Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pep Guardiola: Budeme sa snažiť, ale to neznamená, že Ligu majstrov vyhráme

Pep Guardiola sa opäť nevyhol otázkam, či vyhrá so City Ligu majstrov.
Pep Guardiola sa opäť nevyhol otázkam, či vyhrá so City Ligu majstrov.Profimedia
Manchester City zúfalo túži vyhrať svoju prvú Ligu majstrov, ale samotná túžba na úspech v najvyššej európskej súťaži stačiť nebude, povedal manažér Pep Guardiola (52) pred utorkovým štvrťfinále proti Bayernu Mníchov.

Jordan získal šesť titulov, ale hral 16 rokov

Guardiola získal so City štyri tituly Premier League, jeden FA Cup a štyri Ligové poháre, no európsky úspech manažérovi, ktorý vyhral túto trofej dvakrát s Barcelonou, stále uniká.

Pod vedením Španiela sa Manchester dostal do štvrťfinále Ligy majstrov šesť sezón v rade, pričom najlepším umiestnením anglického celku je druhá priečka spred dvoch rokov.

Prehľad zápasu Manchester City - Bayern Mníchov

Pep Guardiola sa pred výkopom s Bayernom nevyhol otázke od novinárov, ako veľmi chce so City vyhrať najprestížnejšiu klubovú súťaž v Európe: "Veľmi."

"Chceme sa o to pokúsiť. Je to česť, že nás čaká elitný klub, akým je Bayern Mníchov. Neberieme to ako samozrejmosť. Musíme odohrať dva zápasy a začíname v utorok," uviedol 52-ročný tréner.

Následne dodal, že rovnakú otázku dostáva prakticky každú sezónu. Zdôraznil, že by si chcel víťazný pocit opäť zopakovať. "Nastupujete proti tímom, ktoré sú výborné a rovnako chcú vyhrať. Budeme sa snažiť, ale to neznamená, že súťaž vyhráme. Michael Jordan vyhral šesť titulov v NBA. Koľko rokov ju hral? Šestnásť," doplnil skúsený lodivod, čím chcel zmenšiť vzrastajúci tlak na víťazstvo Ligy majstrov. 

Dias: Každú sezónu sa chceme udržať vo všetkých súťažiach

Z hráčskej kabíny sa tlačovej konferencie zúčastnil obranca Rúben Dias. Portugalčan zopakoval slová manažéra a doplnil, že záverečná fáza Ligy majstrov je pre City výnimočná. 

"Chceme ju dotiahnuť do úspešného konca. Je pred nami náročný duel, ale práve o takých je táto súťaž. Musíme porážať najlepších."

"Sme šťastní, že tu môžeme byť. Každú sezónu sa chceme udržať vo všetkých súťažiach čo najdlhšie - v Premier League, v Lige majstrov i všetkých pohároch. 

Guardiola opäť proti Tuchelovi

V utorok sa Guardiola so svojimi zverencami postavia Thomasovi Tuchelovi v Champions League prvýkrát od roku 2021, keď ich nemecký manažér zdolal s Chelsea v portskom finále 0:1.

"Bol to tesný súboj, ale už sme naň zabudli a ideme sa pokúsiť o víťazstvo. Niekedy vyhráte, keď si zaslúžite, niekedy prehráte. Nežijem v minulosti. Všetko je súčasťou tejto hry," reagoval Španiel.

Tuchel sa posadil na lavičku Bayernu minulý mesiac po prepustení Juliana Nagelsmanna. "Jediné, čomu sa snažím venovať pozornosť, akú kvalitu majú v každom smere. S Julianom by to bolo ťažké a to bude rovnako náročné aj proti Tuchelovi. Nevenujem tejto zmene príliš veľa myšlienok. Viac sa sústredím na svoj tím. Thomas je kreatívny tréner. Vie hráčov spojiť a na trávnik postaviť celok, ktorý bude neustále napádať a zatvárať nebezpečné priestory," uzavrel Pep Guardiola.