Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Panevežys zdolal v Lige majstrov Helsinki, Mazáň sa blysol dvomi asistenciami

Archívna fotografia Mazáňa v drese Celty Vigo.
Archívna fotografia Mazáňa v drese Celty Vigo.Profimedia
Futbalisti litovského tímu FK Panevežys v zostave so slovenským obrancom Róbertom Mazáňom (30) zvíťazili v úvodnom zápase 1. predkola Ligy majstrov. V utorkovom stretnutí zdolali fínskych majstrov HJK Helsinki 3:0.

FK Panevežys - HJK Helsinki 3:0

Mazáň k tomu dopomohol dvoma asistenciami. Najskôr sa o slovo prihlásil v 17. minúte, keď si Ernestas Veliulis výborne načasoval nábeh na jeho center a loptu poslal nekompromisne do siete. Gólman súpera sa nestačil čudovať, no domáci viedli po hodine hry už o dva góly. Z pokutového kopu sa presadil Nicolas Gorobsov.

Slovenský futbalista ukázal svoj cit pre hru aj v 67. minúte, keď poslal pekný pas do šestnástky a Noel Mbo zakončil tesne nad zemou do stretu siete. Tímu neublížilo ani vylúčenie Dienga v záverečnej dvadsaťminútovke a do odvety si vezie pohodlný trojgólový náskok. Tá je na programe 16. júla.

Obranca pôsobí v Litve od februára tohto roka a s Panevežysom triumfoval v Superpohári. Predtým pôsobil dve sezóny v bulharskom Hebare, vo svojom futbalovom životopise má aj angažmán v Celte Vigo v rokoch 2017 - 2019, hoci dokopy odohral len tri súťažné stretnutia.