Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liga majstrov ONLINE: Repríza finále v Madride, zraneniami zmietaná Girona hostí Slovan

V Madride sa bude hrať repríza posledného finále Ligy majstrov.
V Madride sa bude hrať repríza posledného finále Ligy majstrov.AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Nová sezóna Ligy majstrov prináša aj nový formát. Základné skupiny sú minulosťou, na scénu prišla ligová fáza s rozšíreným počtom 36 účastníkov, medzi ktorých sa premiérovo dostal aj Slovan Bratislava. Zápasy tretieho kola sa budú hrať v utorok a v stredu. Všetko zaujímavé i podstatné zo zákulisia či samotných duelov mapujú Flashscore Správy v aktualizovanom trackeri.

22. OKTÓBER

MANCHESTER CITY - Ak Citizens v stredajšom zápase so Spartou neprehrajú, vytvoria nový rekord Ligy majstrov s 26 duelmi v rade bez prehry (mimo penaltového rozstrelu). V prospech anglického tímu hovorí aj aktuálna forma. Po nedeľňajšom víťazstve 2:1 na pôde Wolverhamptonu neokúsil v Premier League už 31 stretov príchuť porážky, čo je najdlhšia séria v klubovej histórii. Viac v článku.

SLOVANBelasí síce prehrali len trikrát z posledných 22 súťažných duelov, ale vo všetkých z nich proti Celticu, Žiline aj Manchestru City inkasovali aspoň štyrikrát.

MONAKO - Francúzsky celok natiahol sériu zápasov bez prehry na trinásť, pričom v piatkovom stretnutí proti Lille (0:0) sa mu prvý raz po 20 dueloch stalo, aby neskóroval.

PSV - Mužstvo z Eindhovenu cestuje do Paríža posilnené skvelou ligovou formu. Vyhralo všetkých deväť zápasov nového ročníka a strelilo v nich až 29 gólov.

LIVERPOOL - Holandský tréner Arne Slot stanovil nový rekord The Reds. Z úvodných jedenástich súťažných stretnutí vyhral až desať, čo sa žiadnemu kormidelníkovi tímu z Anfieldu ešte nepodarilo.

Predošlé zápasy Liverpoolu.
Predošlé zápasy Liverpoolu.Flashscore

REAL MADRID - Brahim Díaz sa priblížil k návratu do zostavy Realu Madrid. Dvadsaťpäťročný ofenzívny hráč sa po svalovom zranení zapojil do tréningu.

LEVERKUSEN - Bayer cestuje na pôdu rozbehnutého Brestu, ktorý po dvoch zápasoch Ligy majstrov nazbieral šesť bodov. Zverenci trénera Xabiho Alonsa však od mája 2023 prehrali iba dvakrát.

LIPSKO - Prehry proti Atléticu a Juventusu sú pre nemecký tím jediné z posledných 22 súťažných zápasov (13-7-2).

ZÁHREB - Po výprasku od Bayernu sa na lavičku Dinama vrátil jeho bývalý tréner Nenad Bjelica a v štyroch vystúpeniach ešte neprehral (2-2-0). Strojca dvoch majstrovských titulov sa túto šnúru bude snažiť natiahnuť v Salzburgu.

Predošlé zápasy Dinama.
Predošlé zápasy Dinama.Flashscore

LIVERPOOL - The Reds v nedeľu porazili Chelsea, zaznamenali ale aj jednu stratu. Vinou zranenia zápas nedohral útočník Diogo Jota. "Museli sme ho striedať a nie som si istý, o čo presne ide, ale veľmi by ma prekvapilo, keby nemohol nastúpiť v stredu," informoval tréner Arne Slot, ktorého tím čaká stretnutie proti Lipsku.

DORTMUND - Tréner Nuri Sahin, ktorý si počas hráčskej kariéry vyskúšal aj pôsobenie v Reale, viedol BVB v desiatich zápasoch, z ktorých sedem vyhral, raz remizoval a dvakrát prehral. V LM zdolal Bruggy (3:0) i Celtic (7:1) a s plným počtom bodov a skóre 10:1 vedie tabuľku. Jeho tím však teraz čaká najťažšia skúška a to na pôde súpera. Práve to by mohol byť najväčší problém Borussie.

GIRONA - Nový ročník nie je pre katalánske mužstvo ideálny, keďže z uplynulých ôsmich duelov prišla len jedna výhra a z ostatných dvanástich uspela Girona len trikrát.

Forma Girony vôbec nie je ideálna.
Forma Girony vôbec nie je ideálna.Flashscore

JUVENTUS - Turínčania vyhrali oba úvodné duely Ligy majstrov a na tretí proti Stuttgartu sa naladili výhrou v šlágri nad Laziom, po ktorej sa vyšplhali na tretiu priečku tabuľky Serie A. V prebiehajúcej sezóne navyše ešte neprehrali.

MONAKO - Kniežatá si budú chcieť proti outsiderom z CZ Belehrad vylepšiť postavenie v tabuľke a pridať ďalšie body. AS na úvod prekvapujúco zdolalo Barcelonu 2:1, no potom zakoplo v Záhrebe (2:2). O 18:45 nastúpi aj AC Miláno, ktoré doma privíta Bruggy a pokúsi sa získať prvé body do tabuľky.

REPRÍZA FINÁLE - Vlaňajšie finále vo Wembley vyhral biely balet vďaka dvom zásahom v záverečných 20 minútach. Postarali sa o ne krídelní hráči - obranca Carvajal a útočník Vinícius. Prvý menovaný proti BVB určite nenastúpi, keďže má zranené koleno. Dortmund odvtedy prešiel viacerými zmenami a najvýznamnejšou je tá na poste trénera. Nemecký klub po uplynulom ročníku odvolal Edina Terziča, ktorého nahradil jeho asistent a odchovanec klubu Nuri Sahin.

STUTTGART - Prekvapenie minulej sezóny Bundesligy sa po dobrom štarte trápi, z uplynulých piatich zápasov nevyhral ani jeden (0-4-1), navyše cez víkend podľahol s Bayernu vysoko 0:4.

SLOVAN - Belasí nebudú mať k dispozícii Medvevěda, Maka či Kucku. Tréner Weiss ale verí, že slovenský majster môže v Katalánsku bodovať. "Musíme hrať ofenzívny futbal. Náš súper je nebezpečný, pretože hrá z krídelných priestorov. Sú veľmi silní, majú veľmi dobre centrované lopty, po ktorých sú dvaja až štyria hráči ochotní ísť do zakončenia aj hlavičkou. Máme Gironu prečítanú, vieme o jej kvalite, no pokúsime sa ich niečím prekvapiť," povedal.

DORTMUND - Útočník Serhou Guirassy v tomto ročníku nastúpil za klub aj reprezentáciu do ôsmich stretnutí, vsietil v nich až dvanásť gólov.

BREST - Prekvapenie z Francúzska v tejto sezóne vyhralo štyri zo šiestich súťažných konfrontácií na domácom ihrisku, avšak vonku prehralo až trikrát zo štyroch prípadov. V stredu hostí Leverkusen.

BENFICA - Portugalský celok má skvelú formu, nakoľko na domácom trávniku ťahá sériu deviatich výhier v rade s celkovo 30 strelenými gólmi a potvrdiť to bude chcieť aj proti Feyenoordu.

SLOVAN - Po dvoch vystúpeniach je brankár Dominik Takáč prvý v počte zákrokov. Pripísal si 17 úspešných. Druhý je Maignan z AC Milána (14) a tretí Nevistič z Dinama Záhreb (12). Viac v článku.

GIRONA - Španielsky tím bude musieť na utorňajší súboj proti Slovanu povolať hráčov z rezervy. Dôvodom je rozširujúci sa zoznam zranených. Útočník Ruiz sa stal najnovším prírastkom na listine zranených, kde sa už nachádzajú Cygankov, Romeu, Solis, Portu, GilLopez a Asprilla. Girona tak má k dispozícii len 12 futbalistov z prvého mužstva. Stredopoliara Misehouya zaregistrovali v béčku. Viac v článku.

ATLÉTICO - Clément Lenglet po príchode k Atletom odohral dva súťažné duely a ďalšie zatiaľ nepridá. Colchoneros potvrdili, že francúzsky obranca si vo víkendovom kole s Leganésom zranil koleno aj členok, čo ho má vyradiť minimálne na mesiac.

DORTMUND - Gregor Kobel nechýba v nominácii Borussie na stret v Madride. Brankárska jednotka BVB pre žalúdočné problémy vynechala pondelkový tréning, na Real však bude pripravená. To platí aj pre Niklasa Süleho a Pascala Grossa, ktorých trápil rovnaký problém.

SPORTING - Ousmane Diomande, Eduardo Quaresma a ani Marcus Edwards nenastúpia za tím z Lisabonu na pôde Sturmu Graz. Všetkých troch menovaných trápia zranenia.

ASTON VILLA - Villans hostia Bolognu posilnení výbornou štatistikou, keďže v tejto sezóne v rámci všetkých súťaží ešte neprehrali (7-2-0) a so 17 bodmi po ôsmich kolách zažívajú najlepší štart do Premier League od ročníka 1998/99.

REAL MADRID - Kylian Mbappé začal madridský angažmán rozpačito, ale strieľa góly. V 12 súťažných zápasoch ich dal osem a je najlepším ligovým strelcom klubu. Tréner Carlo Ancelotti by však chcel z francúzskeho kanoniera dostať viac. Viac v článku.

SLOVAN - Nikéligista sa naladil na tretiu previerku v najprestížnejšej klubovej súťaži víťazstvom v ligovom derby proti Spartaku Trnava. "Budeme musieť hrať kompaktne, Girona hrá na krátke prihrávky a je silnejšia s loptou ako všetky mužstvá u nás, to je bez debaty. Hrajú to podobne ako City, otvárajú to v trojke a sú dominantní s loptou. Hra jeden na jedného pre nich nie je problém a s tým sa budeme musieť vyrovnať," uviedol hlavný tréner Vladimír Weiss st.

PREHĽAD - Najväčším lákadlom utorkového programu tretieho kola hlavnej fázy Ligy majstrov je repríza vlaňajšieho finále, v ktorej proti sebe nastúpia úradujúci šampióni z Realu Madrid a lídri tabuľky z Borussie Dortmund. Duel na štadióne Santiaga Bernabeua má výkop o 21:00 rovnako ako tretí zápas Slovana Bratislava v najprestížnejšej klubovej súťaži na ihrisku ďalšieho španielskeho tímu Girony.