Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pioli chcel gólovo potrestať vylúčenie Anguissu: Jediná vec, ktorú ľutujeme

Duel na San Sire sa nedohrával v plnom počte.
Duel na San Sire sa nedohrával v plnom počte.Profimedia
Futbalisti AC Miláno využili v stredajšom prvom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov domáce prostredie a do odvety na pôde Neapolu pôjdu za stavu 1:0 vo svoj prospech. Ich jediný gól strelil v závere prvého polčasu Ismael Bennacer (25), no víťazstvo mohlo byť aj výraznejšie.

V záverečnej štvrťhodine hrali domáci v početnej prevahe po vylúčení Anguissu. Za hostí odohral celý zápas slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka. Z vylúčenia Kamerunčana, ktorý videl dve žlté karty v priebehu štyroch minút, chcel vyťažiť viac aj tréner AC Stefano Pioli. "Je to jediná vec, ktorú ľutujeme. Mali sme byť rozvážnejší. Škoda, ale súper ukázal veľa. Je to však dobrý výsledok po kvalitnom výkone, dúfajme, že príde ďalší," vravel milánsky kouč.

Suverénny líder talianskej Serie A ukázal na začiatku stretnutia veľkú ofenzívnu kvalitu, keď viackrát preveril domáceho brankára Mikea Maignana. Udržanie útočnej aktivity viackrát zabezpečil Lobotka, no krátko pred prestávkou strelil na druhej strane jediný gól Bennacer. Ten využil nevydarenú narážku medzi Brahimom Díazom a Rafaelom Leaom.

Neapolčania bez svojho zraneného topkanoniera Osimhena už do konca zápasu recept na gól nenašli, no stretnutie ustáli lepšie ako nedávny ligový duel s rovnakým súperom, keď v domácom prostredí prehrali 0:4. Tréner SSC Luciano Spalletti to odôvodnil vlažným publikom na Štadióne Diega Armanda Maradonu, atmosféru ovplyvňujú nezhody medzi majiteľom klubu Aureliom De Laurentiisom a tvrdým fanúšikovským jadrom. Ultras ho totižto obviňujú zo snahy dostať ich preč zo štadióna.

"Ak sa to stane znova, skončím. Vzhľadom na to, o čo bojujeme a citlivosť hráčov na okolité dianie. Hrali sme v atmosfére, ktorá nám nepomohla," opísal Spalletti obavy pred odvetou, ktorá je na programe 18. apríla. Jeho tím čaká medzitým ligový zápas proti Verone. Neapol je na najlepšej ceste za prvým titulom od roku 1990. Deväť kôl pred koncom sezóny má pred druhým Laziom náskok 16 bodov. 

Výsledky prvých duelov štvrťfinále LM
Výsledky prvých duelov štvrťfinále LMFlashscore