Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mottu čaká trénerská premiéra v LM. Vlahovič musí prijať kritiku, hovorí pred duelom s PSV

Motta potrebuje s tímom prelomiť streleckú smolu.
Motta potrebuje s tímom prelomiť streleckú smolu.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / FOTOAGENZIA
Tréner Juventusu Thiago Motta (42) trvá na tom, že Dušan Vlahovič (24) musí prijať kritiku za svoje výkony. Remíza 0:0 s Empoli je podľa neho uzavretá kapitola, teraz sa sústredí na svoju premiéru na lavičke v Lige majstrov proti holandskému PSV.

Juventus - PSV (utorok, 18:45)

Turínsky veľkoklub čaká prvý duel v milionárskej súťaži po ročnej pauze spôsobenej odpočtom bodov. Motta v novom pôsobisku odštartoval výborne, jeho tím uspel dvakrát pomerom 3:0 proti Comu a Hellasu, no v posledných dvoch dueloch remizoval s AS Rím a Empoli bez gólov. Teraz sa nový kouč starej dámy díva na najbližší zápas.

"Už sa neviem dočkať stretnutia a toho, že zažijem tieto emócie," povedal na predzápasovej tlačovej konferencii. "Bude to pekný duel dvoch tímov, ktoré chcú hrať futbal. Budeme sa snažiť strhnúť výsledok na našu stranu, pre nás aj pre divákov."

Duel s Empoli sa nemusel skončiť nerozhodne ak by Vlahovič v druhom polčase premenil niekoľko dobrých šancí. "Vo futbale je dôležité všetko. V Empoli sme odohrali dobrý zápas, ale nedosiahli sme výsledok, ktorý sme chceli. Je to uzavretá kapitola, takže sa sústredíme na utorkové meranie síl," povedal Motta.

"Cítime sa dobre. Už dlhšie pracujeme na tom, aby sme zažili tieto emócie, a sme hrdí na to, že sme v tejto fáze proti špičkovému tímu. Chcem vidieť skvelý súboj a priviesť ho tam, kde chceme my, a nie PSV. Vlahovič si počína dobre, je dôležité prijať kritiku," vyjadril sa na adresu srbského snajpera.

Výsledky Juventusu v tejto sezóne.
Výsledky Juventusu v tejto sezóne.Flashscore

"V tejto sezóne už skóroval a bude sa snažiť streliť ďalšie góly. Dôležité je, aby pokračoval v tomto duchu a snažil sa pomôcť tímu. Ak sme ešte neinkasovali, je to aj jeho zásluha. Futbal je zodpovednosť pre každého, preto musí prijať kritiku a pokračovať v tom, čo robí," dodal. Vlahovič zatiaľ strelil v prebiehajúcom ročníku dva góly.

A čo hovorí na nový formát súťaže? "Páčil sa mi ten predchádzajúci a páči sa mi aj tento. Budeme čeliť rôznym tímom, čo je ešte viac motivujúce, pretože môžeme zažiť iné emócie ako doteraz. Nemyslím si, že to ovplyvní ligu, pretože sa sústredíme zápas po zápase. Budeme rešpektovať súpera tak ako doteraz, ale musíme myslieť aj na seba a na to, čo urobíme."

"Cítia sa s loptou dobre a sú zvyknutí hrať medzi čiarami, takže musíme získavať loptu a rozumne ju využívať. Keď zaútočíme, bude potrebné ich prinútiť hrať inak, ako sú zvyknutí. V jednej štúdii sa uvádza, že na postup potrebujeme 23 bodov a mňa to netrápi. Myslím len na zajtrajší zápas, musíme byť sústredení a mať pozitívnu energiu. Na premýšľanie o zvyšku budeme mať čas," dodal Motta.

"V Lige majstrov chceme skončiť čo najvyššie, ale musíme byť konkurencieschopní pri každej lopte a zdieľať rovnaké myšlienky. Bude dôležité mať hru pod kontrolou. Futbal je v konečnom dôsledku jednoduchý. Jedenásť hráčov útočí a bráni. To je to, čo chcem proti PSV vidieť. Presadzovať sa, pomáhať si navzájom a vracať sa, keď to bude potrebné. Musíme byť pevní, aby sme ubránili našu bránu, ako sme to robili doteraz," uzavrel.