Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liga majstrov servíruje šláger Arsenalu s PSG, Slovan sa chystá na súboj proti City

Obrana PSG si bude musieť dať pozor na Saku.
Obrana PSG si bude musieť dať pozor na Saku.DPPI Media / Alamy / Alamy / Profimedia
Futbalová Liga majstrov pokračuje v utorok deviatimi zápasmi druhého kola základnej časti. Leverkusen s českým reprezentantmi nastúpi doma proti AC Miláno. Slovenský majster Slovan Bratislava privíta anglického šampióna Manchester City. Pražská Sparta sa pokúsi v Stuttgarte nadviazať na víťazstvo nad Salzburgom.

Leverkusen - AC Miláno (21:00)

Leverkusen v sobotu po troch súťažných zápasoch nezvíťazil, remízu 1:1 v ligovom šlágri na ihrisku Bayernu Mníchov však bral kouč Xabi Alonso pozitívne. "Je to dôležitý bod, ku ktorému nás doviedla disciplína a zápal. Na druhej strane by som si predstavoval, že budeme silnejší s loptou. Snáď sa k svojej hre vrátime doma proti AC Miláno," uviedol španielsky tréner, ktorého zverenci pred dvoma týždňami vyhrali 4:0 nad domácim Feyenoordom.

Rossoneri na rozdiel od svojho súpera zahájili Ligu majstrov porážkou, doma podľahli 1:3 Liverpoolu. Následne však zdolali v ligovom derby Inter a potom aj Lecce. "Stále sa učíme nový štýl hry, máme čo zlepšovať," podotkol kouč Paulo Fonseca, ktorý prevzal tím pred sezónou. "Začiatok Ligy majstrov máme naozaj ťažký. Najskôr Liverpool a teraz Leverkusen, ktorý je možno ešte lepší ako v minulej sezóne," povedal portugalský lodivod.

Slovan - Manchester City (21:00)

Futbalové Slovensko a jeho metropola sa tešia na výnimočný deň. Tehelné pole bude hostiť zápas hlavnej fázy Ligy majstrov, v ktorom sa na ihrisku v Bratislave predstaví Manchester City. Slovan  v úvodnom vystúpení utrpel prehru 1:5 od Celticu a teraz ho čaká oslnivá domáca premiéra v milionárskej súťaži proti víťazovi z roku 2023.

Manchester City v tejto sezóne ešte neprehral, ale z posledných štyroch súťažných zápasov až trikrát remizoval - naposledy 1:1 v Newcastli. Tréner Pep Guardiola sa musí do konca sezóny zaobísť bez zraneného kľúčového stredopoliara Rodriho, pričom mimo je aj tvorca hry Kevin De Bruyne.

Videopreview duelu Slovan - Manchester City.
Flashscore

Proti City sa nabehá aj Real. Guardiola je ako Gaudí, tvrdí pred bitkou v LM tréner Weiss

"City je obrovský favorit súťaže, spoločne s Realom Madrid alebo Bayernom. Jeho kvalita je inde a nie je jednoduché sa na to pripraviť, má veľa možností. Spokojný budem len vtedy, keď nám ľudia po zápase zatlieskajú," povedal tréner Vladimír Weiss.

Arsenal - PSG (21:00)

Šláger utorkového programu sa odohrá v Londýne na Emirates Stadium, kde Arsenal privíta Paríž Saint-Germain. Oba tímy postupujú sezónou bez porážky, Francúzi však majú lepšiu východiskovú pozíciu v tabuľke Ligy majstrov, pretože na úvod zdolali 1:0 Gironu, Gunners hrali bez gólov v Bergame. "Arsenal je jedným z najlepších tímov v súťaži, takéto zápasy máme radi. Budeme na nich pripravení," vravel tréner francúzskeho majstra Luis Enrique.

Na Arsenal bez hviezdy. Dembélé sa pohádal s Enriquem, tréner ho vynechal zo zostavy

Liga majstrov sa v tejto sezóne hrá v novom formáte. Tradičných osem štvorčlenných skupín nahradila fáza, v ktorej všetkých 36 tímov tvorí jednu tabuľku. Každé mužstvo odohrá štyri zápasy doma aj vonku, dohromady proti ôsmim rôznym súperom. Prvých osem celkov postúpi priamo do osemfinále, kluby na 9. až 24. mieste čaká play-off.