Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mak žiada plnú koncentráciu, Kitka upozorňuje na štandardky Midtjyllandu

Mak by mužstvu rád pomohol ďalším presným zásahom.
Mak by mužstvu rád pomohol ďalším presným zásahom.Profimedia
ŠK Slovan Bratislava stojí pred prvým z dvoch zápasov play-off Ligy majstrov. Z ihriska dánskeho FC Midtjylland si chce do domácej odvety doniesť sľubný výsledok, ktorý postaví základ k prieniku do hlavnej fázy slávnej súťaže.

Pre Slovan je pripravený veľmi zdatný protivník, ktorého prednosti a kvality si uvedomujú všetci hráči slovenského majstra. "Majú veľmi dobrých hráčov, sú rýchli a behaví. Určite si musíme v takomto zápase dávať pozor na všetko," uviedol pred odletom krídelník Róbert Mak a dodal:

"Musíme byť koncentrovaní celých 90 minút, aby sme doma mali o čo hrať. Chceme si doviezť niečo pozitívne a myslím si, že keď to bude do odvety otvorené, tak to vieme pred našimi ľuďmi zvládnuť."

Tím pod taktovkou Vladimíra Weissa st. odštartoval svoju európsku púť vyradením macedónskej Strugy, následne pokoril aj slovinské Celje a v 3. predkole eliminoval aj APOEL Nikózia. Belasí sú jediným kádrom, ktorý sa do play-off dostal z prvého predkola.

Mak pomohol Slovanu už tromi európskymi gólmi.
Mak pomohol Slovanu už tromi európskymi gólmi.TASR - Pavel Neubauer

"Tešíme sa na zápas a vieme, že sa stretneme s tímom, ktorý má kvalitu hrať Ligu majstrov. Chceme mu to sťažiť a pokúsiť sa o zázrak. S určitosťou je v tomto dvojzápase favoritom Midtjylland, treba to brať realisticky. Došli sme však ďaleko, máme dva zápasy od toho, aby sme si splnili veľký sen a priniesli vysnívanú súťaž," povedal asistent trénera Boris Kitka a upriamil všetku pozornosť na prvý diel postupovej matematiky: 

"Bude dôležité, aby sme dokázali uhrať výsledok, ktorý nám dá šancu do odvety. Vieme, že v domácom prostredí sme odohrali veľa bláznivých stretnutí a dokážeme ich zlomiť. Všetko bude záležať od prvého duelu."

Slovanisti by chceli zažiť ďalšiu postupovú radosť.
Slovanisti by chceli zažiť ďalšiu postupovú radosť.TASR - Jakub Kotian

Realizačný tím sa v analýze oponenta zameral na štýl hry, ktorým sa prezentuje. Okrem agresívneho a nátlakového futbalu disponuje mužstvo z Herningu aj ďalšou zbraňou. "Majú veľmi dobré štandardné situácie, hrajú netypicky dlhé outové vhadzovania stredným obrancom. Takýchto situácií je niekedy aj 15 za zápas. Vieme, že hrajú v systéme so štyrmi obrancami a s dvoma klasickými útočníkmi. Majú veľmi šikovné krídla v ofenzívnej fáze," konštatoval Kitka.

Posila pred bojom o Ligu majstrov. Slovan získal na hosťovanie útočníka z Plzne

Slovan môže počítať už aj s novým útočníkom Idjessim Metsokom, ktorý posilnil mužstvo v deň odletu do Dánska a mal by figurovať na oficiálnej súpiske. Tréneri sa však momentálne spoliehajú na hráčov, ktorí sú s tímom dlhšie.

"Technicky by sa to malo stíhať, cestuje s nami. Je to alternatíva smerom hore, aj keď bol veľmi málo s kolektívom. Preto si skôr myslím, že budeme vychádzať z toho, čo sme mali k dispozícii," poznamenal Kitka k 22-ročnému zakončovateľovi, ktorý prišiel na hosťovanie z Viktorie Plzeň.

Midtjylland - Slovan (streda, 21:00)