Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nový formát Ligy majstrov núti kluby vyhrávať, hovorí Simeone

Simeone sledoval, ako jeho tím v závere zápasu strhol víťazstvo na svoju stranu.
Simeone sledoval, ako jeho tím v závere zápasu strhol víťazstvo na svoju stranu.Violeta Santos Moura / Reuters
Nový formát Ligy majstrov núti kluby ísť za víťazstvom, povedal tréner Atlética Madrid Diego Simeone (54) po tom, čo jeho tím vo štvrtok vybojoval tri body v súboji s Lipskom až v úplnom závere.

Atlético Madrid - Lipsko 2:1

Milionárska súťaž ponúka v tejto sezóne namiesto skupinovej fázy ligovú, v ktorej 36 tímov odohrá po osem zápasov, pričom prvých osem celkov v tabuľke postúpi priamo do osemfinále. Ďalších 16 tímov vstúpi do play-off.

"Tento formát nás núti vyhrávať. Dnes je remíza málo platná... ak nedokážeme triumfovať, budeme musieť z toho niečo vyťažiť,"  povedal Simeone pre Movistar po domácom víťazstve 2:1 v úvode ročníka.

"Som úplne spokojný, zápas bol veľmi dobrý. To isté by som povedal aj v prípade remízy. Zápas sme odohrali rôznymi spôsobmi a s rôznymi hráčmi. Zverenci to interpretovali dobre a máme potrebné víťazstvo. Stalo sa to, čo sme si predstavovali. Kontrolovali sme 80 % stretnutia," doplnil.

Atlético, ktoré je v tejto sezóne vo všetkých súťažiach zatiaľ bez prehry, pocestuje 2. októbra na ďalší zápas Ligy majstrov do portugalskej Benficy.