Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najlepšie zákroky, aké kedy od Rayu videl. Arteta po remíze s Atalantou chválil svojho gólmana

Raya pomohol Arsenalu získať bod.
Raya pomohol Arsenalu získať bod.Alessandro Garofalo / Reuters
Manažér Arsenalu Mikel Arteta (42) vyzdvihol svojho brankára Davida Rayu (29) po tom, čo Španiel zázračným dvojitým zákrokom zabezpečil jeho tímu bezgólovú remízu na pôde Atalanty vo štvrtkovom zápase Ligy majstrov.

Atalanta - Arsenal 0:0

Ak by Raya v 51. minúte nevychytal penaltu Matea Reteguiho a potom zázrakom nezachytil dorážku toho istého hráča, Arsenal mohol začať svoje zápasy v skupine nepríjemnou prehrou.

"V tom momente som bol svedkom dvoch najlepších zákrokov, aké som kedy vo svojej kariére od Davida videl," povedal Arteta. "Ak nemôžete vyhrať, musíte brať bod. Začali sme dobre, potom sme stratili kontrolu a boli sme veľmi nedôslední. V obrane sme sa až na tú penaltu nenatrápili."

Kouč Atalanty Gian Piero Gasperini bol rovnako v úžase. "Je ako mačka. Prvý zákrok bol dobrý, ale ten potom neuveriteľný. Brankár bol kľúčový," povedal taliansky kouč.

Raya bol po zápase skromný a povedal, že mal šťastie, takisto vzdal hold trénerovi brankárov Arsenalu Iñakimu Cañovi, s ktorým konzultoval, kým VAR kontroloval penaltové rozhodnutie.

"Dlho sa rozhodovalo, či to bola penalta, takže som sa rozhodol ísť bokom a išiel som sa porozprávať s trénerom brankárov o tom, kam ísť a kam nie. Veľmi mi pomohol v každom aspekte, takže mu patrí uznanie," prezradil.

Arteta nebol s výkonom svojich zverencov príliš spokojný, keďže proti víťazovi Európskej ligy z minulej sezóny neukázali takmer žiadnu útočnú hrozbu. "Mali sme chvíle s loptou, ale nikdy sme sa nedostali do prevahy alebo nebezpečenstva. Prvých 25 minút sme ich prístup čítali naozaj dobre. Potom sme stratili kontrolu nad hrou," vyjadril sa.