Liga majstrov: Najlepšia noc v živote. Nedokážem to vyjadriť slovami, raduje sa Bellingham

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najlepšia noc v živote. Nedokážem to vyjadriť slovami, raduje sa Bellingham po triumfe v LM

Bellingham sa na anglickej pôde dočkal veľkého úspechu.
Bellingham sa na anglickej pôde dočkal veľkého úspechu.TASR
Jude Bellingham (20) po vyhratom finále Ligy majstrov žiaril šťastím. Angličan povedal, že táto chuť slávy s Realom Madrid bola najlepšou nocou jeho života. Španielsky veľkoklub si triumfom nad Dortmundom zabezpečil rekordné 15. prvenstvo v súťaži.

Reprezentant Anglicka bol najmä počas prvého polčasu finálovej bitky pod herným tlakom svojho bývalého klubu. V jeho rodnej krajine a na slávnom štadióne Wembley však Real opäť raz našiel spôsob, ako v Lige majstrov zvíťaziť.

Carvajal otvoril skóre hlavičkou po rohovom kope Kroosa, potom práve Bellingham prihral Viníciusovi Júniorovi, ktorý strelou k vzdialenejšej žrdi rozhodol o výhre madridského celku nad Borussiou.

Dortmund - Real Madrid 0:2

"Vždy som sníval o tom, že budem hrať v týchto zápasoch. Prechádzate si životom a je toľko ľudí, ktorí hovoria, že nemôžete robiť určité veci. Držal som sa, kým som sa nezbadal mamu a otca. Bol tam aj môj brat, ktorému sa snažím byť vzorom. Nedokážem to vyjadriť slovami. Najlepšia noc v mojom živote," vravel po úspechu Bellingham.

"Musím byť úprimný, v prvom polčase boli lepším tímom. Mohli viesť o dva alebo tri góly, ale je to len o charaktere. Real sa môže vrátiť a uloviť vás," prezradil Angličan pre DAZN.

Stredopoliar vzdal hold svojmu bývalému klubu z Dortmundu, ktorý pri jeho ceste na vrchol zohral veľkú úlohu. "Obrovský rešpekt k obom tímom. Klub, v ktorom som teraz, je pre mňa rovnako výnimočný ako môj bývalý klub," priznal.

"Bez Borussie by to nebolo možné. Vždy jej budem vďačný a budem k nej mať úctu za to, čo pre mňa urobila," dodal.