Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oslabený Slovan uhral v Slovinsku vďaka Takáčovi remízu, pred odvetou je všetko otvorené

Aktualizované
Slovan si do domácej odvety vezie remízu 1:1.
Slovan si do domácej odvety vezie remízu 1:1.TASR
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali na ihrisku slovinského NK Celje 1:1 v prvom zápase druhého predkola Ligy majstrov. Belasí hrali od 31. minúty bez stredopoliara Kyriakosa Savvidisa (29), ktorý dostal po faule červenú kartu. Odveta je na programe v utorok 30. júla o 20:30 v Bratislave.

Celje - Slovan Bratislava 1:1

Prvýkrát po príchode z Trnavy nastupuje v bráne belasých Dominik Takáč. Prekvapením v základnej zostave je na ľavej strane Zuberu. Ofenzívny futbalista Barseghjan je po zdravotných problémoch aspoň na striedačke, kde sa nachádza aj čerstvá posila Mustafič.

V 4. minúte sa Kučys na hranici pokutového územia chcel dostať k lopte za obranu, skôr tam bol Takáč, ale jeho noha vystrelila vysoko, takmer do hlavy súpera, aj keď hrací predmet odkopla, takže videl žltú kartu. Následný priamy kop využil Luka Bobičanec na otvorenie skóre. Prudko podstrelil múr a trafil presne k žrdi - 1:0.

Išlo o prvú strelu na bránu v stretnutí. Vzápätí sa Matko po rýchlom brejku ocitol prakticky sám na päťke, skvele sa s ním v poslednej chvíli vrátil Bajrič. Slovan každopádne dokázal vyrovnať veľmi rýchlo. V 11. minúte Mak prihral na Weissa a aj keď sa kapitán hostí vytlačil, tak pätou našiel v malom vápne Dávida Strelca, ktorý cez obrancu trafil presne k žrdi - 1:1.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Aktívny úvod z oboch strán sa postupom času mierne upokojil a tímy sa dostávali menej do zakončení. V 30. minúte však prišiel veľký problém pre bratislavský tím. Kyriakos Savvidis sklzom v strede poľa fauloval súpera a videl žltú kartu. Hlavný rozhodca si všetko išiel pozrieť cez VAR, rozhodnutie zmenil na červený trest.

Tesne pred koncom úvodného polčasu sa Celje tešilo z druhého gólu. Takáč vyrazil veľmi nepríjemný pokus Pišeka pred sebou a dobre postavený Matko zblízka od brvna napol sieť, lenže pre ofsajd sa skóre nemenilo. Kvešič už v nadstavení dostal výborný pas pred Takáča, lopta mu odskočila, čo slovenský gólman využil.

Do kabín sa išlo za nerozhodného stavu. Celje začalo druhé dejstvo aktívne, no nedostávalo sa do šancí. Zmeniť to chcel v brejku dvoch proti jednému Kučys, avšak pri lopte za obranu bol skôr Takáč. Ten nemal nárok na výborne umiestnenú strelu Pišeka z hranice pokutového územia, znova tomu predchádzal ofsajd.

V záverečnej štvrťhodine hry si Weiss pýtal po súboji v pokutovom území penaltu za ruku, tú rozhodca England nenariadil. Posledné minúty absolvoval aj navrátilec po zranení Barseghjan. V 84. minúte vytiahol Takáč fantastický zákrok po tom, ako na päťke ostal voľný Kučys, ale bývalá trnavská jednotka hrací predmet do siete nepustila.

Takmer identická situácia sa zopakovala aj o malú chvíľu neskôr, Takáč sa znova zaskvel. Záver už pre kŕče nemohol absolvovať kapitán Weiss, na ihrisko sa okrem Marcelliho dostal aj navrátilec Mustafič. Rozhodnutie mal na hlave už v nadstavení obranca Zec, hlavičku smerujúcu pod brvno opäť vytesnil Takáč.

Víťaz tohto dvojzápasu sa stretne s úspešnejším z dvojice APOEL Nikózia - Petrocub Hincesti. V prvom zápase triumfoval cyperský tím 1:0.