Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Moja budúcnosť je napísaná, vraví Ancelotti. Real sa doma môže revanšovať za Gironu

Ancelotti je presvedčený, že v Madride zostane do roku 2024
Ancelotti je presvedčený, že v Madride zostane do roku 2024AFP
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (63) sa vyjadril pre médiá po vysokej prehre na Montivi s Gironou (2:4) a prehre Barcelony s Rayo Vallecano (1:2), vďaka ktorej je medzi oboma mužstvami v lige rozdiel 11 bodov sedem zápasov pred koncom. Nevie, či bude Modrič k dispozícii na finále pohára, a je presvedčený, že zostane v klube bez ohľadu na to, čo sa stane v dvoch súťažiach, v ktorých má Real Madrid stále šancu.

Sobotňajší súper: "Almeríi ide o veľa. Bude to ťažké a budú od nás veľa vyžadovať, pretože naša tvára v poslednom dueli nebola dobrá. V soobtu máme šancu na lepší výsledok."

Real Madrid - Almería, sobota 29. apríl 18:30

Tvrdé fauly na Viníciusa: "Robí nám to starosti. Spôsob, ako si zachovať tento typ hráča, je spravodlivosť. Len tá môže zabrániť tomu, aby sa na ihrisku stalo niečo zlé."

Situácia okolo Viníciusa: "Sú dva spôsoby, ako to analyzovať. Mimo ihriska je rasizmus neprijateľný a na ihriskuu sa doňho veľa kope. Je to zjavné. Stalo sa to v prípade Maradonu, Pelého a ďalších podobných hráčov. Našťastie má takú silnú štruktúru, že sa dokáže udržať a našťastie nemal veľa zranení."

Pozície tímov pred 32. kolom.
Pozície tímov pred 32. kolom.Flashscore

Modrič otázny pre finále pohára

Absencia Modriča: "Mal malé zranenie proti Girone. Čaká sa na jeho progres. Neviem, či bude môcť nastúpiť na finále pohára. Má bolesti. Dúfam, že sa čoskoro zotaví. Uvidíme v najbližších dňoch."

Náhrada za Chorváta: "Najviac sa na Luku podobá Ceballos, ale ak bude chýbať Modrič, môžeme ho nahradiť aj inými alternatívami, ako sú Camavinga alebo Tchouameni. V každom prípade je Luka vďaka svojim skúsenostiam v dôležitých zápasoch nenahraditeľný."

Obranné nasadenie: "Musíme sa na to zamerať, pretože v Girone sme si počínali zle. Myslím si, že hráči to pochopili a budú sa správať inak."

Nálada: "Od prírody som optimista. Blížia sa dôležité zápasy a vidím, že mužstvo je motivované. Nepochopil som, čo sa stalo v Girone, ale vidím mužstvo s veľkým entuziazmom. Chceme zopakovať víťazstvo v Lige majstrov a to je veľká motivácia."

Chyby v obrane: "Niekedy je to problém koncentrácie. Nie vždy môžete byť na tom mentálne najlepšie. Obrana je otázkou koncentrácie a nie sme schopní ju udržať v každom zápase. Program je veľmi náročný a vidím, že sa na to sťažujú aj iní tréneri. Sme ľudia a to sa stáva. Ja sám nie som schopný pripraviť sa na každý zápas rovnako. Stáva sa to každému. Sú dobré dni a nie až tak dobré dni."

Zlý výkon v La Lige

Boj o ligu: "Mohli sme si počínať lepšie. Nemali sme kontinuitu. Niekedy sme neboli presvedčiví. Teraz nie je čas obzerať sa späť, ale pozerať sa dopredu. V lige budeme bojovať do posledného zápasu a, samozrejme, aj v pohári a Lige majstrov."

Jeho budúcnosť: "Moja budúcnosť je napísaná do roku 2024. Nezávisí od víťazstva v Lige majstrov."

Finále pohára a prvý zápas so City: "Plán je hotový. V sobotu v deň finále budeme spať v Seville, pretože do Madridu sa nemôžeme dostať o tretej ráno. V nedeľu budeme trénovať a v pondelok sa sústredíme na prípravu na prvý duel Ligy majstrov. Musíme sa pokúsiť dopriať hráčom čo najviac odpočinku."

Haaland: "Na City teraz nemyslíme. Majú skvelý tím a sú vo veľmi dobrom tempe. Haaland je na vysokej úrovni ako De Bruyne, Rodri, Gundogan a ďalší a majú fantastického trénera. Tento zápas si budeme užívať."