Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oslabená Barcelona nestačila na Monako, Flick si z duelu berie pozitíva

Flick prehral svoj prvý súťažný zápas na lavičke Barcelony.
Flick prehral svoj prvý súťažný zápas na lavičke Barcelony.Manon Cruz / Reuters
Tréner Barcelony Hansi Flick (59) uviedol, že sa neobáva o výkon svojich zverencov. Katalánsky klub podľahol aj vďaka oslabeniu Monaku v Lige majstrov.

Monako využilo svoju početnú výhodu po tom, čo bol barcelonský obranca Eric García vylúčený už v 11. minúte. Góly Maghnesa Aklioucheho a Georgea Ilenikhena zabezpečili kniežatám triumf nad slávnym súperom.

Flick, ktorý priviedol Barcelonu k päťzápasovej víťaznej sérii v španielskej La Lige, zostal po svojej prvej prehre vo funkcii pozitívny a vyzval svojich hráčov, aby sa tešili na nadchádzajúce zápasy.

"Červená karta úplne zmenila zápas, ale vidím pozitíva. Snažili sme sa brániť ako tím a útočiť ako tím. Mali sme šance, ale oni si zaslúžili vyhrať," povedal novinárom.

Monako - Barcelona 2:1

"Povedal som zverencom, aby zdvihli hlavy, pretože sú sklamaní, ale musíme sa sústrediť na nedeľu (zápas na pôde Villarrealu). Je čas na regeneráciu. Máme hráčov, ktorí odovzdali viac ako 100 percent, každý sa v tejto situácii snažil vydať zo seba maximum. Som naozaj hrdý na tento tím, ale musíme sa zmieriť s tým, ako sme dnes prehrali."

Barcelona si oživila trpké spomienky na minulú sezónu, keď vypadla vo štvrťfinále Ligy majstrov a prehrala s Parížom St Germain 1:4 po tom, čo obranca Ronald Araújo dostal červenú kartu. Flick odmietol, že Katalánci sa v LM trápia a povedal, že je optimistický, pokiaľ ide o ich šance v súťaži, ktorú naposledy ovládli v roku 2015.

"Vidíte túto situáciu s červenou kartou po 11 minútach, zmenilo to náš zápasový plán, musíme to akceptovať, to sa stáva," povedal bývalý lodivod Bayernu Mníchov. "Sme však dostatočne silní na to, aby sme odohrali dobrú Ligu majstrov, čaká nás sedem zápasov a myslím si, že veľa stretnutí vyhráme."

Barcelona najbližšie hostí Young Boys v druhom zápase ligovej fázy.