Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Maignan bude v Paríži čeliť bývalému klubu: Nedovolím, aby ma premohli emócie

Maignan sa bude snažiť pokoriť svoj bývalý klub.
Maignan sa bude snažiť pokoriť svoj bývalý klub.AFP
V blížiacom sa súboji Paríža Saint-Germain s AC Miláno nastúpi proti francúzskemu klubu v Lige majstrov Mike Maignan (28) - jeden z veľkého počtu výnimočných talentov, ktoré si PSG v posledných rokoch nechalo ujsť.

V bráne talianskeho mužstva bude stáť gólman, ktorému bolo v roku 2015 umožnené odísť z Paríža do Lille a ktorý vyhral titul v Ligue 1, Serii A a stal sa jednotkou francúzskej reprezentácie. V PSG si medzitým brankárske rukavice striedalo viacero adeptov, kým v roku 2021 podpísalo Donnarummu práve z milánskeho AC a postupne z neho urobilo svoju nespochybniteľnú jednotku.

Maignan sa vypracoval a stal sa jedným z vynikajúcich svetových brankárov. Počas súboja v Parku Princov bude proti svojim krajanom MbappémuDembélémuKolo Muanimu v kľúčovom zápase skupiny F poslednou obrannou inštanciou talianskeho giganta.

Doteraz si v skupine udržal čisté konto pri remízach s Newcastlom United a Borussiou Dortmund, do zostavy Milána sa vráti po tom, čo v nedeľu pre suspendáciu vynechal ligový súboj proti Juventusu.

Posledné výsledky milánskeho AC.
Posledné výsledky milánskeho AC.Flashscore

"Vždy je to zvláštny pocit vrátiť sa domov, či už do Lille alebo do Paríža," povedal Maignan počas minulotýždňových povinností v národnom tíme Francúzska. Pre zranenie vynechal minuloročné majstrovstvá sveta, ale od odchodu Huga Llorisa do dôchodku sa stal prvou voľbou reprezentácie.

"Vracia mi to spomienky. Proti PSG som už hral za Lille. Je to Liga majstrov. Bude tam skvelá atmosféra i moja rodina. Musím sa uistiť, že sa sústredím na svoju prácu a nedovolím, aby ma premohli emócie," vyjadril sa.

Za posledných desať rokov neopustil hlavné mesto Francúzska len talentovaný Maignan, ale aj mená ako ComanRabiotNkunku či Diaby sa rozhodli pokračovať v kariére inde. Okrem gólmana by sa v milánskom tíme, ktorý bude čeliť PSG, mohol objaviť aj Yacine Adli - 23-ročný tvorca hry narodený na predmestí Paríža, ktorý odišiel zo svojho chlapčenského klubu len po jednom vystúpení v najvyššej súťaži.

Po tom, čo "Les Parisiens" pred tromi týždňami stroskotali v Newcastli, by neúspech proti "Rossoneri" zvýšil riziko, že zverenci Luisa Enriqueho nepostúpia zo skupiny, čo by bolo pre klub s vysokými ambíciami katastrofálne.

Pochybné rozhodnutia pri nábore hráčov stáli PSG v posledných rokoch veľa, napríklad v roku 2015 dovolili 20-ročnému Maignanovi, aby sa pripojil k Lille za údajný jeden milión eur, pričom nikdy neodohral zápas v najvyššej súťaži. Maignan sa narodil vo Francúzskej Guyane a mal osem rokov, keď sa s rodinou presťahoval do kontinentálneho Francúzska. Do akadémie klubu nastúpil v roku 2009. 

"PSG ho prakticky vyhodilo, tak ako to urobilo s inými. Človek sa čuduje, aká je politika klubu. Do Lille ho mali len počičať. Ak vyniká, potom ho privediete späť namiesto toho, aby ste kúpili niekoho iného a urobili chybu." povedal začiatkom tohto roka pre športový denník L'Equipe bývalý brankár Paríža a Francúzska Bernard Lama.