Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Muž zápasu na Tehelnom poli cíti stále limity. Foden zložil fanúšikom kompliment

Phil Foden so spoluhráčmi prežili na Tehelnom poli vydarená a prakticky bezproblémový večer.
Phil Foden so spoluhráčmi prežili na Tehelnom poli vydarená a prakticky bezproblémový večer.JOE KLAMAR / AFP
Veľký podiel na hladkom víťazstve futbalistov Manchestru City nad Slovanom Bratislava (4:0) v 2. kole hlavnej fázy Ligy majstrov mal Phil Foden. Dvadsaťštyriročného ofenzívneho stredopoliara vyhlásili za najlepšieho hráča utorňajšieho zápasu, v ktorom strelil druhý gól dominujúcich hostí a pridal asistenciu na štvrtý presný zásah Jamesa McAteeho (21).

Slovan Bratislava - Manchester City 0:4

Foden po Eure 2024, v ktorom Anglicko postúpilo až do finále, ochorel a vynechal úvod sezóny Premier League. Jeho rýchly návrat do formy potrebujú Citizens ako soľ obzvlášť po tom, ako im vypadli pre zranenia ďalší kľúčoví hráči Kevin De Bruyne a Rodri. Foden sa úlohy lídra tímu zhostil na výbornú.

Na Tehelnom poli sa cítil ako ryba vo vode, hýril pohybom a v 15. minúte umiestnenou strelou k žrdi prekonal Dominika Takáča. Napokon strávil na ihrisku 78 minút, počas ktorých predviedol niekoľko ďalších skvelých ofenzívnych manévrov.

"Mal som viac šancí na skórovanie, ktoré zostali nevyužité. Aj ako mužstvo sme mohli zvíťaziť vyšším rozdielom, ale sme spokojní. Sme radi, že sme vyhrali 4:0," citovala AFP najlepšieho hráča uplynulej sezóny anglickej najvyššej súťaže, v ktorej prispel k zisku štvrtého majstrovského titulu City za sebou.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Foden iba druhýkrát v tomto ročníku nastúpil v základnej zostave. "S výkonom som veľmi spokojný. Viem, že stále môžem popracovať na viacerých veciach, ale celkový dojem z tohto zápasu mám dobrý. Začiatok sezóny bol pre mňa problémový, o to viac si vážim, že som pomohol mužstvu gólom. Stále však cítim určité limity," povedal pre TNT Sports.

Reprezentant Albionu priznal, že ho uchvátila atmosféra na vypredanom Tehelnom poli. Fanúšikovia Slovana aj za nepriaznivého stavu stále povzbudzovali svoj tím a jeho hráčov na konci odmenili potleskom v stoji. "V Bratislave sme boli prvýkrát a bolo to úžasné, atmosféra bola výborná. Ľudia sa zabávali a stále spievali chorály," dodal Foden, ktorý dal v minulej sezóne 27 gólov vo všetkých súťažiach.

Foden a jeho štatistiky proti Slovanu.
Foden a jeho štatistiky proti Slovanu.Opta by StatsPerform/Profimedia/MICHAL FAJT,ZOSPORTU.SK

Po bezgólovej remíze s Interom Miláno si Citizens pripísali prvé víťazstvo v Lige majstrov, ktorú vlani vyhrali a aj tento rok majú najvyššie ambície. Najbližšie sa 23. októbra predstavia doma proti Sparte Praha, ktorá má na konte rovnako štyri body.