Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Musíme si vážiť výsledok, ideme bojovať o play-off, hlási tréner Weiss

Barseghjan sa postaral o víťazný moment súboja.
Barseghjan sa postaral o víťazný moment súboja.TASR
Tehelné pole zažilo ďalší z magických európskych večerov. Bratislavský Slovan predviedol skúsený výkon a po víťazstve 2:0 s APOEL-om Nikózia si vezie do odvety na Cyprus dvojgólový náskok. Belasí tak majú play-off v Lige majstrov na dosah. Triumf hodnotil pri mikrofóne STVR tréner Vladimír Weiss st. (59).

Slovan Bratislava - APOEL Nikózia 2:0

Dlho sa hralo bez gólov. Potrebná bola trpezlivosť, ktorú Slovan predviedol v každom ohľade. Svoju prevahu pretavil do vytúženého gólu v 74. minúte. Po individuálnej akcii si strelil zblízka vlastný gól brániaci Petrovič. Celú situáciu kontroloval niekoľko minút systém VAR, ale nakoniec Tehelné pole vybuchlo radosťou. 

"Ťažký zápas so súperom, ktorý je veľmi silný s loptou, čo aj dokázal. Síce si nevypracoval mimoriadnu šancu, boli sme disciplinovaní, trpezliví. Hovoril som, že okolo sedemdesiatej minúty sa to bude lámať. Zlomilo sa to až v 90. minúte či v nadstavení, predtým perfektná akcia Tigrana a vlastný gól."

Najzaujímavejšie štatistiky duelu.
Najzaujímavejšie štatistiky duelu.Flashscore

"Dobrý výsledok, všetko je otvorené. Musíme byť rozumní, bojovať ako o život. Kvalitu majú. Čaká nás tam také publikum, aké sme dnes mali my tu. Som spokojný, ideme bojovať o play-off," vyriekol šéf belasej lavičky.

Vypredaný štadión bratislavského Slovana sa mohol radovať aj skôr než v záverečnej pätnásťminútovke, no viaceré šance zostali nevyužité. "Mali sme veľké príležitosti. Strelo čistú, Vlado strelu, ktorá trafila brankára, a potom Robo strelil fantastický gól, aj tá Tigranova akcia... Tri-štyri vyložené šance sme nedali, normálne ich dávame. Nemôžeme mať veľké oči. Musíme si vážiť výsledok s veľkým súperom. Hráči dreli."

Gólová radosť Barseghjana.
Gólová radosť Barseghjana.TASR

"Hovoril som im na príprave, že nechceme dostať gól. Cez polčas som ich vyzýval k trpezlivosti, že sa presadíme a zlomíme to. Striedajúci hráči priniesli oživenie," pokračoval Vladímir Weiss st.

Pečať rezultátu dal striedajúci Róbert Mak, ktorého poslal tréner Weiss na trávnik v 79. minúte. Bola to vydarená zmena. V tretej nadstavenej minúte napriahol Mak spoza šestnástky a exportnou ranou k ľavej žrdi nedal brankárovi Belecovi žiadnu šancu.

"Fantastický Robo. Samozrejme, bol smutný, že nehral od začiatku. Vysvetlil som to jemu, ale aj celému mužstvu na príprave. Povedal som, že toto je zápas aj za zásluhy za tri roky, čo som tu. Robo je veľký hráč. Prišiel, potvrdil kvalitu a zmenil výsledok. Fantastický gól, tak to má byť. Zaslúži si hrať, ale to aj Tigran, Vlado, Marko... Bohužiaľ, musia to prijať, hrať môžu jedenásti," reagoval na prekvapivé vynechanie slovenského reprezentanta zo základnej zostavy 59-ročný lodivod.

Belasí majú pred sebou voľný víkend, keďže už skôr si odložili stretnutie 3. kola Niké ligy so Skalicou. Môžu sa tak naplno sústrediť a pripravovať na odvetu s APOEL-om Nikózia. Tá je na programe v utorok od 19:00.

"Na teplo sme zvyknutí, už sme hrali zápasy v 38 stupňoch, naposledy v Struge. Nebude to výhovorka. Majú kvalitu, budeme musieť byť pozorní v defenzívne. Aby sme postúpili, musíme streliť gól," uzavrel hodnotenie Vladimír Weiss starší.