Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Možní súperi slovenských klubov v Európe: Celje strelilo päť gólov, favorizovaný Šerif zaváhal

Matko je hlavnou ofenzívnou zbraňou Celje.
Matko je hlavnou ofenzívnou zbraňou Celje.Profimedia
Prvé predkolá európskych pohárových súťaží sa naplno rozbehli. Slovan Bratislava a Ružomberok potešili priaznivcov víťazstvami, o postup v rámci Ligy majstrov a Európskej ligy však musia zabojovať v budúcotýždňových odvetách. Zaujímavé to však bolo aj v iných zápasoch, ktoré sa týkajú slovenských zástupcov v pohároch.

Flora Talin - Celje 0:5

Ak Slovan cez Strugu postúpi, v 2. predkole milionárskej súťaže s najväčšou pravdepodobnosťou narazí na slovinského majstra, ktorý na ihrisku Talinu súpera doslova "roztrhal" piatimi zásahmi a ďalšiu fázu má prakticky vo vrecku. Nepochybne by išlo o atraktívny duel, pretože oba kluby v lete rokovali o prestupe kanoniera Aljoša Matka. Sám hráč chcel zamieriť do Bratislavy, všetko bolo dohodnuté, ale situácia údajne uviazla na mŕtvom bode. Matko proti Talinu otvoril v 7. minúte skóre, v prvom dejstve nepremenil penaltu a opäť tak preukázal svoju nebezpečnosť.

Celje súpera k ničomu nepustilo.
Celje súpera k ničomu nepustilo.Flashscore

Dinamo Minsk - Pjunik Jerevan 0:0

Futbal je však nevyspytateľný a môže sa stať, že slovenský šampión dobre rozbehnutý dvojzápas v Lige majstrov nezvládne. V takom prípade by putoval do 2. predkola Konferenčnej ligy, kde sa stretne s jedným z dvojice Minsk - Jerevan. V prvom zápase na neutrálnej pôde bez divákov gól nepadol a tak všetko ostáva otvorené.

Aktobe - Sarajevo 0:1

O cennom víťazstve hostí rozhodol až v 90. minúte ghanský útočník Francis Kyeremeh. Sarajevo je o krok bližšie k postupu do 2. predkola Konferenčnej ligy, v ktorom nastúpi víťaz tohto dvojzápasu proti Spartaku Trnava. Andeli začnú vonku a odveta sa uskutoční na Štadióne Antona Malatinského. 

Šerif Tiraspoľ - Zira 0:1

V súboji klubov z Moldavska a Azerbajdžanu uspel najtesnejším rozdielom tím Ziry. Aj v tomto prípade sme víťazný gól videli až na konci stretnutia, presnejšie v 88. minúte, keď sa presadil Gruzínec Davit Volkovi. Favoritom však stále ostáva Šerif, ten počas skupinovej fázy LM v sezóne 2021/22 vyhral nad Realom Madrid dokonca na štadióne Santiago Bernábeu. Postupujúci sa v 2. predkole Konferenčnej ligy stretne s Dunajskou Stredou.

Čo sa týka Ružomberčanov, tí nemuseli sledovať nikoho. V prípade postupu do 2. predkola Európskej ligy narazia na favorizovaný Trabzonspor z Turecka. Ak vypadnú s Tobolom Kostanaj, čaká na nich v 2. predkole Konferenčnej ligy švajčiarsky St. Gallen.