Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niektorí musia pridať, ale hrá sa na postup, hovorí Weiss. Slovan proti Celje aj s posilami?

Weiss hodnotil zápas proti Struge.
Weiss hodnotil zápas proti Struge.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava splnili cieľ a postúpili z 1. predkola Ligy majstrov. Po domácej výhre 4:2 uspeli v stredu aj v Ohride a idú ďalej. Ich súperom bude slovinský majster NK Celje.

Tréner Vladimír Weiss st. v hodnotení pre klubový web belasých konštatoval, že aj keď je spokojný s postupom, tak by chcel, aby jeho mužstvo hralo lepšie: "V kvalifikácii Ligy majstrov sa hrá na postup. Pricestovali sme s cieľom uhrať dobrý výsledok, s čím som spokojný. Počasie bolo veľmi náročné, na čo sme sa pripravovali. Skrátili sme predzápasový tréning i rozcvičku, šetrili sme sily na každú minútu," povedal.

Struga - Slovan Bratislava 1:2

"Hneď v úvode sme dali veľmi dôležitý gól pre ďalší vývoj, potom sme hru kontrolovali. Na konci sme však zbytočne inkasovali, čo sme nechceli. Aj striedajúci hráči by mali do zápasu vstúpiť lepšie. Prišli sme, vyhrali, postúpili, to bolo motto. Prvé kvalifikačné kolo je pre nás vždy najťažšie, toto nebolo až také ťažké ani dramatické ako v minulosti," pokračoval Weiss.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Slovan strelil v dvojzápase šesť presných zásahov, pri polovici bol kapitán Vladimír Weiss ml. (2+1) a Dávid Strelec s bilanciou 0+3 prispel v podstate na štyri, keďže po jeho akcii si dala Struga vlastný gól.

"So súperom, s ktorým bolo našou povinnosťou postúpiť, sme si to kontrolovali. Vyhrali sme, s čím som spokojný, no samozrejme, vieme hrať lepšie a niektorí musia pridať, ďalší zase oddýchnuť a rozložiť sily, pretože ďalej to bude ešte náročnejšie," uvedomuje si tréner tímu z hlavného mesta.

Teraz jeho tím narazí na Celje: "Budeme chcieť hrať rozumne. Súpera sme sledovali, na jeho včerajšom zápase bol asistent Ľuboš Benkovský. Prvý zápas bude veľmi dôležitý, budeme v ňom chcieť uhrať taký výsledok, aký nám dá šancu na odvetu a na postup. Naším cieľom bude prejsť ďalej, ale už nás čaká iný kaliber," tvrdí Weiss.

Existuje pravdepodobnosť, že o týždeň budú môcť belasí počítať s novým hráčom, alebo aj dvomi. "Dopísaný na súpisku bude Dominik Takáč a do prvého zápasu by sa mohli dotiahnuť jeden alebo dva prestupy," povedal v priamom prenose Sport TV riaditeľ pre medzinárodné vzťahy Róbert Vittek.