Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nadváha a burger po zápase. Galatasaray vyradil Ndombélého, Tottenhamu ho vrátiť nemôže

Ndombélé na tréningu.
Ndombélé na tréningu.AFP
Že sú podmienky v tureckom futbale voľnejšie a neexistuje prísna disciplína? Omyl... Vedenie Galatasarayu Istanbul vyradilo niekdajšieho bývalého francúzskeho reprezentanta Tanguya Ndombélého (26) z kádra pre nadváhu a porušenie pravidiel životosprávy. Nadobro sa zbaviť defenzívneho stredopoliara, ktorý k nim prišiel v lete na hosťovanie z Tottenhamu, však nebude také jednoduché.

Ndombélé si získal kredit ako neústupný defenzívny štít v strede poľa. Koniec koncov, Tottenham zaňho pred štyrmi rokmi zaplatil Lyonu 62 miliónov eur, čo z neho dodnes robí najdrahší nákup v histórii londýnskeho klubu. Ndombélé je však rovnako neoblomný aj v živote. Keď mu vedenie "žlto-červených" pri jeho príchode dalo podmienku, že schudne zo svojich 82 kilogramov na 75, veľkú vedu si z toho nerobil.

Trénerovi Okanovi Burukovi, bývalému hráčovi Interu Miláno, s ním došla trpezlivosť po nedávnom zápase Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. Ndombélé odohral záverečných 11 minút a bolo to dosť možno jeho posledné vystúpenie v drese tureckého veľkoklubu. Po zápase naštval Buruka, keď si v hoteli objednal hamburger s hranolkami a sladkú limonádu.

Odvtedy bol Francúz oficiálne mimo hry so svalovým zranením, skutočný dôvod jeho absencie odhalili noviny Fotospor. Zároveň má už dlhší čas problémy so svojou váhou a fanúšikovia "Spurs" zmenili jeho prezývku "Ndomballer" na nelichotivú "Ndombelly" (vo voľnom preklade bruchatý Ndombélé). Veď Guingamp ho pre tento problém vyradil z kádra už v 17 rokoch....

Za Tottenham odohral poriadne len dve sezóny, v polovici tretej ho klub poslal na hosťovanie do Lyonu, odkiaľ predtým prišiel. Posledný ročník strávil Ndombélé v Neapole, ktorému pomohol k titulu.

Teraz by Galatasaray rád poslal problémového hráča späť do Anglicka, ale podľa webu The Athletic sa to nepodarí. Tvrdí totiž, že Tottenham dal do Ndombélého ročnej zmluvy o hosťovaní klauzulu, že sa nemôže predčasne ukončiť.

Klub dokonca pre hráča pripravil špeciálny diétny program, aby schudol, navyše spolupracuje s osobným trénerom. Všetko márne... Schudol len dve kilá, jeho percento telesného tuku sa vraj pohybuje okolo 20 %, čo je viac, ako je priemer bežnej populácie, nehovoriac o profesionálnych športovcoch. Ndombélé nazbieral v štyroch ligových štartoch za Galatasaray len 86 minút a viac ich pravdepodobne nepridá.