Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool chce po skalpe AC vyzrieť aj na ďalšieho talianskeho vyzývateľa z Bologne

Arne Slot so svojimi zverencami počas predzápasového tréningu.
Arne Slot so svojimi zverencami počas predzápasového tréningu.Alan Martin / Actionplus / Profimedia
The Reds sa na začiatku ročníka snažia vyrovnať s odchodom legendárneho trénera Jürgena Kloppa a zatiaľ sa im pod vedením nového kouča Arneho Slota (46) darí pomerne dobre. Napriek tomu ich čaká ešte veľmi dlhá a tŕnistá cesta k vytúženým trofejam. V stredu večer bude Liverpool plniť rolu favorita v súboji s nováčikom Ligy majstrov Bolognou. Po druhý raz za sebou sa pokúsi zdolať taliansky celok.

Liverpool - Bologna (21:00)

Hráči Liverpoolu momentálne vedú anglickú Premier League s pätnástimi bodmi, pričom jediné ich senzačné zaváhanie prišlo proti podceňovanému Nottinghamu Forest (0:1). Do hlavnej fázy Ligy majstrov vstúpili pikantným stretom v Miláne s miestnym AC a napriek veľmi zlému začiatku napokon otočili zápas vo svoj prospech (3:1). V generálke zavítali do Wolverhamptonu a posledný tím tabuľky zdolali najtesnejším rozdielom 2:1.

Účasť nie príliš známeho talianskeho tímu v najprestížnejšej klubovej súťaži je obrovským prekvapením - Bologna skončila v minulej sezóne v Serii A na piatom mieste, ktoré jej zaručilo priamu vstupenku medzi európsku elitu. Až do tohto ročníka hrala v Champions League naposledy pred šesťdesiatimi rokmi v ročníku 1964/1965. Prvý duel odohrala pred dvoma týždňami proti ukrajinskému Šachtaru a po veľmi opatrnom priebehu s ním remizovala bez gólov.

Bolognu ešte do minulej sezóny viedol rodený Brazílčan Thiago Motta. Začiatkom júla ho nahradil úspešný Vincenzo Italiano, ktorý doviedol Fiorentinu do dvoch finále Konferenčnej ligy za sebou. "Ak chceme konkurovať Liverpoolu, musíme byť silní vo všetkom, čo na ihrisku urobíme. Súper dokáže každého dostať pod obrovský tlak a my mu chceme ukázať, že sa ho nebojíme," povedal 46-ročný Italiano s jasným plánom.

Posledné zápasy Bologne.
Posledné zápasy Bologne.Flashscore

Hostia budú chcieť obhájiť piatu pozíciu v najvyššej talianskej súťaži, ale prvé náznaky naznačujú, že to bude mimoriadne náročná úloha - v doterajších šiestich zápasoch prehrali síce len raz, ale pripísali si tiež jediné víťazstvo a so siedmimi bodmi sú až na 13. priečke. Na Anfield Road sa budú musieť Taliani zaobísť cez Fergusona, Pobegu (obaja sú zranení) a, pravdepodobne, aj bez El Azzouziho.

Domácemu kormidelníkovi Slotovi chýbajú Elliott a Chiesa, zdravotné problémy majú Núñez, Robertson a Jota. "Mal som tú česť pôsobiť v Lige majstrov ešte s Feyenoordom a ľudia v klube mi hovoria, že tu na Anfield Road to bude naozaj špeciálne. Na zápas sa veľmi tešíme," povedal s úsmevom holandský šéf lavičky The Reds.