Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Noc plná rekordov v Mníchove. Do histórie sa zapísali Bayern, Kane i Müller

Harry Kane prežil večer ako z ríše snov.
Harry Kane prežil večer ako z ríše snov. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Frank Hoermann / SVEN SIMON
Harry Kane (31) strelil v utorok štyri góly a po strhujúcom výkone doviedol Bayern Mníchov k demolácii Dinama Záhreb 9:2. Nemecký klub vytvoril rekord v počte zásahov jedného tímu v zápase Ligy majstrov.

Bayern Mníchov - Dinamo Záhreb 9:2

Bayern udrel trikrát v prvom polčase, pričom Kane premenil v 19. minúte penaltu. Neskôr sa stal s 33 gólmi najlepším anglickým strelcom v histórii európskych pohárov, čím prekonal Waynea Rooneyho. Angličan sa zároveň stal prvým hráčom, ktorý v pohárovej Európe zaznamenal hetrik z penalty. 

Duel sa skončil druhým najvyšším gólovým rozdielom v histórii najprestížnejšej klubovej súťaže na starom kontinente. Rekord držia Liverpool a Real Madrid s triumfami 8:0. Súboj z roku 2016, v ktorom Borussia Dortmund zdolala Legiu Varšava 8:4, je rekordným v počte presných zásahov v jednom strete miliónovej súťaže. 

"Je to prvýkrát, čo som mal tri penalty v jednom zápase. Bol to pre mňa iný pocit, ale streliť štyri góly je fantastické. Pomôcť tímu akýmkoľvek spôsobom je dôležité. Či už sú to pokutové kopy alebo klasické zakončenia, beriem všetko. Bol to pre nás skvelý večer," vravel po záverečnom hvizde spokojný hrdina Harry Kane.

Bavorský klub v minulom ročníku na domácej a medzinárodnej scéne nezískal žiadnu trofej, túžba vrátiť sa na popredné priečky je preto obrovská. "Každý tu má čo dokazovať a v tomto štýle sme začali sezónu. Spôsob, akým tréner chce, aby sme tlačili a boli intenzívni s loptou aj bez nej, je dôležitý. Vieme, že s kvalitou, ktorú máme, môžeme dominovať," odhodlane dodal zakončovateľ z Britských ostrovov. 

V 33. minúte sa po skvelej asistencii Jamala Musialu presadil Raphael Guerreiro. O päť minút neskôr pridal ďalší gól Michael Olise. Dovtedy do vlastnej šestnástky zatlačení Chorváti sa na chvíľu spamätali, keď využili nedôsledné bránenie súpera a presnými zásahmi Bruna Petkoviča a Takuya Ogiwaru si vykresali iskierku nádeje. 

To však trvalo krátko, pretože Bayern, ktorý má možnosť dostať sa do domáceho finále, okamžite zvýšil tempo a v rozpätí štyroch minút konkurentovi opäť výraznejšie odskočil. Nový rekord stanovil aj Thomas Müller. Svojím 152. vystúpením v Lige majstrov za jeden klub prekonal Xaviho, ktorému patrilo prvenstvo vďaka ére v Barcelone