Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kucka v Lige majstrov proti svojmu bývalému klubu, pre Weissa je duel so Citizens splneným snom

Kucka narazí na svojho bývalého zamestnávateľa.
Kucka narazí na svojho bývalého zamestnávateľa.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Futbalisti Slovana Bratislava si v ligovej fáze Ligy majstrov 2024/2025 zahrajú proti Manchestru City, Bayernu Mníchov, Atléticu Madrid, AC Miláno, Dinamu Záhreb, Celticu Glasgow, VfB Stuttgart a Girone. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Monte Carle. Prvý zápas odohrajú belasí 17., 18. alebo 19. septembra.

Liga majstrov sa v tomto ročníku hrá v novom formáte. Najdôležitejšou zmenou je, že do základnej časti sa dostalo namiesto 32 až 36 tímov. V jednom ročníku sa doteraz hralo 125 zápasov, po novom ich bude 189. Doma sa Slovan stretne s Manchestrom City, AC Miláno, Dinamom Záhreb, VfB Stuttgart a vonku ho čakajú Bayern, Atlético Madrid, Celtic Glasgow a Girona.

Slovan sa stal štvrtým klubom zo Slovenska v novodobej histórii súťaže s miestenkou v hlavnej fáze. Naposledy v nej v sezóne 2010/2011 účinkoval MŠK Žilina. Predtým sa podarilo preniknúť medzi elitu 1. FC Košice a Artmedii Petržalka.

Hráči slovenského majstra s každým zahrajú jeden zápas a body sa následne sčítajú v obrovskej 36-člennej tabuľke. Dvadsaťštyri najlepších si potom zahrá aj na jar. Priamy postup si zaistia tímy na 1. až 8. mieste, ostatné čaká predkolo play-off, do ktorého sa prebojujú mužstvá na 9. až 24. mieste. Spoločne si zahrajú o účasť v osemfinále, kde sa stretnú so zvyšnými účastníkmi z 1. až 8. priečky.

Súperi Slovana v Lige majstrov.
Súperi Slovana v Lige majstrov.Flashscore

"Príde k nám možno najsilnejší tím vôbec v podobe Manchester City s trénerom Pepom Guardiolom, na čo sa nesmierne teším. Každý súper je ťažký a zároveň výborný pre fanúšikov, veľmi sa na to tešíme. Budeme bojovať so zámerom uhrať nejaké body. Už toto je zázrak a pôjdeme sa pobiť o dobré výsledky i zážitky pre nás všetkých. Hráčom sľúbim, že každý v kádri si zahrá aspoň nejakú časť z niektorého zápasu. Pocestujeme na veľké a krásne štadióny. Čaká nás najlepšia atmosféra na svete na Celticu, ktorú som zažil, je to niečo neuveriteľné. Som rád, že viacerým hráčom sa splnili priania, či Kuco sa veľmi tešil z AC Miláno, Vlado a Robo Mak si zaspomínajú na Manchester City, kde vyrastali, Marko Tolič odohrá veľký zápas proti svojim z Dinama Záhreb. Určite to bude motivácia navyše," povedal po žrebe kouč Vladimír Weiss st.

"Tešíme sa, všetky mužstvá sú v Lige majstrov silné. Priali sme si tých najlepších a zo žrebu máme radosť. Možno trošku len škoda, že tam nie je Sparta Praha, ktorú sme si veľmi priali aj pre fanúšikov. Malým snom bol Real Madrid, no prídu výborné tímy a pre mňa osobne je zápas s Manchestrom City ďalším splneným snom. Ešte si po včerajšku možno ani neuvedomujeme, čo sme dosiahli, no neskutočne to do seba zapadá a som nesmierne rád aj za chalanov i za Kuca, ktorý sa veľmi tešil. Keď hráme so srdcom ako včera, môžeme hocikoho potrápiť. Dáme do toho ako vždy všetko s cieľom získať body a hlavne potešiť ľudí, ktorí nám prajú, a ktorí si toto všetko zaslúžia," doplnil ho syn Vladimír Weiss ml., ktorý v minulosti patril práve Manchestru City, odkrútil si však len tri súťažné štarty.

Špeciálne pocity zažíval pri žrebovaní Juraj Kucka, bývalý hráč Rossoneri strávil v klube dve sezóny. "Keď nám vyžrebovali AC Miláno, bolo to pre zvlášť pre mňa niečo úžasné. Myslím si, že po žrebe som to hneď dostatočne vyjadril. Zo súčasného kádra som sa tam stretol s kapitánom Calabriom, poznám tam však viacerých ľudí v klube a stále tam mám aj kamarátov mimo futbalu. Veľmi sa teším na zápas s AC, rovnako ako na celú ligovú fázu Ligy majstrov. Bude to ťažké, no zabojujeme. Každý jeden súper, s ktorým sa stretneme, má svoju silu i meno. My si užijeme každý jeden zápas, verím, že aj ľudia na štadióne, ktorí prídu a majú sa na čo tešiť," dodal.