Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mata ešte nepovedal posledné slovo, trénuje v Dánsku a čaká na ponuky

Mata ešte nechce ukončiť kariéru.
Mata ešte nechce ukončiť kariéru.Profimedia
Zaujímavú akvizíciu na prípravné obdobie získal dánsky Nordsjaelland. Do tréningu s jeho prvým tímom sa zapojil Juan Mata (36). Skúsený stredopoliar je od zimy voľným hráčom, udržuje sa v kondícii a čaká na ponuky od záujemcov.

Španiel je bez angažmánu od začiatku februára, vtedy sa s ním rozlúčil japonský Vissel Kobe a v uplynulých mesiacoch zvažoval ďalšie kroky. Pomocnú ruku mu nakoniec podal práve Nordsjaelland.

"Mata je naším dobrým priateľom a navyše spoluzakladateľom charitatívnej organizácie Common Goal, ktorej je FC Nordsjaelland členom, radi sme preto vyhoveli jeho prianiu," napísal dánsky klub v oficiálnom vyhlásení.

Rodák z obce Villafranca Montes de Oca nie je jedinou známou tvárou, ktorá sa pohybuje po tréningovom ihrisku Nordsjaellandu. Ako asistent trénera totiž pre tento klub pracuje niekdajší vynikajúci stredopoliar Michael Essien. Pri výbere možností a rozhodovaní zohral dôležitú úlohu aj fakt, že futbalistova manželka pochádza zo Švédska a celá rodina žije v Malmö, odkiaľ je to do Nordsjaellandu len hodinka cesty.

Španiel je odchovancom Realu Madrid, hrával aj za Valenciu, Chelsea, Manchester United a Galatasaray. Na svoje konto si pripísal 41 štartov za španielsku reprezentáciu. V zbierke má titul majstra sveta (2010) aj Európy (2012), v sezóne 2011/2012 bol pri triumfe Chelsea v Lige majstrov.