Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liga majstrov ONLINE: Hancko proti nemeckému majstrovi, šláger dňa v Bergame

Aktualizované
Dávid Hancko privíta s Feynoordom doma Bayer Leverkusen.
Dávid Hancko privíta s Feynoordom doma Bayer Leverkusen. Profimedia / Pro Shots Photo Agency / ddp USA
Nová sezóna Ligy majstrov prináša aj nový formát. Základné skupiny sú minulosťou, na scénu prichádza ligová fáza s rozšíreným počtom 36 účastníkov, medzi ktorých sa premiérovo dostal aj Slovan Bratislava. Zápasy jednotlivých kôl sa budú hrať už nielen v utorok a stredu, ale aj vo štvrtok. Všetko zaujímavé a podstatné zo zákulisia i samotných duelov mapujú Flashscore Správy v trackeri.

19. SEPTEMBER

PROGRAM DŇA - Magnetom štvrtkového programu je zápas Atalanty Bergamo s Arsenalom. Líder španielskej ligy Barcelona zasa nastúpi v Monaku, Atlético Madrid si sily zmeria s Lipskom, Brest so Sturm Grazom. Feynoord aj so slovenským reprezentantom Dávidom Hanckom privíta na domácej pôde úradujúceho nemeckého šampióna Bayer Leverkusen. Pekelná atmosféra čaká na futbalistov Benficy, pretože celok z Lisabonu cestuje do Belehradu, kde je hostiteľom tamojšia Červená hviezda. 

18. SEPTEMBER

ŠTATISTIKA - Počas šiestich zápasov stredajšieho programu padlo dvanásť gólov. V utorok ich jedenásť bolo len počas jedného stretnutia (Bayern - Dinamo) a dokopy až 28.

GIRONA - Paulo Gazzaniga si ako prvý brankár španielskeho tímu strelil v LM vlastný gól. Girona týmto momentom prišlo aspoň o bod z pôdy PSG.

MANCHESTER CITY - Anglický tím po remíze s Interom predĺžili šnúru bez prehry v LM na domácom trávniku už na 32 stretnutí. Cityzens zároveň ťahajú v LM sériu 24 zápasov bez prehry (počíta sa riadny hrací čas). Rekord drží Manchester United z rokov 2007 - 2009 (25).

ŠTATISTIKA - Zhruba dvadsať minút pred koncom stredajších zápasov s výkopom o 21:00 padlo v šiestich dueloch dokopy iba osem gólov, z toho až päť v súboji medzi Celticom a Slovanom (4:1). Každopádne, v utorok tento zápis prekonal jediný stret a to v Mníchove, kde Bayern rozdrvil Dinamo Záhreb (9:2).

CELTIC - Stredopoliar Arne Engels zaznamenal v zápase proti Slovanu jeden gól a pridal aj asistenciu, čo v drese škótskeho tímu v Lige majstrov dokázal iba legendárny Henrik Larsson v septembri 2001 proti Juventusu.

SLOVAN - Slovenský majster síce proti Celticu prehráva, ale má aj dôvod na radosť, pretože strelil svoj prvý gól v histórii hlavnej fázy Ligy majstrov. Postaral sa oň rakúsky obranca Kevin Wimmer.

BOLOGNA - Rossoblù neprehrali v európskych pohárových súťažiach na domácej pôde ani raz v 34 zápasoch, vrátane predkôl. Historicky ide o najvyššie číslo spomedzi všetkých mužstiev. Na druhom mieste je Ipswich Town (31).

GIRONA - Cristhian Stuani sa vo veku 37 rokov a 342 dní stal druhým najstarším debutantom v LM. Rekord drží Anastasios Mitropoulos (40 rokov, 109 dní).

PSG - Warren Zaïre-Emery (18 rokov, 194 dní) ako druhý najmladší futbalista odohral pätnásť stretnutí v LM. Skôr to dokázal iba Jude Bellingham (18 rokov, 148 dní).

SLOVAN - V štyroch stredajších zápasoch hraných od 21:00 padol počas prvého polčasu iba jeden gól. Inkasovali ho belasí, ktorí proti Celticu prehrávajú po zásahu obranca Scalesa.

SPARTA - Pražský tím neprehral už 27 súťažných zápasov po sebe, v tejto sezóne zo štrnástich vyhral až dvanásť (12-2-0). Naposledy podľahol Liverpoolu ešte v marci 2023. Pre Spartu je výhra proti Salzburgu prvá  v LM od roku 2003.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

PSG - Slovenský obranca Milan Škriniar začal iba medzi náhradníkmi stredajší zápas proti Girone.

BOLOGNA - V zápase medzi Bolognou a Šachtarom gól nepadol, a tak sa v talianskom meste zrodila prvá bezgólová remíza tejto sezóny Ligy majstrov.

SPARTA - Victor Olatunji sa stal tretím Afričanom, ktorý pri debute v Lige majstrov ako skóroval, tak aj prihrával. Pred ním to dokázali iba Daniel Cousin v roku 2007 za Rangers proti Lyonu a o osem rokov neskôr Serge Aurier v drese PSG na úkor Šachtaru.

BOLOGNA - Taliansky tím sa vrátil do Ligy majstrov po 60 rokoch, čo je najdlhší rozostup medzi dvomi účasťami niektorého klubu. Naposledy odohral zápas na tejto úrovni ešte 14. októbra 1964.

SALZBURG - Bobby Clark sa stal iba piatym anglickým tínedžerom so štartom v LM za klub zo zahraničia. Predtým takýto moment zažili Patrick Roberts (Celtic), Jadon Sancho, Jude Bellingham a Jamie Bynoe-Gittens (všetci Dortmund).

SLOVAN - Belasí nastupujú do svojho prvého zápasu Ligy majstrov na pôde Celticu v zostave s ukrajinským stredopoliarom Ignatekom, ale bez Róberta Maka, ktorý ostal na striedačke.

Základné zostavy zápasu Celtic - Slovan.
Základné zostavy zápasu Celtic - Slovan.Flashscore

MANCHESTER CITY - Tréner Pep Guardiola má najlepšiu bilanciu v Lige majstrov spomedzi trénerov, ktorí v nej odkoučovali aspoň 50 zápasov. Vyhral totiž až 64 percent zo svojich 171 vystúpení, čo činí 109 duelov.

SPARTA - Výborný úvod zažil český majster, pretože po strele Haraslína sa dostal k lopte Kairinen a otvoril skóre. Slovenský futbalista tak zapísal asistenciu, o niekoľko chvíľ neskôr vo veľkej šanci tesne minul bránu.

SPARTA - Slovenský krídelník Lukáš Haraslín nechýba v základnej zostavy pražského tímu. Ten o 18:45 doma hostí Salzburg. Do hlavnej fázy Ligy majstrov sa vrátil po 19 rokoch.

V základnej zostave Sparty figuruje aj Haraslín.
V základnej zostave Sparty figuruje aj Haraslín.Flashscore

GIRONA - Španielsky debutant v Lige majstrov podľa španielskych médií nastúpi do zápasu proti PSG aj s Ladislavom Krejčím. Pre bývalého kapitána Sparty by išlo o premiéru v základnej zostave katalánskeho mužstva a celkovo iba druhý štart v sezóne.

BARCELONA - Blaugranas vo štvrtok začnú púť Ligou majstrov na pôde Monaka, pri ktorom nebude chýbať Ansu Fati. Stále ešte len 21-ročný krídelník môže po zranení chodidla nastúpiť prvýkrát v sezóne.

AC MILÁNO - Talianskemu tímu by nemal dlhší čas chýbať Mike Maignan, ktorý pre zranenie nedohral včerajšie stretnutie Ligy majstrov s Liverpoolom (1:3). Brankárska jednotka tímu má iba pomliaždené koleno.

PSG - Parížania strelili aspoň jeden gól v každom z posledných 50 zápasov v základných skupinách Ligy majstrov. Naposledy vyšli naprázdno ešte v novembri 2015 proti Realu Madrid.

MANCHESTER CITY - Víťaz Ligy majstrov z roku 2023 narazí v repríze tohto finále na Inter. V domácom prostredí pritom neprehral už 31-krát po sebe.

DORTMUND - Borussia hrá v stredu večer na pôde belgických Brúg, kde je jasným favoritom. V minulej sezóne pritom tento nemecký tím udržal až šesťkrát čisté konto, čo je najviac spomedzi všetkých tímov.

DONECK - Šachtar začína v Bologni, ale do kariet mu hrá jedna negatívna štatistika, keďže zo základnej skupiny nedokázal postúpiť šesťkrát po sebe a nový formát pre tento tím tiež neprináša vyššie šance na prienik ďalej.

PSG - Vo výbornej forme vstupuje do Ligy majstrov krídelník Ousmane Dembélé, pretože v prvých štyroch ligových zápasoch tohto ročníka strelil tri góly a pridal dve asistencie. Parížania dokopy strelili 16 presných zásahov.

CELTIC - Škótsky majster vstupuje do zápasu proti Slovanu v skvelej forme, pretože vyhral všetkých šesť zápasov tejto sezóny s výborným skóre 17:1.

REAL MADRID - Luka Modrič sa vo veku 39 rokov a osem dní stal tretím najstarším hráčom, ktorý zaznamenal asistenciu v Lige majstrov. Pred ním sú ešte Amedeo Carboni (39 rokov, 176 dní) a Ryan Giggs (39 rokov, 363 dní).

BAYERN - Harry Kane sa stal štvrtým hráčom Bayernu so štyrmi gólmi v jednom zápase Ligy majstrov. V minulosti to dokázali Mario Gomez, Serge Gnabry a Robert Lewandowski.

GIRONA - Girona sa večer stane štrnástym španielskym tímom, ktorý zasiahne do Ligy majstrov. Doteraz iba dva takéto mužstvá pri svojom debute prehrali. Boli to Real Sociedad (CSKA Moskva, 1981) a Betis (Liverpool 2005).

BAYERN - Bayern Mníchov vstúpil do Ligy majstrov kanonádou proti Dinamu Záhreb (9:2), na čom sa dvomi gólmi podieľal Michael Olise. Bývalý hráč Crystal Palace je prvým Francúzom, ktorý pri debute v LM dvakrát skóroval, naposledy to dokázal Thierry Henry v roku 1997.

BOLOGNA - Taliansky tím po úspešnej minulej sezóne v tejto sezóne ešte nevyhrala ani jedno zo štyroch stretnutí. Päťkrát v rade bola bez výhry naposledy medzi 30. decembrom 2023 a 27. januárom 2024.

CELTIC - Tréner Brendan Rodgers vyhral so Celticom iba dva zápasy z 18 v hlavnej fáze Ligy majstrov, no pred stredajším vstupom do novej sezóny proti futbalistom Slovana Bratislava verí v úspešný výsledok. V predvečer duelu v Celtic Parku uviedol, že zo všetkých štyroch pokusov v hlavnej fáze najprestížnejšej súťaže so škótskym majstrom je najviac pripravený. Viac v článku.

ŠTATISTIKA - V utorkových stretnutiach padlo až 28 gólov, čo je priemer 4,7 na jeden duel. Ak sa v jeden deň hrali viac ako tri zápasy LM, tak iba 21. október 2024 priniesol vyššie číslo a to priemer rovných päť zásahov.

BAYERN - Bayern Mníchov sa v utorok stal prvým tímom novodobej histórie Ligy majstrov, ktorý strelil viac ako osem gólov v jednom stretnutí. V pokutovom území súpera mal až 60 dotykov s loptou, vyslal 29 striel, z toho 19 na bránu a xG bolo na hodnote 6,27.

SLOVAN - Hlavný tréner futbalistov Slovana Bratislava Vladimír Weiss si uvedomuje kvality prvého súpera jeho tímu v Lige majstrov, no verí, že belasým sa v premiérovom zápase v hlavnej fáze môže podariť prekvapenie. Viac v článku.

SLOVAN - Druhý hrací deň úvodného kola Ligy majstrov ponúkne ďalších šesť zápasov novozavedenej ligovej fázy. Do najprestížnejšej klubovej súťaže vkročí favorizovaný Manchester City. Víťaz predminulého ročníka doma zohrá reprízu vtedajšieho finále proti Interu Miláno. Sparta Praha aj s Lukášom Haraslínom doma privíta rakúsky Salzburg. Pozornosť slovenských fanúšikov sa však upriami najmä na Glasgow, kde pokúsi body vydolovať Slovan Bratislava. 

17. SEPTEMBER

23:04 - Prvý hrací deň Ligy majstrov je za nami. Najviac zaujalo galapredstavenie Bayernu, ktorý znemožnil Dinamo Záhreb deviatimi zásahmi. Sumár všetkých zápasov si môžete prečítať v našom článku.

22:40 - Harry Kane strelil v dueli s Dinamom Záhreb štyri góly. Trikrát sa presadil z pokutového kopu.

22:39 - Brazílsky útočník Endrick sa stal vo veku 18 rokov a 58 dní najmladším strelcom Realu Madrid v Lige majstrov, čím prekonal rekord Raúla. Zároveň skóroval hneď pri svojom debute.

21:21 - Thomas Müller nastúpil na 152. zápas v Lige majstrov a prekonal rekord Xaviho (151) v počte stretnutí v LM za jeden klub. Celkovo je pred ním už len trio Lionel Messi (163), Iker Casillas (177) a Cristiano Ronaldo (183).

20:55 - Pri dopravnej nehode neďaleko talianskeho Bergama zomrel fanúšik Liverpoolu. Philip Dooley, ktorý bol údajne celoživotný priaznivec The Reds, cestoval na utorkový zápas Ligy majstrov proti domácemu AC Miláno. K nehode došlo v skorých ranných hodinách. Podľa talianskych médií fanúšika zrazilo auto o jednej hodine v noci, keď sa snažil prejsť cez diaľnicu.

20:44 - Kenan Yildiz je okrem už skôr spomínaných míľnikov takisto najmladším tureckým hráčom s gólom v Lige majstrov.

20:40 - Aston Villa je iba štvrtým anglickým tímom, ktorý vyhral svoj prvý zápas v novodobej Lige majstrov. Predtým to dokázali Manchester United (1994), Newcastle (1997) a Leicester (2016).

20:33 - Juventus potvrdil pozíciu favorita a zdolal PSV Eindhoven, ale v tretej minúte nadstaveného času druhého polčasu inkasoval prvý gól v tejto sezóne. Jeho séria sa tak zastavila na čísle 450, ak berieme do úvahy iba čistý čas.

20:16 - Real Madrid nedokázal skórovať iba raz v ostatných 74 domácich zápasoch Ligy majstrov.

20:08 - Tréner Arne Slot zatiaľ absolvoval v Lige majstrov tri zápasy vonku a všetky prehral. Dnes sa jeho Liverpool predstaví na pôde milánskeho AC.

19:59 - Argentínsky futbalista Juventusu Nicolas González strelil proti PSV svoj prvý gól v Lige majstrov a predtým pridal aj asistenciu. Stal sa prvým hráčom tejto sezóny, ktorému sa to podarilo. Neskôr na neho nadviazal Youri Tielemans.

19:47 - Cristiano Ronaldo je mimochodom jediným hráčom, ktorý strelil dva otváracie góly v sezóne Ligy majstrov.

19:30 - V zostave Realu Madrid nefiguruje stopér Militao, takže dvojicu s Rudigerom vytvorí pravý obranca a kapitán tímu Dani Carvajal, ktorý takto niekoľkokrát zaskakoval aj v minulej sezóne. Po zranení sa však vracia Bellingham.

19:18 - Senegalský obranca Cheikh Niasse zo švajčiarskeho klubu Young Boys Bern videl prvú žltú kartu tejto sezóny.

19:06 - Turecký mladík Kenan Yildiz sa vo veku 19 rokov a 136 dní stal prvým strelcom tejto sezóny Ligy majstrov a zároveň prekonal Alessandra Del Piera v pozícii najmladšieho autora presného zásahu v drese Juventusu v milionárskej súťaži. Obaja majú spoločné číslo 10 na drese.

18:52 - Prvú strelu na bránu v tejto sezóne hlavnej fázy Ligy majstrov vyslal v zápase medzi Juventusom a PSV hráč hostí Joey Veerman, ale brankár Di Gregorio zasiahol.

18:32 - Rozšírená Liga majstrov privíta vo svojich radoch aj nové mená. Zastúpenie medzi týmito klubmi bude mať aj Slovensko, ktoré sa na mapu elitného európskeho futbalu vrátilo vďaka Slovanu Bratislava. Viac v článku.

18:11 - Ollie Watkins je s piatimi gólmi najlepším strelcom Aston Villy v pohárovej Európe. Na rovnaký počet dosiahli v minulosti John Deehan a Gary Shaw, ktorý včera bohužiaľ zomrel.

17:58 - Stredopoliar Barcelony Fermín López bol blízko k návratu na ihrisko, katalánskemu klubu ale bude znova chýbať. Utrpel totiž nové zranenie pravej nohy a mimo hry bude zhruba dva až tri týždne.

17:32 - Futbalisti PSG vstúpia do Ligy majstrov bez brankárskej jednotky Gianluigiho Donnarummu. Taliansky reprezentant si v sobotňajšom zápase francúzskej ligy proti Brestu (3:1) poranil stehenný sval. V stredajšom zápase Ligy majstrov proti Girone by mal Donnarummu zastúpiť ruský gólman Matvej Safonov.

17:01 - "Proti niektorým tímom nehráte často, ale nemôžete ich podceniť," hovorí pred zápasom Bayernu proti Dinamu Záhreb nemecký futbalista Joshua Kimmich. Bavori vyhrali úvodný duel milionárskej súťaže už 20-krát po sebe, pričom v základných skupinách neprehrali 40 duelov v rade (36-4-0).

16:30 - Real Madrid neprehral v domácom prostredí už trinásť zápasov Ligy majstrov po sebe (10-3-0).

16:16 - Bayern a Dinamo Záhreb boli počas sezóny 2015/16 v rovnakej skupine Ligy majstrov. Bavorčania vyhrali vonku 2:0 a doma 5:0. Robert Lewandowski strelil päť zo siedmich gólov.

15:52 - Tréner Stuttgartu Sebastian Hoeness odpovedal pred zápasom s Realom Madrid v Lige majstrov na otázky novinárov. Jeho klub čaká náročná úloha, nastúpi proti úradujúcemu šampiónovi milionárskej súťaže. Viac v článku.

15:21 - Pred utorkovým zápasom Ligy majstrov medzi Sportingom a Lille bude minútou ticha uctená pamiatka minimálne šiestich obetí požiarov, ktoré od nedele trápia Portugalsko.

15:14 - Mladý brazílsky útočník španielskeho Realu Madrid Endrick, ktorý pred dvomi mesiacmi oslávil 18. narodeniny, v pondelok oznámil sobáš s modelkou a influencerkou Gabrielou Mirandovou. Svadbu tak stihol absolvovať skôr ako debut v Lige majstrov.

14:53 - Prvý hrací deň nového ročníka Ligy majstrov ponúkne v Miláne stret veľkých európskych značiek. Na pôdu tamojšieho AC pricestuje Liverpool. Tréner hostí Arne Slot netají rešpekt zo súpera, no pred súbojom gigantov sa nenechá zastrašiť. Viac v článku.

14:39 - Liverpoolský tréner Arne Slot potvrdil, že v zápase proti milánskemu AC bude prvýkrát na súpiske Federico Chiesa, ktorý po príchode do anglického klubu sledoval zápasy svojho tímu len z tribúny.

14:12 - Sparta vstúpi do Ligy majstrov bez dvoch obrancov. Ľahké zranenia trápia Asgera Sörensena a novú posilu Eliasa Cobbauta, obaja preto vynechajú úvodný zápas v Lige majstrov proti Salzburgu. Na predzápasovej tlačovej konferencii to potvrdil tréner tímu Lars Friis.

13:45 - Bayern vlani prežil nepodarenú sezónu, platilo to o domácej súťaži aj Lige majstrov. Do tohto ročníka ale vstúpil bavorský veľkoklub znamenite a po troch zápasoch má na svojom konte plný počet bodov. Cez víkend si navyše s chuťou zastrieľal a nováčikovi Kielu nasúkal šesť gólov. Na nezastavenie bol opäť anglický ostrostrelec Harry Kane, ktorý je so štyrmi gólmi na čele tabuľky strelcov Bundesligy. Do Allianz Arény príde Dinamo Záhreb.

13:22 - Švédsky útočník Viktor Gyökeres žiari v drese Sportingu, ale večer ho proti Lille čaká vôbec prvý zápas v Lige majstrov. Rovnako je na tom napríklad dánsky stredopoliar Morten Hjulmand, o ktorého tiež v lete javili záujem popredné kluby.

13:00 - Len individuálne sa včera pripravoval Éder Militão. Obranca Realu Madrid má znova drobné zdravotné problémy a nie je vylúčené, že príde o večerné stretnutie proti Stuttgartu. Denník Marca napriek tomu píše, že by hrať predsa len mohol. Trénerovi Ancelottimu sa vrátili po zraneniach Bellingham a Tchouaméni. Uvidí sa, či hneď aj nastúpia v základe. Mimo hry ostávajú Alaba, Camavinga, Ceballos a Brahim.

12:45 - Stuttgart po návrate do milionárskej súťaže čaká zápas na Santiago Bernábeu. Nemecký klub hral na tejto úrovni naposledy v roku 2010. "Chceme byť odvážni. Ideme tam s rešpektom. Real je víťaz Ligy majstrov. Chceme však prekvapiť a predviesť v tejto súťaži to, čo hráme aj v Bundeslige. Musíme byť vysoko koncentrovaní," povedal tréner Sebastian Hoeness.

12:33 - Futbalisti Slovana Bratislava odcestovali v utorok na prvý zápas hlavnej fázy novej sezóny Ligy majstrov s Celticom v kompletnom zložení a aj s hlavným trénerom Vladimírom Weissom, ktorý sa už uzdravil z chrípky. Práve ostrieľaný kouč má úspešnú skúsenosť s glasgowským klubom, pred 19 rokmi ho s Artmediou vyradil v 2. predkole a nakoniec sa prebojoval až do skupiny najprestížnejšej klubovej súťaže. Viac v článku.

12:12 - Vyše 40 rokov trvalo čakanie na návrat Aston Villy do Ligy majstrov. V roku 1982 vyhrala Pohár majstrov európskych krajín. O rok neskôr sa v rovnakej súťaži ešte raz ukázala a potom už nič. V 90. rokoch sa celok z Birminghamu niekoľkokrát predstavil v Pohári UEFA, následne aj v EL. Tej najlukratívnejšej vstupenky sa ale priaznivci Villans dočkali až tento rok na jar, keď ich obľúbený tím skončil sezónu Premier League na štvrtom mieste.

11:30 - Tréner Juventusu Thiago Motta trvá na tom, že Dušan Vlahovič musí prijať kritiku za svoje výkony. Remíza 0:0 s Empoli je podľa neho uzavretá kapitola, teraz sa sústredí na svoju premiéru na lavičke v Lige majstrov proti holandskému PSV. Viac v článku.

11:04 - San Siro uvidí súboj veľkých futbalových značiek, ktoré spolu odohrali aj dva finálové duely. V roku 2005 v pamätnom istanbulskom finále oslavoval triumf Liverpool, o dva roky neskôr v Aténach sa mu AC Miláno pomstilo. Vtedy išlo aj o posledné víťazstvo pre Rossoneri v milionárskej súťaži, zatiaľ čo The Reds získali ušatý pohár ešte v roku 2019.

10:57 - Po jedenástich za sebou idúcich sezónach, v ktorých sa Juventus predstavil v Lige majstrov, v minulom ročníku chýbal. Bianconeri sa teraz môžu tešiť na osemfinalistu uplynulej edície z PSV. Napriek tomu, že oba tímy pravidelne hrajú LM, v utorok to bude ich prvý stret v súťažnom zápase.

"Som zvedavý, ako budeme čeliť absolútne špičkovým tímom, akými sú Juventus a Liverpool. S novým formátom je otázkou, koľko bodov potrebujete na postup," povedal Peter Bosz, tréner PSV.

10:00 - Brazílsky brankár Alisson Becker sa teší, že si opäť zahrá LM, keďže Liverpool sa medzi elitu vracia po sezónnej absencii. "Hrať v Lige majstrov je jeden z dôvodov, prečo som prišiel do Európy. Nebyť v nej počas minulej sezóny bolo naozaj ťažké. Sme tu znova, kvalifikovali sme sa z náročnej Premier League," povedal gólman pred bitkou The Reds proti AC Miláno.

09:42 - Vitinha sa zapojil do prípravy PSG. Portugalský reprezentant je fit po zranení členka a môže nastúpiť už do stredajšieho zápasu Ligy majstrov s Gironou.

09:18 - Spartu čaká návrat do hlavnej fázy Ligy majstrov a na priebehu stredajšieho súboja so Salzburgom sa bude podieľať aj niekoľko Slovincov. Hlavným rozhodcom bude Rade Obrenovič, na čiarach mu pomôžu krajania Jure Praprotnik a Grega Kordež.

08:45 - Len ako fanúšik a divák bude Luka Jovič sledovať jesenné zápasy Ligy majstrov. AC Miláno zverejnilo súpisku pre ligovú časť milionárskej súťaže, meno srbského útočníka na zozname nie je.

08:04 - Atlético Madrid urobilo počas leta celý rad zmien vo svojom tíme, experti to hodnotili prevažne kladne. Káder kouča Diega Simeoneho sa výrazne posilnil a logicky sa tak zvyšujú aj ambície klubu. Rojiblancos chcú bojovať o cenné trofeje v La Lige aj v Lige majstrov, v ktorej španielsky celok narazí okrem iného na bratislavský Slovan. Smelým plánom je účasť vo finále prestížnej európskej súťaže a v ňom odveta proti mestskému rivalovi Realu. Viac v článku.

07:32 - Keď sa na konci 30. rokov minulého storočia stali hospodári klubu TJ Lokomotíva Vrútky rodičmi, zrejme si ešte neuvedomovali, že sú na počiatku vzniku úspešnej futbalovej dynastie. Ich syn získal v drese ČSSR striebornú medailu na olympijských hrách, vnuk sa stal prvým strelcom gólu samostatnej reprezentácie Slovenska a pravnuk patril pod Tatrami k najväčším talentom svojej generácie. Túto trojicu spája najmä jedno – všetci sú nositeľmi mena Vladimír Weiss. Viac v článku.

07:00 - Podľa údajov analytickej spoločnosti Opta je Manchester City hlavným favoritom na triumf v Lige majstrov. Predikcia bola vypracovaná pomocou superpočítača, ktorý pre čo najpresnejšie určenie vykonal 10-tisíc simulácií. Najväčšiu šancu zastaviť anglického majstra má Real Madrid, obhajca prvenstva. Viac v článku.

Všetky podstatné informácie o novom formáte Ligy majstrov