Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Môžeme byť radi, že sme dostali iba päťku, povedal po debakli Strelec

Strelec v súboji proti Celticu.
Strelec v súboji proti Celticu.TASR - Martin Baumann
Útočník Dávid Strelec (23) priznal, že Slovanu Bratislava pri debute v Lige majstrov hrozil ešte vyšší debakel. Slovenský majster prehral v prvom kole elitnej súťaže v Glasgowe so Celticom 1:5. Podľa slovenského reprezentanta môže byť jeho tím rád, že nedostal viac ako päť zásahov. Povedal to krátko po záverečnom hvizde pre Nova Sport.

Celtic - Slovan Bratislava 5:1

Slovan je podľa stávkových kancelárií najväčším outsiderom Ligy majstrov. Hneď na úvod sa ich prognózy potvrdili. "Bol to ťažký zápas. Škoda, že sme nestrelili gól na 1:0 alebo 1:1. V druhom polčase nás rozobrali a môžeme byť radi, že sme dostali len päťku," uviedol Strelec.

Bratislavský klub sa prvýkrát predstavil v hlavnej fáze milionárskej súťaže, predtým sa predstavil len v Európskom pohári majstrov. Slovan utrpel štvorgólovú porážku v pohároch aj v minulej sezóne v kvalifikácii Európskej ligy, keď prehral vonku s Arisom Limassol 2:6. Celtic si naopak pripísal najvyššie víťazstvo v hlavnej fáze Ligy majstrov.

Duel v Celtic Parku mal pre Vladimíra Weissa mladšieho zvláštnu príchuť. Na začiatku svojej kariéry bol na hosťovaní z Manchestru City u veľkého rivala v Rangers. "Veľmi náročný zápas. Je to iný Celtic ako pred niekoľkými rokmi. Škoda, že sme za stavu 0:1 nevyužili naše šance. Súper ukázal veľkú kvalitu a zaslúžil si vyhrať. Keby som využil svoju príležitosť, možno by to bol iný duel. Neurobil som krok a ani nevystrelil," zdôraznil kapitán belasých.

Náprava nebude pre jeho tím jednoduchá. V ďalšom kole privítajú na Tehelnom poli Manchester City, najväčšieho favorita súťaže. "Dostali sme dobrú školu futbalu. Videli sme, ako je to rýchle, aby sme sa vyrovnali takýmto mužstvám. Niečo sme ukázali, ale musíme sa ešte veľmi zlepšiť. Najmä v prechode do útoku," zhodnotil skúsený stredopoliar Juraj Kucka.

"Chlapci nechali na ihrisku všetko. Vieme, čo nás čaká v Lige majstrov, nebude to ľahké. Odnášame si odtiaľto nejaké skúsenosti. Musíme si to užívať spolu s ľuďmi a bojovať," dodal Weiss ml.