to nejde, Slovan ho má a je to dobre nastavené. Hráči ťahajú za jeden povraz, to je super," odpovedal a dodal:

"Verím, že Slovan to teraz zvládne lepšie ako my. Nám chybala kvalita, terajší káder ju však má, preto sme všetci pozitívni a nastavení tak, že to môže vyjsť." V prípade prieniku do LM, v ktorej bude premiérovo účinkovať 36 tímov, bude šampión Niké ligy sústrediť svoju pozornosť na žreb zápasov, ten je na programe vo štvrtok 29. augusta o 18:00 v Nyone.

Slovan - Midtjylland (21:00)