Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lille senzačne zdolalo Real Madrid. Bayern podľahol Aston Ville, Atlético utŕžilo debakel

Aktualizované
Lille senzačne zdolalo Real Madrid.
Lille senzačne zdolalo Real Madrid.Matthieu Mirville/DPPI/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia
Futbalisti Realu Madrid prekvapujúco prehrali v 2. kole ligovej fázy Ligy majstrov na ihrisku OSC Lille. Zaváhal aj Bayern Mníchov, ktorý podľahol domácej Aston Ville a utrpel prvú prehru v základnej fáze LM od septembra 2017. Tím z Birminghamu si drží stopercentnú bilanciu, rovnako ako ďalší anglický klub Liverpool, ktorý zdolal Bolognu.

Girona - Feyenoord 2:3

Veľmi zaujímavé stretnutie sa odohralo v Girone, pretože domácich poslal do vedenia obranca López, ale hostia dokázali skóre otočiť. Na vlastný gól Herreru nadviazal Milambo. Navyše Ueda nepremenil pokutový kop. Po zmene strán nebol pre ofsajd uznaný gól slovenského obrancu Dávida Hancka, ktorý odohral celý zápas.

Miovski zahodil druhý pokutový kop stretnutia. Girona predsa len vyrovnala vďaka van de Beekovi, lenže o výhre Feyenoordu rozhodol vlastný gól českého obrancu Ladislava Krejčího, ktorý si zrazil za svojho gólmana center práve v podaní Hancka.

Girona si počas dvoch stretnutí Ligy majstrov strelila až tri vlastné góly, celkovo inkasovala štyrikrát, čím vyrovnala rekord jednej sezóny Ligy majstrov, ktorý držalo Fenerbahce. Tomu sa to stalo v ročníku 2008/09. Po štyroch prehrách v rade v rámci LM sa mužstvo z Rotterdamu dočkalo vytúženej výhry.

Aston Villa - Bayern Mníchov 1:0

Harry Kane napriek problémom s členkom nechýbal v zostave Bayernu, ale Aston Villa bola na favorite veľmi dobre pripravená. V defenzíve bola pozorná a navyše počas 80. minúty ju dostal do vedenia kolumbijský útočník Jhon Durán, ktorý v tejto sezóne strelil už piaty gól po tom, ako prišiel z lavičky. Celkovo ich zaznamenal šesť.

Mladý futbalista využil prihrávku za obranu a fakt, že Neuer si svoje vybehnutie na polceste rozmyslel. Okamžite ho prehodil a rozvlnil sieť. Villa vyhrala aj druhý zápas a nachádza sa medzi najlepšími tímami tabuľky Ligy majstrov. Bayern prehral prvý raz v základnej skupine/ligovej fáze LM od septembra 2017, jeho séria sa zastavila na čísle 42.

Benfica - Atlético Madrid 4:0

Atlético zatiaľ nezažíva ideálny úvod sezóny a potvrdilo to v Lisabone. Benficu poslal do vedenia Kerem Akturkoglu, ktorý skóroval aj v druhom stretnutí Ligy majstrov. Na gól prispel v každom z posledných šiestich súťažných duelov a celkovo v nich má skvelú bilanciu 6+2. V druhom polčase premenil penaltu Ángel Di María.

Demoláciu hostí dokonal portugalský tím v závere. Obranca Alexander Bah sa vrátil po zranení a oslávil to najlepšie ako mohol. Druhý pokutový kop duelu poslal do brány Orkun Kokcu. Aj on, podobne ako jeho krajan Akturkoglu, skóroval v oboch zápasoch LM.

Lille - Real Madrid 1:0

Endrick vo veku 18 rokov a 73 dní prekonal Raúla Gonzáleza zo septembra 1995 (proti Ajaxu 18r, 78d). Brazílčan sa stal najmladším hráčom Realu Madrid, ktorý nastupúpil v základnej zostave v zápase Ligy majstrov. Domáci Ayyoub Bouaddi je po strede druhým najmladším Francúzom v histórii súťaže.

V deň stretnutia oslávil 17. narodeniny. Mladší bol iba Warren Zaïre-Emery (16 rokov, 343 dní). Na bratský súboj klanu Mbappé neprišlo. Mladší Ethan chýbal v nominácii pre zranenie. Starší a známejší Kylian začal po zranení na lavičke, ale v 57. minúte sa dostal na ihrisko.

To však už Lille vyhrávalo, nakoľko v závere prvého polčasu zablokoval Camavinga v pokutovom území strelu za pomoci ruky a nariadený pokutový kop premenil Jonathan David. Kanadský útočník skóroval z penalty 24-krát v kariére, celkovo túto disciplínu absolvoval v 29 prípadoch.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Real Madrid nebol nebezpečný, disponoval slabou kreativitou a defenzíva francúzskeho tímu si s ofenzívnymi hráčmi súpera dokázala dať rady. V závere si síce hostia vytvorili zaujímavé šance, ale skvelý výkon korunoval mladý brankár Chevalier. Los Blancos prehrali v riadnom hracom čase prvý raz od 24. septembra 2023.

Tréner Bruno Génésio sa stal iba tretím koučom, ktorý v pohárovej Európe zdolal mužstvá pod vedením tria, ktoré tvoria Pep Guardiola, José Mourinho a Carlo Ancelotti. Pred ním to dokázali len Diego Simeone a Jürgen Klopp.

Liverpool - Bologna 2:0

Liverpool bol ako favorit stretnutia lepším tímom. Do vedenia ho poslal svojim prvým gólom v Lige majstrov Alexis Mac Allister. Asistoval mu Mohamed Salah, ktorý po zmene strán vsietil krásny presný zásah strelou k žrdi. Na gól prispel v každom z ostatných šiestich domácich duelov LM.

Disponuje bilanciou 5+3. Egypťan sa zároveň stal prvým hráčom histórie Ligy majstrov, ktorý skóroval v piatich po sebe idúcich domácich dueloch. Presadil sa proti Ajaxu, Rangers, Neapolu, Realu Madrid a Bologni.

RB Lipsko - Juventus 2:3

Juventus zažil katastrofálny úvod stretnutia, pretože do dvanástej minúty prišiel o dvoch hráčov. Pre zdravotné problémy museli striedať ako Bremer, tak González. Navyše po polhodine hry skóroval v druhom stretnutí Ligy majstrov po sebe mladý útočník Benjamin Šeško a poslal Lipsko do vedenia.

Dušan Vlahovič dokázal vyrovnať. V 59. minúte videl červenú kartu brankár Michele Di Gregorio. Do hry tak musel ísť Perin, ktorý hneď inkasoval z pokutového kopu. Druhý raz v stretnutí sa presadil Šeško. Mladík dal v posledných dvoch súťažných dueloch štyri góly a raz asistoval.

Dotiahol sa na neho práve Vlahovič, keďže znova upravil misky váh a taktiež išlo o jeho druhý dvojgólový zápas po sebe. Hrdinom Juventusu sa stal portugalský krídelník Francisco Conceicao, keďže skóroval v druhom vystúpení v rade, za turínsky tím pritom nastúpil iba tretí raz.

Ďalšie výsledky:

Šachtar Doneck - Atalanta 0:3

Dinamo Záhreb - Monako 2:2

Sturm Graz - Club Bruggy 0:1