Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na Slovan čaká veľmi veľa práce. Takáč nevedel čo robiť a ako sa cítiť

Slovan zaznamenal obrovský úspech.
Slovan zaznamenal obrovský úspech.TASR
Postupom do ligovej fázy Ligy majstrov zaznamenal Slovan Bratislava obrovský úspech nielen pre klub, ale aj pre celý slovenský futbal. Je jasné, že do hlavného mesta prídu súperi najzvučnejšieho mena.

Belasí v stredajšej odvete play-off proti Midtjyllandu najskôr vyhrávali 1:0, následne prehrávali 1:2, aby v závere otočili skóre na konečných 3:2 a Tehelné pole explodovalo obrovskou radosťou.

"Ešte neviem čo mám povedať. Nechápem tomu, čo sa stalo. Boli sme ako jeden, aj keď to bolo nesmierne ťažké. Prehrávali sme, ale potom sme to otočili. Toto je tímový duch Slovana. Pracovali sme veľmi tvrdo a teraz si to chceme užiť, tešiť sa z toho, čo sme dokázali," rozprával dvojgólový hrdina Marko Tolič pre Nova Sport.

Slovan Bratislava - Midtjylland 3:2

Ďalší skvelý výkon podal brankár Dominik Takáč, ktorý chytil viaceré tutovky. "Stále neverím tomu, čo sa nám podarilo. Naozaj nemám slov. Nerozumiem tomu, že sme otočili takýto zápas. Takýto nával emócií som stále nemal. Nevedel som, ako sa mám cítiť. Keď rozhodca odpískal koniec, tak som mu neveril a nevedel som, čo robiť," tvrdí.

Kapitán Vladimír Weiss radí postup so Slovanom do ligovej fázy milionárskej súťaže v rámci klubovej kariéry na úplný vrchol. Síce neprezradil, čo je ten úplne najvyšší stupienok, ale logicky sa dá hovoriť o MS 2010 v Juhoafrickej republike.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

"Je to niečo neuveriteľné. Na začiatku sezóny by sme to asi nepredpovedali, ale od zápasu k zápasu sme sa cítili lepšie, viac sme si verili. Ja som bol po tomto stretnutí psychicky veľmi vyčerpaný. Bol tam tlak, tak veľmi som chcel toto dosiahnuť pre všetkých v klube aj okolo neho. Všetci sme si to priali, ale ten tlak bol naozaj obrovský. Nechcel som ho preniesť na kabínu. Pre mňa je to najväčší úspech na klubovej úrovni," prezradil.

Na Slovan teraz čaká veľmi veľa práce aj mimo futbalového ihriska. "Hneď ráno si k tomu musíme sadnúť, pozrieme sa na možnosti, ale zároveň nemôžeme poľaviť ani v Niké lige, nič nám nemôže ujsť. Ak bude možnosť, tak mužstvo doplníme tak, aby sme dôstojne reprezentovali Bratislavu a celé Slovensko. Nečaká nás nič jednoduché, ale zároveň sa na toto obdobie teším," podotkol generálny riaditeľ Ivan Kmotrík.