Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Peniaze nie sú všetko. Japonec Kubo odmietol 160 miliónov zo Saudskej Arábie

Japonský mladík má športové ambície.
Japonský mladík má športové ambície.Profimedia
Zdá sa, že saudskoarabské vábenie je vo futbalovom svete čoraz silnejšie. Prestupové obdobie je zatiaľ plné transferov do tejto bohatej krajiny, nie každý však túži pôsobiť v lige, ktorá ani zďaleka nemôže úrovňou konkurovať európskym súťažiam. Presvedčil sa o tom klub Al Hilal, ktorý podľa informácií portálu Diario AS do svojich radov márne lákal Takefusu Kuba (22).

Japonská hviezdička zažila po prestupe do Realu Sociedad v lete minulého roka prelomovú sezónu, keď sa priamo podieľala na 18 góloch a poskytla kreatívnu iskru celku, ktorý si zabezpečil postup do Ligy majstrov.

Zdá sa, že Al Hilal bol nielen ochotný zaplatiť jeho uvoľňovaciu klauzulu vo výške 60 miliónov eur, ale ponúkol Kubovi zmluvu na 160 miliónov za štyri roky jeho služieb. Keďže má ešte len 22 rokov, kontrakt by ho zaväzoval na štatisticky najplodnejšie obdobie kariéry futbalistu.

Kubo však túto ponuku údajne odmietol. V súčasnosti nie sú jeho prioritou peniaze a túži po tom, aby v budúcej sezóne prvýkrát okúsil prestížnu milionársku súťaž.

Kubo je aj neodmysliteľnou súčasťou japonskej reprezentácie.
Kubo je aj neodmysliteľnou súčasťou japonskej reprezentácie.Flashscore

Jeho bývalý klub Real Madrid tak prichádza o značný príjem - vzhľadom na to, že mal 50 % klauzulu o odpredaji, jeho hodnota by pre "Los Blancos" predstavovala 24 miliónov eur (30 miliónov eur mínus pôvodne zaplatená suma).

Kubo v posledných dvanástich mesiacoch poskytol niekoľko rozhovorov, v ktorých uviedol, že Real Sociedad bol jeho poslednou šancou na najvyššej úrovni. Kedysi bol považovaný za veľký talent svetového futbalu, následne jeho hviezda spadla a nejaký čas mu trvalo, než sa opäť zaradil medzi obdivovaných hráčov. Je teda pochopiteľné, že po prvej ozaj vydarenej sezóne nechce prísť o stabilitu a možnosť ďalšieho rozvoja.