Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liga majstrov ONLINE: Bayern padol prvýkrát od septembra 2017, klinický žolík Durán

Aktualizované
Durán je ideálny žolík z lavičky.
Durán je ideálny žolík z lavičky.Mike Egerton / PA Images / Profimedia
Nová sezóna Ligy majstrov prináša aj nový formát. Základné skupiny sú minulosťou, na scénu prišla ligová fáza s rozšíreným počtom 36 účastníkov, medzi ktorých sa premiérovo dostal aj Slovan Bratislava. Zápasy druhého kola sa budú hrať v utorok a v stredu. Všetko zaujímavé i podstatné zo zákulisia či samotných duelov mapujú Flashscore Správy v aktualizovanom trackeri.

2. OKTÓBER

REAL MADRID - Los Blancos zaznamenali prvú prehru v riadnom hracom čase po viac ako roku. V 2. kole hlavnej fázy Ligy majstrov nestačili na Lille. Predtým ťahali za kratší koniec 24. septembra 2023 proti Atléticu Madrid.

LIPSKO - Benjamin Šeško má na konte po dvoch hracích kolách hlavnej fázy Ligy majstrov už tri góly. V jednej edícii takýto počet zásahov v Champions League vsietil premiérovo v kariére. 

ASTON VILLA - Villans ukončili impozantnú 42-zápasovú sériu bez prehry mníchovskému Bayernu v skupine/ligovej fáze LM (od septembra 2017). Postaral sa o to John Durán. Z pozície náhradníka strelil v ročníku 24/25 strelil štvrtý víťazný zásah. 

LIVERPOOL - Mohamed Salah je len tretím hráčom z tímu Premier League, ktorému sa podarilo skórovať v piatich domácich stretoch Ligy majstrov po sebe. Pred ním to vyšlo Thierrymu Henrymu vo farbách Arsenalu (7) a Ruudovi van Nistelrooyovi za Manchester United (6).

FEYENOORD - Holandské mužstvo, ktorého dres oblieka Dávid Hancko, sa po ôsmich prehrách v rade na ihriskách súperov v Lige majstrov, dočkal triumfu. Premiérového od roku 2002, keď uspel na trávniku Newcastle United 1:0. 

REAL MADRID - Vo veku 18 rokov a 73 dní Endrick prekonáva Raúla Gonzáleza zo septembra 1995 (proti Ajaxu 18r, 78d). Brazílčan sa stáva najmladším hráčom Realu Madrid, ktorý nastupuje v základnej zostave v zápase Ligy majstrov.

LILLE - Druhým najmladším Francúzom v histórii Ligy majstrov sa po dnešnom dni stane Ayyoub Bouaddi. Vo veku 17 rokov naskočí od úvodu v drese Lille proti Realu Madrid. 

FEYENOORD - Po štyroch prehrách v rade v rámci najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe sa mužstvo z Rotterdamu dočkalo vytúženej výhry. Zariadil ju Dávid Hancko a to za pomoci svojho bývalého spoluhráča z pražskej Sparty Ladislava Krejčího. Ten si tečoval Slovákov center nešťastne do vlastnej siete.

GIRONA - Jeden z piatich debutantov tohtoročnej Ligy majstrov sa zapísal do histórie. Ale nie úplne štýlom, ktorým by si katalánsky celok želal. Girona vyrovnala Fenerbahce, ktoré si rovnako strelili tri vlastné zásahy v jednej edícii LM. Španieli to však zvládli v prvých dvoch vystúpeniach. 

LILLE - Na bratský súboj klanu Mbappé nepríde. Starší a známejší z dvojice Kylian začne na lavičke náhradníkov. Naopak, Ethan, ktorý je o sedem rokov mladší a 29. decembra oslávi 18. narodeniny, nefiguruje, pre zranenie, v zápasovej nominácii.

LILLE - Francúzsky zástupca z Ligue 1 prehral iba raz v uplynulých ôsmich stretoch so španielskymi klubmi v súťažiach pod hlavičkou UEFA. Lille vyhralo dvakrát a zvyšných päť súbojov remizovalo.

LIVERPOOL - The Reds vyhrali 12 z ostatných trinástich stretnutí v skupine/ligovej fáze Ligy majstrov. 

BAYERN - Bavorov môžeme pokojne nazvať ofenzívnou mašinériou na víťazstvá. V Champions League neprehrali, v rámci skupiny či ligovej fázy, v 41 dueloch v rade (37-4-0), odkedy ich v septembri 2017 zdolal Paríž 3:0.

FEYENOORD - Zverenci Briana Priskeho majú o motiváciu večer postarané. V Champions League prehrali všetky štyri posledné zápasy. Dávid Hancko by tak určite so svojimi spoluhráčmi túto bilanciu chcel prerušiť na pôde Girony. 

ŠACHTAR - Ukrajinsky tím čaká na výhru v súťaži pod hlavičkou UEFA už dlhých deväť konfrontácií proti mužstvám z Talianska (0-4-5). Ich posledná výhra sa datuje do ročníka 2019/20, keď vo vtedajšej skupine Ligy majstrov vyzreli na Atalantu (2:1).

DORTMUND - Víťazstvom 7:1 proti Celticu zaznamenali hráči Borussie najvyšší triumf v Lige majstrov po tom, ktorý dosiahli v septembri 2016 vonku na trávniku Legie Varšava (6:0).

ASTON VILLA - Účastník Premier League sa postaví proti Bayernu Mníchov premiérovo od finále Európskeho pohára z roku 1982. Villans vtedy vyhrali 1:0. 

BOLOGNA - "Ak chceme konkurovať Liverpoolu, musíme byť silní vo všetkom, čo na ihrisku urobíme. Súper dokáže každého dostať pod obrovský tlak a my mu chceme ukázať, že sa ho nebojíme," povedal 46-ročný tréner Italiano s jasným plánom.

LIVERPOOL - "Mal som tú česť pôsobiť v Lige majstrov ešte s Feyenoordom a ľudia v klube mi hovoria, že tu na Anfield Road to bude naozaj špeciálne. Na zápas sa veľmi tešíme," uviedol Arne Slot.

ARSENAL - Keď pred dvanástimi mesiacmi Kai Havertz prestúpil do Arsenalu z Chelsea, výkonmi na ihrisku sa javil ako náhradník. Teraz však senzačným štartom do sezóny plne potvrdzuje svoju hodnotu na úrovni 78 miliónov eur. Nemec skóroval v každom domácom stretnutí tohto ročníka. Viac v článku.

SLOVAN - Belasí podľahli Manchestru City o štyri góly, no podľa útočníka Davida Strelca si hráči slovenského šampióna odniesli zo zápasu cenné skúsenosti do budúcnosti. Viac v článku.

BARCELONA - Brazílsky krídelník Raphinha vyhlásil, že po ťažkých prehrách v Monaku a Osasune ho potešil charakter a výkon Blaugranas pri víťazstve 5:0 nad švajčiarskym Young Boys. Viac v článku.

MANCHESTER CITY - Anglický tím zdolal Slovan o štyri góly. Pep Guardiola tak na pôde milionárskej súťaže zvíťazil s Cityzens minimálne o štyri zásahy už v 13. stretnutí. Vytvoril nový rekord LM v počte takýchto výsledkov v rámci trénovania jedného klubu. Ten doterajší držal Alex Ferguson, ktorý s Manchestrom United porazil svojich súperov o štyri alebo viac gólov v 12 dueloch.

MANCHESTER CITY - Že hráči Manchestru City na pôde Slovana jasne dominovali dokazuje aj jedna štatistika. Krídelník Jérémy Doku sa v súperovej šestnástke dotkol lopty v 26 prípadoch, čo je v rámci milionárskej súťaže vôbec najviac v histórii. Teda od sezóny 2008/09, odkedy sa zbierajú tieto dáta.

ARSENAL - Gunners zvládli utorkový zápas proti PSG, získali tri body a zároveň sa im podarilo udržať čisté konto. V kalendárnom roku 2024 tak naprieč všetkými súťažami udržali nulu v 17 z 32 prípadov. Lepšie si v rámci TOP 5 európskych líg počínal v tomto ohľade len Real Madrid, ten za toto obdobie ani raz neinkasoval v 18 stretnutiach.

MANCHESTER CITY - Cityzens vyhrali na ihrisku Slovana Bratislava o štyri góly. Zápas pred vypredaným Tehelným poľom vošiel do histórie. Anglický šampión na slovenskej pôde zvládol 25. stretnutie v milionárskej súťaži bez prehry v riadnej hracej dobe, čím vyrovnal 15 rokov starý rekord mestského rivala Manchestru United.

1. OKTÓBER

BARCELONA - Do streleckej listiny sa pri výhre Blaugranas dvakrát zapísal Robert Lewandowski, išlo o jeho 95. a 96. gól v LM, čím potvrdil tretie miesto za Messim (129) a Ronaldom (140). Stal sa iba druhým hráčom v LM, ktorý po tridsiatke skóroval viac ako 50-krát (52). Ronaldo ich dal odvtedy až 68.

INTER - Hakan Çalhanoglu sa stal prvým hráčom Interu, ktorý skóroval strelou z priameho kopu od apríla 2010, keď to proti CSKA Moskva dokázal Wesley Sneijder. Turek sa v Lige majstrov presadil jubilejný desiaty raz. Lautaro Martínez sa stal druhým hráčom s gólom za Inter v aspoň šiestich ročníkoch LM, napodobnil Julia Cruza.

CELTIC - Škótsky majster je prvým britským tímom, ktorý inkasoval päťkrát v prvom polčase v pohárovej Európe od sezóny 1997/98, keď v Pohári víťazov pohárov dostal Cwmbran Town takýto počet zásahov od Progresulu.

DORTMUND - Pri výhre Dortmundu sa hetrikom blysol Karim Adeyemi, strelil ho v rozmedzí 31 minút. Naposledy sa trikrát v jednom stretnutí presadil ešte v decembri 2021, keď bol hráčom Salzburgu. Stal sa druhým Nemcom s hetrikom v LM počas prvého polčasu.

ARSENAL - Od štartu minulej sezóny sa pod viac gólov v LM ako Bukayo Saka (9) podpísali iba Harry Kane (16) a Vinícius (10). Gunners zároveň po výhre nad PSG prehrali iba jeden z posledných 46 domácich stretnutí Ligy majstrov, keď otvorili skóre.

SPARTA - Český stopér Filip Panák sa objavil v základnej zostave Ligy majstrov na pôde Stuttgartu. Sparta sa pritom pochválila tým, že pre jej hráča išlo o jubilejné 100. stretnutie v drese pražského tímu.

BARCELONA - Sedemnásťročný španielsky krídelník Lamine Yamal sa objavil v základnej zostave Barcelony a prekonal tak ďalší tínedžerský rekord. Vo svojej kariére totiž nastúpil od začiatku už do deviateho zápasu LM, čo je vôbec najviac zo všetkých hráčov do 18 rokov. Doterajší rekord držali Jude Bellingham a Warren Zaïre-Emery (8).

SALZBURG - Brest si až nečakane ľahko poradil na pôde Salzburgu a za štvorgólovú výhru získal zaslúžene tri body. Rakúsky klub tak v histórii milionárskej súťaže utrpel druhýkrát prehru o štyri góly, tú premiérovú zaznamenal v roku 2020 v dueli s Bayernom.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

BREST - Francúzsky tím je priebežne lídrom tabuľky Ligy majstrov a po výhre 4:0 proti Salzburgu sa stal okrem PSG prvým mužstvom zo svojej krajiny od roku 2011, ktorý v LM zvíťazil o štyri zásahy alebo viac. Parížania to medzitým dokázali v 14 prípadoch.

LIVERPOOL - The Reds si zmerajú sily s Bolognou. Do zápasu ale nezasiahne Federico Chiesa, taliansky krídelník sa zranil počas tréningu. "Stalo sa to včera. Neočakávam, že by na stredu bol k dispozícii. Uvidíme, ako to bude vyzerať na nedeľu," povedal manažér Arne Slot.

BARCELONA - Wojciech Szczęsny by mal byť zajtra oficiálne predstavený ako nová posila Blaugranas. Poľský brankár už prešiel zdravotnou prehliadkou, v Katalánsku podpíše kontrakt platný do konca sezóny.

SPARTA - Slovenský krídelník Lukáš Haraslín nechýba v základnej zostave pražského tímu, ktorý o 18:45 začal svoj zápas na pôde Stuttgartu.

SLOVAN - Belasí sa môžu v Lige majstrov spoľahnúť na skúsenosti Weissovcov. Tréner je v hlavnej fáze tejto súťaže druhýkrát, keďže počas sezóny 2005/06 tam doviedol Petržalku. Kapitán si medzi európskou smotánkou zahral v dresoch Rangers aj Olympiakosu. Arménsky krídelník Tigran Barseghjan potrebuje na gól alebo asistenciu iba 85 minút, čo je iba o trinásť viac ako Erling Haaland. Pre Nóra bude Slovan celkovo 20. súper v LM a môže sa stať iba piatym celkom, proti ktorému neskóruje.

Videopreview zápasu Ligy majstrov Slovan Bratislava - Manchester City.
Flashscore

GIRONA - Španielskemu tímu bude počas celého októbra chýbať Daley Blind. Dôvodom je svalové zranenie, ktoré si holandský obranca odniesol zo stretnutia na pôde Celty Vigo.

SPARTA - Bývalého futbalového reprezentanta Jana Kollera zaujala reforma Ligy majstrov a verí, že Sparta sa v nej napriek ťažkej konkurencii bude usilovať o postup. Rekordman českého národného tímu v počte strelených gólov je nadšený zo štvornásobného zastúpenia českých klubov v ligovej fáze európskych pohárov. Viac v článku.

SLOVAN - Bratislavu, Slovensko a celú športovú verejnosť čaká veľký futbalový sviatok. Na Tehelné pole v rámci druhého zápasu hlavnej fázy Ligy majstrov zavíta gigant z Manchestru City. S pôsobením pod obomi značkami má skúsenosti Filip Oršula, ktorý si v rozhovore pre Flashscore Správy zaspomínal na časy strávené v akadémii Citizens po boku Vladimíra Weissa ml., ponúkol svoj pohľad na kvalitu anglického šampióna a ocenil genialitu trénera Weissa st. Viac v článku.

LEVERKUSEN - Tréner Xabi Alonso vyhlásil, že Bayer Leverkusen očakáva typicky nebezpečný zápas proti talianskemu súperovi. V Lige majstrov na jeho zverencov čaká AC Miláno, ktoré je povzbudené víťazstvom v ligovom derby s Interom. Viac v článku.

MANCHESTER CITY - Pep Guardiola jednoznačne vyhlásil, že zápas Ligy majstrov na pôde Slovana Bratislava neberie na ľahkú váhu. City hlási viacero absencií, medzi ktorými je aj meno kľúčového stredopoliara Rodriho. Na poste španielskeho futbalistu by sa mohol predstaviť John Stones. Viac v článku.

ARSENAL - Špecifický zápas bude prežívať kouč Mikel Arteta, ktorý svoje mužstvo povedie do bitky proti PSG v šlágri utorkového hracieho dňa Ligy majstrov. Vo francúzskom tíme totiž pôsobil na začiatku svojej kariéry. Viac v článku.

SPARTA - Pražský tím sa v druhom stretnutí predstaví na pôde nemeckého Stuttgartu, ktorý javí záujem o prestup mladého obrancu Martina Vitíka. "Sám vnímam, že o moju osobu je záujem, som za to rád, ale o Stuttgarte nechcem špekulovať, nijako sa na to nesústredím a vôbec to nehrá rolu," povedal.

ASTON VILLA - Anglickému tímu bude zhruba štyri týždne chýbať John McGinn. Škótskeho stredopoliara z hry vyradilo zranenie stehenného svalu, ktoré utrpel počas nedávneho zápasu proti Wolverhamptonu.

AC MILÁNO - Zatiaľ čo maródka Leverkusenu je po uzdravení Palaciosa prázdna, tak súper z Milána rieši viac problémov. Do Porýnia pre zranenia neodcestovali Marco Sportiello, Davide Calabria, Alessandro Florenzi, Malick Thiaw, Ismaël Bennacer, Noah Okafor a otázny je Álvaro Morata.

PSG - Parížania odohrajú svoj druhý zápas Ligy majstrov na pôde Arsenalu a budú sa musieť zaobísť bez svojho ofenzívneho piliera Ousmanea Dembélého. Na vine pritom nie sú zdravotné problémy, ale hádka, do ktorej sa mal francúzsky krídelník dostať s trénerom Luisom Enriquem. Ten svojho zverenca postavil pred utorkovým stretnutím na vedľajšiu koľaj. Viac v článku.

REAL MADRID - David Alaba urobil ďalší krok k návratu na trávnik. Defenzívny univerzál Realu Madrid po vážnom zranení kolena začal s bežeckým tréningom.

ARSENAL - Riccardo Calafiori bude k dispozícii kanonierom na zajtrajšie stretnutie Ligy majstrov s PSG. Taliansky obranca mal po ligovom triumfe s Leicesterom (4:2) problémy s kolenom, podľa manažéra Mikela Artetu nejde o nič vážne.

BARCELONA - Blaugranas majú za sebou nečakanú prehru 2:4 na pôde Osasuny v domácej súťaži, ktorú vedie o tri body pred Realom Madrid a v LM zas nestačila 1:2 na Monako. Väčšinu tohto zápasu bola bez Erica Garciu, ktorý dostal červenú kartu a nebude tak k dispozícii ani v utorok proti Young Boys.

ARSENAL - V utorkovom programe druhého kola základnej fázy futbalovej Ligy majstrov patrí medzi najväčšie lákadlá zápas medzi Gunners a PSG aj so slovenským obrancom Milanom Škriniarom. Dvojica tímov sa stretne po vyše šiestich rokoch, výkop tohto stretnutia na Emirates je na programe o 21:00.

INTER - Milánsky tím sa vo svojom druhom zápase Ligy majstrov stretne s Crvenou Zvezdou a bude sa okrem iného opierať aj o domáce prostredie. Na San Sire totiž neprehral už deväť z posledných trinástich  duelov v Lige majstrov.

STUTTGART - Tréner nemeckého tímu Sebastian Hoeness má rešpekt pred českým súperom. "Sparta je tím, ktorému sa v poslednej dobe naozaj darí. Počul som pochvalu na našu adresu z Prahy a môžem ju len vrátiť. Je jasne vidieť, že na Sparte robia skutočne veľmi dobrú prácu. Ukázal to aj prvý zápas. Čaká nás veľmi ťažká úloha," povedal.

BARCELONA - Wojciech Szczęsny v najbližších dňoch podpíše zmluvu s Barcelonou a popri zápasoch španielskej najvyššej súťaže bude k dispozícii aj na Ligu majstrov. Katalánsky klub na súpisku pre túto súťaž zapísal iba dvoch brankárov a regule mu dovoľujú v prípade vážneho zranenia niektorého z nich dopísať náhradníka, vinou problému s kolenom príde o zvyšok sezóny Marc-André ter Stegen.

ARSENAL - Kanonieri vstúpili do súťaže bezgólovou remízou na pôde Atalanty. Proti PSG, v ktorom pôsobí aj slovenský stopér Milan Škriniar, sa bude opäť spoliehať na štandardné situácie. Za ich prípravou stojí asistent trénera Nicolas Jover, pod ktorého vedením zaznamenali Gunners od začiatku minulej sezóny 44 presných zásahov zo štandardiek.

SLOVAN - Futbalové Slovensko a jeho metropola sa tešia na výnimočný deň. Tehelné pole bude hostiť zápas hlavnej fázy Ligy majstrov, v ktorom sa na ihrisku v Bratislave predstaví Manchester City. Na tlačovej konferencii pred veľkolepým súbojom odpovedali na otázky novinárov kapitán mužstva Vladimír Weiss ml. a tréner Vladimír Weiss st. Viac v článku.

BAYERN - Harry Kane si zo zápasu proti Leverkusenu odniesol zranený členok a podľa prvého vyšetrenia nejde o nič vážne. Bavorský klub bude zdravotný stav svojho útočníka naďalej monitorovať, ohrozený zostáva Angličanov štart proti Aston Ville. Viac v článku.

SPARTA - Elias Cobbaut nepomôže pražskému tímu ani v utorkovom zápase v Stuttgarte. Najnovšia posila z Parmy by sa mala v týždni vrátiť iba do tréningu po svalovom zranení.

CRVENA ZVEZDA - Vonkajšie zápasy a srbský tím, tak to k sebe veľmi nepasuje. Faktom je, že tento celok prehral všetkých deväť vonkajších stretnutí pod hlavičkou UEFA a len dva ďalšie kluby si počínajú horšie. Mužstvo vedené trénerom Milojevičom bojuje aj proti súperom z Talianska, pretože proti klubom zo Serii A neuspel už dlhých osem zápasov. Tentoraz ho čaká Inter.

ARSENAL - Do tréningu kanonierov sa zapojil Mikel Merino, ktorý po príchode z Realu Sociedad laboroval so zraneným ramenom. Zatiaľ nie je jasné, kedy bude 28-ročný stredopoliar debutovať v novom pôsobisku. Gunners do reprezentačnej prestávky čaká zápas Ligy majstrov proti PSG a ligové zápolenie so Southamptonom.

BARCELONA - Európska futbalová únia (UEFA) udelila dištanc fanúšikom Blaugranas na nasledujúci vonkajší zápas Ligy majstrov. Dôvodom bolo rasistické a diskriminačné správanie španielskych priaznivcov počas úvodného stretu v Monaku. Viac v článku.

FINÁLE - Finále Ligy majstrov v roku 2027 sa nebude konať na milánskom štadióne San Siro. Na utorkovom zasadnutí exekutívy v Prahe o tom rozhodla Európska futbalová únia (UEFA). Viac v článku.

SLOVAN - Celé Slovensko a najmä jeho hlavné mesto žijú v týchto dňoch v očakávaní veľkého futbalového sviatku. ŠK Slovan Bratislava si v 2. kole ligovej fázy Ligy majstrov zmeria sily s jedným z najlepších tímov sveta Manchestrom City, ktorý túto súťaž v sezóne 2022/23 vyhral a pravidelne v nej už roky múti vodu v neskorších vyraďovacích fázach. Duel slovenského a anglického šampióna na vypredanom Tehelnom poli má úvodný výkop v utorok o 21:00. Viac v článku.

REAL MADRID - Biely balet by mohol v stredajšom zápase na pôde Lille využiť Kyliana Mbappého, ktorý sa cíti lepšie po svalovom zranení. Francúzsky reprezentant nechýba v nominácii, ale niekoľko týždňov pre zranenie vynechá brankár Thibaut Courtois, takže podľa všetkého nastúpi Andrij Lunin. Viac v článku.