Na oboch stranách barikády. Šesť hráčov, ktorí si obliekali dresy finalistov Ligy majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na oboch stranách barikády. Šesť hráčov, ktorí si obliekali dresy finalistov Ligy majstrov

Hakimi si vyskúšal hosťovanie v Borussii.
Hakimi si vyskúšal hosťovanie v Borussii.AFP
Rivalita medzi Realom Madrid a Borussiou Dortmund určite nie je na najvyššej úrovni, ich najväčšie strety sa odohrali až v posledných rokoch. Existuje tak niekoľko hráčov, ktorí obliekali dresy oboch tímov. Flashscore Správy sa na nich pozreli bližšie.

Jude Bellingham

Angličan, ktorý bol nedávno vyhlásený za hráča sezóny v La Lige, momentálne patrí k najhorúcejším želiezkam európskeho futbalu. Teraz sa môže tešiť na svoje prvé finále Ligy majstrov, navyše v rodnej krajine a vo farbách Realu Madrid, s ktorým už vyhral španielsku ligu a Superpohár. Do kádra Los Blancos prišiel práve z Borussie Dortmund, kde strávil tri sezóny a vyhral tamojší pohár.

Reinier Jesus

Brazílčan je asi najmenej známym hráčom na tomto zozname. V súčasnosti ešte stále patrí Realu, hoci sezónu 2023/24 strávil na hosťovaní v talianskom Frosinone, ktoré vypadlo do Serie B. V minulom ročníku hosťoval v Girone a dva roky strávil na hosťovaní aj v Borussii.

Achraf Hakimi

Marocký reprezentant, semifinalista posledných majstrovstiev sveta, je produktom mládežníckej akadémie Realu. V súčasnosti pôsobí v PSG, kde je už tri sezóny. Do Paríža prišiel z Interu. Dva súťažné  ročníky strávil v Dortmunde, kde v roku 2019 vyhral nemecký Superpohár a dostal sa do povedomia širokej verejnosti. Dva roky predtým vyhral s Realom španielsky Superpohár.

Nuri Sahin

Turecko-nemecký reprezentant sa nedokázal naplno presadiť v španielskej metropole, kde si v sezóne 2011/12 pripísal len štyri štarty. Pod Mourinhom vyhral La Ligu a Superpohár.

Lepšie sa mu darilo v Dortmunde, odohral tam celkovo 11 sezón rozdelených do troch období, raz vyhral Bundesligu i pohár, dvakrát Superpohár a bol vicemajstrom Európy. V súčasnosti je asistentom trénera Edina Terziča práve v Borussii, takže spolu s Bellinghamom budú vo finále jedinými z tohto zoznamu.

Christoph Metzelder

Nemecký obranca strávil v Madride tri sezóny, v ktorých odohral len malú časť. Na konte má však jeden ligový titul a Superpohár. Predtým bol sedem rokov členom Die Borussen, kde bol dôležitým článkom mužstva a získal bundesligový titul.

Metzelder vo farbách Realu v zápase proti Borussii.
Metzelder vo farbách Realu v zápase proti Borussii.AFP

Flavio Conceiçao

Brazílčan, ktorý prišiel do Madridu z Deportiva La Coruňa, strávil na Estadio Santiago Bernabéu tri sezóny a získal dva tituly v La Lige a jeden Superpohár. Z klubu odišiel do Borussie, tam však odohral iba ročník 2003/04, potom zamieril do Turecka, kde hral za Galatasaray