Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Môžeme dosiahnuť niečo dobré, hlási Zuberu. Bude na nás, ako to zvládneme, dopĺňa Mak

Zuberu proti APOEL-u.
Zuberu proti APOEL-u.TASR
Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava chce v utorok spečatiť postup do play-off Ligy majstrov, v ktorom sa naposledy predstavil v sezóne 2014/15. Po úvodnej domácej výhre nad cyperským šampiónom APOEL Nikózia 2:0 má dobrú pozíciu pred odvetou. Hlavný tréner Vladimír Weiss st. (59) aj hráči si však uvedomujú, že na doslova horúcej pôde to nebude nič ľahké a musia podať kvalitný výkon.

APOEL - Slovan (utorok, 19:00)

Slovan v úvodnom stretnutí triumfoval vďaka vlastnému gólu srbského stopéra Radosava Petroviča zo 74. minúty a presnému zásahu striedajúceho Róberta Maka v nadstavenom čase. V prípade postupu cez APOEL bude mať istotu účasti minimálne v hlavnej fáze Európskej ligy.

O najprestížnejšiu klubovú súťaž sa v play-off pobije s lepším z dvojice FC Midtjylland - Ferencváros Budapešť (prvý zápas 2:0). Ak vypadne, čaká ho v play-off Európskej ligy víťaz dvojzápasu UE Santa Coloma - FC RFS.

"Som šťastný kvôli celému tímu, pretože v uplynulých dueloch sme predviedli dobré výkony. Verím, že na tejto vlne budeme pokračovať. Sme totiž v dobrej forme a aj teraz dáme do toho maximum, aj keď vieme, že to nebude ľahké. Verím však v náš tím i taktiku, ktorú realizačný tím zvolí. Môžeme dosiahnuť niečo dobré a treba sa o to pobiť priamo na ihrisku," vyhlásil pre klubový web Sharani Zuberu.

Slovan sa v úvodnom súboji 3. predkola mohol oprieť o výbornú divácku kulisu, na Tehelné pole ho prišlo podporiť až 20 404 fanúšikov. Podobná návšteva sa očakáva aj na najväčšom cyperskom štadióne GCP s kapacitou 22 859 divákov. Bratislavčania sa budú musieť vyrovnať aj s počasím, keďže v utorok cez deň by mala teplota v Nikózii atakovať až 39 stupňov a večer by nemala klesnúť pod 30.

"Verím, že vonku dáme gól a postúpime. Máme dobrú defenzívu a výborného brankára. Dobre sa pripravíme aj na horúčavu a búrlivú atmosféru, ktorá nás tam čaká. Počasie bude nepriateľ, ale obrovské teplo bolo aj v Bosne a v Struge," poznamenal hlavný tréner Weiss.

Štatistiky prvého stretu.
Štatistiky prvého stretu.Flashscore

Slovan postúpil do play-off najprestížnejšej klubovej súťaže naposledy v sezóne 2014/15. Vtedy v 3. predkole vyradil moldavský Šeriff Tiraspoľ, pred bránami skupiny napokon stroskotal na bieloruskom BATE Borisov. Belasí sa v minulosti stretli v 3. predkole LM aj s APOEL-om. V ročníku 2011/12 slovenský zástupca neprešiel cez Cyperčanov po výsledkoch 0:0 a 0:2.

Mužstvo trénera Weissa st. nezvládlo pred rokom práve tretiu prekážku - izraelský klub Maccabi Haifa (1:2, 1:3). Hráči si teraz veria na postup. "Do odvety sme chceli ísť s čo najlepším výsledkom, čo sa podarilo. Teraz už bude na nás, ako to zvládneme," dodal Mak, ktorý sa v prvom zápase prezentoval krásnym gólom.