Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mníchovská deväťgólová kanonáda mu zlomila väzy. Jakirovič už nie je trénerom Dinama

Dnes už bývalý tréner Dinama Záhreb Sergej Jakirovič.
Dnes už bývalý tréner Dinama Záhreb Sergej Jakirovič.Angelika Warmuth / Reuters
Tréner Dinama Záhreb Sergej Jakirovič (47) opustil klub po vzájomnej dohode dva dni po šokujúcej prehre 2:9 na pôde Bayernu Mníchov. Tá znamenala rekord v počte inkasovaných zásahov v jednom zápase Ligy majstrov.

Bayern Mníchov - Dinamo Záhreb 9:2

Harry Kane z Bayernu sa presadil štyrikrát a stal sa tak najlepšie skórujúcim anglickým hráčom v histórii európskych pohárov. Zásahy Bruna Petkoviča, resp. Takuya Ogiwaru boli pre Chorvátov len malou útechou pri utorňajšej demolácii v Allianz aréne.

Štyridsaťsedemročný Bosniak Jakirovič, ktorý predtým trénoval HNK Rijeka, bol vymenovaný za hlavného trénera Dinama vo februári 2023.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

V minulej sezóne doviedol celok k 25. ligovému titulu a zisku Chorvátskeho pohára. Sandro Perkovič, člen Jakirovičovho trénerského štábu, bol vymenovaný za dočasného manažéra.

"V takýchto situáciách je najdôležitejšie mať sebareflexiu a na prvé miesto postaviť záujmy Dinama," uviedol vo svojom vyhlásení prezident klubu Velimir Zajec. "Teraz je na nás, aby sme v tejto, pre Dinamo ťažkej chvíli, urobili kvalitné rozhodnutie o novom trénerovi a vrátili sa na víťaznú cestu."

"Mali sme príjemnú spoluprácu a Jakirovič vo mne zanechal dojem kvalitnej osobnosti. Prajem mu veľa šťastia v jeho ďalšej kariére," pokračoval Zajec.

Dinamo je v tabuľke domácej ligy na treťom mieste s 13 bodmi a v sobotu privíta Slaven Belupo. V ďalšom zápase Ligy majstrov 2. októbra hostí AS Monako.